Het verhaal van de 40-jarige vrijgezelle man

Het verhaal van de 40-jarige vrijgezelle man

 Als man lang vrijgezel zijn is geen pretje, zeker niet als je richting de 40 gaat of deze leeftijd inmiddels gepasseerd hebt. Iedereen om je heen heeft inmiddels een relatie of zelfs een gezin en jij bent nog altijd alleen en beproeft je geluk op één of andere duistere datingsite of hangt nog steeds in de kroeg rond. Je ziet de mensen om je heen verder gaan met hun leven, terwijl jij als 40-tiger in de liefde op een dood spoor bent belandt. Komt het nog goed? Lees het hier.

 

 

De confrontatie

Er komt een moment dat je op een dag jezelf in de spiegel kijkt en geconfronteerd wordt met je eigen ouderdom en waar je staat in het leven. Dit overkomt iedere man, ongeacht welke leeftijd je nu hebt.

Je constateert rimpels, kaalheid, minder energie en ervaart verlies aan vitaliteit. Heel anders toen je nog een jonge kerel was, de wereld lag voor je open, je had veel kracht, energie en de één na de andere vrouw in je bed. Je feestte wat af en niets was te gek. Maar nu is het feest voorbij en volgt de afrekening.

Je bent getransformeerd van een jongeman naar een volwassen oudere man. De jeugd is weg, de rijp en (hoop ik) wijsheid voor in de plaats gekomen. Als het goed is, heb je nu een interessante of stabiele baan, een mooi huis, leuke auto of een geweldig bedrijf, maar het akelige feit is dat niemand dat boeit, zeker niet in deze levensfase.

Hier en daar krijg je misschien een complimentje dat je het goed hebt gedaan, maar de meeste mensen zijn te druk en te gefocust op hun eigen relaties en/of gezin. Wat je doet, wat je ook maar hebt opgebouwd, uiteindelijk heb je dat voor jezelf gedaan en niet voor de buitenwereld (om iets te bewijzen).

De pijn van liefdeloosheid

Status, materiële wapenfeiten, zelfs veel geld, het zijn holle klanken, oppervlakkige hulzen die de emotionele kwelling en het schrijnend gebrek aan liefde slechts verbloemen. Het lijkt geweldig om het allemaal te hebben, maar echt belangrijk zijn die spullen, titels en euro’s nu ook weer niet.

De behoefte aan een geweldige dame die haar arm om je heen slaat, een warm nest, je eigen gezin, een dame die er voor je is en van je houdt. Niet langer meer zoeken naar de liefde, maar ware liefde vinden, emotionele vervulling, is wat uiteindelijk telt.

De laatste afslag gemist…

Na een periode van feesten en beesten, allerhande levenskeuzes volgt altijd de rekening en krijgt iedereen een realiteitcheck. Het harde oordeel van de natuur op relatiegebied waar iedere man, vroeg of laat, mee te maken krijgt.

Het pijnlijke moment waarop men zich realiseert dat de laatste afslag gemist is of een opkomende en nogal dwingende stress om te stoppen met aanrommelen en actie te ondernemen om positieve veranderingen te realiseren in de liefde. Noem het een laatste kans.

Waarom alleen zijn niet geweldig is

Diep van binnen wil elke man een goede vrouw aan zijn zijde en een fijne relatie. Zelfs zij die het hardst schreeuwen dat het zo geweldig is om alleen te zijn, want dat is het niet. Ja, als je jong bent, maar als je eenmaal de 40 nadert is het een heel ander verhaal.

Persoonlijk heb ik ook periode gekend dat ik erg lang vrijgezel was en op een gegeven moment was ik daar helemaal klaar mee. Ja, zelfs schijtziek werd ik ervan en dat is heel normaal. Niets om je voor te schamen.

Want zoals wolven deel uitmaken van roedels, vissen van schollen, zo maken mensen deel uit van families en is het heel normaal, een natuurlijk instinct, om uiteindelijk je eigen familie te hebben.

De moderne tijd kan deze natuurlijke behoefte verdraaien wat het wil, feit blijft dat de liefde iedereen onbewust aanmoedigt om dit te bereiken en wanneer dit niet lukt men achterblijft met verborgen pijn, leed en verdriet.

Deze constatering vormt één van de grootste redenen voor een persoonlijke crisis of zelfs depressie. Het idee dat je op liefdesgebied vastgelopen bent, zonder uitzicht op iets beters. Het daten lukt niet, weinig vrouwen zien je staan, tijdelijke romantische flings lopen op niks uit en denk je eindelijk beet te hebben, dan word je weer op onverklaarbare wijze gedumpt en moet je weer van voor af aan beginnen.

Oudere single mannen hebben het moeilijker

Want het is waar, hoe ouder je wordt, des te moeilijker het wordt op de datingmarkt om een fatsoenlijke vrouw te vinden voor een relatie. Vaak wordt er gedacht: mannen hebben alle tijd, ze hebben geen biologische klok en op oudere vrijgezelle kinderloze mannen wordt minder op neergekeken, dan in het geval bij vrouwen.

Integendeel, de grootste paria’s in de moderne maatschappij zijn juist deze categorie single mannen. Men vindt ze vreemd, raar of ontwijkt hen, terwijl een man er juist heel bewust voor kan kiezen om alleen te blijven of misschien wil hij juist graag een relatie, maar lukt het gewoon niet.

Of misschien zegt hij tegen de buitenwereld dat hij een relatie wil, maar wil hij het onbewust niet, zodat het alsnog niet gebeurt.

Hoe dan ook, er kunnen diverse redenen zijn waarom een man op oudere leeftijd nog steeds vrijgezel is en hoe langer dat duurt, des te frustrerender het wordt voor de man die wél een relatie of gezin wenst. Hier schuilt een ongekend verborgen leed, waar weinig over wordt gesproken en ook een soort van taboe op rust.

Doe dit als je als oudere man nog steeds vrijgezel bent

Zit jij als oudere man in deze situatie, realiseer je dan dat je op een kruispunt bent belandt en een keuze moet maken. Aan de ene kant is nog niet te laat om een dame te vinden om iets serieus mee op te bouwen, maar anderzijds dringt de tijd wel. Maak dus een keuze en pak de stier bij de horens om de vastlopende situatie te doorbreken. Je zult wel moeten.

Als oudere single man heb je (hetzij beperkt) nog wel wat te kiezen. Wat je zoekt is een jongere dame zonder kind, zodat je ruim te tijd krijgt om te onderzoeken of ze de nodige kwaliteiten in huis heeft als levenspartner. Je gaat voor een frisse start.

Als 40-tiger kun je niet met losse flodders schieten en onnodige risico’s nemen, daar heb je gewoon de tijd en energie niet meer voor. Vermijd dus deze typen single dames: bijv. vrouwen van je eigen leeftijd, veel van hen hebben al kinderen van een andere man, dames met mentale stoornissen of andere problemen. Vermijd of beperk ook one night stands.

Het probleem van oudere dames is dat ze weinig tijd hebben en snel huisje, boompje, beestje willen. Vaak is er ook een reden waarom ze nog vrijgezel is (ik heb het niet over weduwen of dames die net gescheiden zijn).

Dat is fijn als jullie compatibel zijn en zij je soulmate is, maar dat weet je in het begin nog niet. Als ze zwanger van je is en je komt er daarna achter dat jullie niks gemeen hebben of ze heeft een verborgen rugzakje (borderline, schulden etc) dan heb je een nog veel groter probleem, dan toen je nog alleen en vrijgezel was.  

Date deze typen vrouwen als oudere man

Wees dus voorzichtig, maar ook kritisch. Ga dus voor de dames midden 20 t/m max 32-jaar. Dat geeft je genoeg de tijd om te ervaren wat voor vlees je in de kuip hebt en om te zien of ze relatiemateriaal is. Er zijn genoeg vrijgezelle dames in die leeftijdscategorie die open staan voor een relatie met een oudere man.

Hier in Nederland is het dan wel belangrijk dat je je zaken goed voor elkaar hebt, zoals minimaal een koophuis, een stabiele baan etc. Nederlandse dames in de eind twintiger/begin dertiger categorie gaan vaak voor een man die hen zekerheid kan bieden, daar wordt zeker op gelet.

Ze zoeken een man die ze aantrekkelijk vinden, maar die hen ook de randvoorwaarden biedt voor het stichten van een gezin, zoals een eigen huis en een goede baan.

Om je kansen te vergroten kun je ook overwegen om jonge buitenlandse vrouwen te daten. De datingpoel voor oudere mannen in Nederland is redelijk, maar in sommige landen enorm omwille van diverse redenen.

Hoewel ik geen fan ben van online dating, is het daten van vrouwen uit andere landen hier een uitzondering op. Vreemd genoeg werkt dat erg genoeg. Denk aan dames uit Latijns-Amerika, Azië en Oost-Europa.

Conclusie

Als oudere single man heb je dus nog de kans om iemand te vinden, maar realiseer je ook dat je niet meer jong bent en de tijd wel dringt. Pak de stier dus bij de horens en doorbreek de impasse op liefdesgebied waar je in zit.

Maak een plan, onderneem actie, ga gericht te werk en vergroot je kansen. Zorg er eerst voor dat je je zaken voor elkaar hebt, zodat je haar iets kunt bieden. Heb je je leven goed op orde, begin dan met daten.

Date niet in het wilde weg, maar richt je alleen op fatsoenlijke (jongere) single dames van hoge kwaliteit die net als jij ook op zoek zijn naar iets serieus.

Merk je dat jullie compatibel zijn en/of zij je soulmate is? Vind je haar aantrekkelijk en zij jou? Stop dan langer met zoeken en wees tevreden met wat er op je pad is gekomen. Een mooie relatie is dan ook voor jou als oudere single man weggelegd.

 

Herken jij jezelf in dit artikel en zoek je een helpende hand, ga dan naar coaching en bekijk de mogelijkheden. Ik help je graag!