Waarom compatibiliteit in een relatie zo belangrijk is

Waarom compatibiliteit in een relatie zo belangrijk is

 Compatibiliteit in een relatie is noodzakelijk voor een succesvolle lange termijn relatie. Het is de smeerolie maar ook de aanjager voor een robuust en gelukkig partnerschap. Helaas stappen steeds meer mensen in een relatie gebaseerd op seksuele aantrekkingskracht en/of financiële, materiële motieven en wordt er minder gelet of men wel bij elkaar past qua karakter en interesses. Vervolgens ontdekt men in een te laat stadium dat men eigenlijk niks gemeen met elkaar heeft en wordt de relatie weer beëindigd. Het is daarom beter om al tijdens het daten al te testen of ze wel bij je past. Na een paar dates ontdek je al snel of je wel of niet dezelfde interesses hebt.

Het belang van compatibiliteit

Gebrek aan compatibiliteit is één van de belangrijkste redenen van relatieproblemen en ergernissen en leidt, vroeg of laat, tot uit elkaar gaan en scheidingen. In het begin lijkt het allemaal spannend en uitdagend die verschillen, maar uiteindelijk ga je aan elkaar ergeren en ontstaat de eerste scheurtjes in de relatie.

“Any love that is solely based on physical beauty, is a stranger to longevity.” 
― 
Edmond Mbiaka

Je probeert dan de relatie te redden met allerlei lapmiddeltjes zoals toegeven aan haar eisen en jezelf veranderen in iets wat je niet wilt zijn. Je begint op eieren te lopen en raakt gefrustreerd, wat destructief is voor de onderlinge positieve vibe en seksuele aantrekkingskracht.

Zoek een vrouw die op jou lijkt

Het beste is dus om een vrouw te vinden die op jou lijkt qua persoonlijkheid en interesses. De relatie krijgt dan een sterke en stabiele fundering waarop je verder kan bouwen. Ze accepteert jou zoals je bent en jij haar.

De relatie voelt natuurlijk aan en alles gaat vanzelf. De dynamiek is ontspannend en vertrouwd en je voelt elkaar goed aan. Sterker nog: als je merkt dat jullie compatibel zijn, dan heb je de ware gevonden en kun je stoppen met verder daten.

Onderscheid de kwaliteit van de kwaliteit

Zoek je een vriendin? Dan ga je voor een goede start. Er zijn zoveel single vrouwen, maar slechts een handjevol past echt bij je. Aan jou de taak om de kwaliteit van de kwantiteit te scheiden en erachter te komen of ze meer te bieden heeft dan haar leuke koppie en of het aansluit met wat je zelf belangrijk vindt en wil in het leven.

“A great personality is the most important beauty of any woman. Physical appearance is only temporary.” 
― 
Edmond Mbiaka

Merk je dat je te weinig raakvlakken met elkaar hebt? De seks kan nog zo goed zijn, maar op lange termijn gaat de relatie niet werken en verspillen jullie allebei je tijd. Een knap uiterlijk en goede seks is onvoldoende voor een succesvolle, gezonde en stabiele langdurige relatie die vrucht draagt.

Een ‘minder knappe’ maar wel leuke dame die jou neemt zoals je bent, waarmee je kan lachen en helemaal jezelf kunt zijn, is dan een veel slimmere keuze en je hebt een grotere kans op langdurig relatiesucces.

Waarom je naar haar innerlijk moet kijken

Hoe knap ze ook is, met het verstrijken van de jaren begint haar lichaam te hangen, ontstaan de kraaienpoten, begint het haar dunner te worden en verliest ze haar jeugdigheid en glans.

Heb je niks met haar gemeen? Dan merk je dat je naar andere vrouwen gaat kijken en wellicht begint te fantaseren over het verbreken van de relatie.

Het is normaal gedrag, er is immers geen solide basis in jullie relatie, geen vaste ondergrond. Jullie persoonlijkheden sluiten onvoldoende bij elkaar aan en delen niet dezelfde interesses en toekomstplannen.

Zijn jullie wel compatibel, dan maakt haar uiterlijke neergang niks uit. Je houdt van haar zoals ze is, jullie hebben een sterke band en zijn hecht met elkaar. De relatie wordt van binnenuit gevoed en verdiept zich verder.

Seksuele aantrekkingskracht, compatibiliteit en onderling vertrouwen zijn met elkaar in harmonie en creëren échte liefde en geluk. Je hoeft dan niet langer meer naar de liefde te zoeken, nee je hebt de liefde dan gevonden.