Hoe weet ik of ze de ware is? Zo herken jij je soulmate

Hoe weet ik of ze de ware is? Zo herken jij je soulmate

 Is ze de ware? Dan wil je natuurlijk weten als je nu een dame date met wie het goed klikt. Eerder schreef ik al dat je eens in de 7 jaar de ware tegen het lijf loopt. Want ook al zijn zoveel single vrouwen op deze planeet, slechts met een paar heb je een diepere connectie. Als je haar ontmoet, dan lijkt het net alsof je haar al heel lang kent. Jullie hebben dan zowel een seksuele, mentale als spirituele connectie, zijn compatibel en je kan jezelf zijn bij haar. Het voelt vertrouwt aan en je kan goed met haar opschieten. Herken je dit bij de dame die je nu date? Dan heb je je soulmate gevonden. Lees hier wat je dan moet doen.

De mythe van de ware

Die ene ware is een mythe, want er bestaan meerdere ware’s. Het enige probleem is dat soulmates schaars zijn en dat je haar eens in de zoveel tijd tegenkomt. Neem je geen initiatief of verpruts je het tijdens het daten, dan kan het zo maar zijn dat je weer jaren moet wachten voordat je een nieuwe soulmate tegenkomt of het gebeurt helemaal niet.

Het is dus zeer belangrijk dat je de ware kunt herkennen en initiatief neemt om het uit te laten bloeien tot een relatie. Het is precies de reden waarom veel mannen onnodig lang single blijven. De kans is groot dat je je soulmate bent tegengekomen, maar haar niet hebt herkent of je kans niet hebt gepakt.

Je vond haar leuk, zij vond jou leuk, er was een sterke klik, ze accepteerde je zoals je was, jullie hadden veel gemeen, het voelde vertrouwd, maar je pakte niet door en de hele situatie liep op niks uit zonder dat jullie allebei weten waarom.

Een gemiste kans

Maanden of jaren daarna zit je op je koude kamer, eenzaam en hopend zonder succes te turen naar profielen op Tinder of een datingsite. Je blikt terug naar die geweldige dame die je 2 jaar daarvoor had leren kennen op een verjaardagsfeestje en denkt bij jezelf: waarom heb ik de boot af gehouden bij die leuke meid? Waarom heb ik niet doorgepakt? We hadden zo’n geweldige klik en ze bleef maar interesse tonen. Een gemiste kans.

Het échte doel van daten

Het hele idee van daten is compatibiliteit en relatievorming. Je kijkt of het klikt is en of er genoeg ingrediënten aanwezig zijn om samen wat op te bouwen, meer is het niet. Het spelelement hoort er natuurlijk een beetje bij, want ook al vind ze je leuk en jij haar, ze wil toch verovert worden. Maar als ze echt gek op je is, dan maakt ze het je niet te moeilijk.

Wat daten niet is

Smartphonecultuur en social media hebben echter de ouderwetse maar zeer betrouwbare hofmakerij omgeruild voor oppervlakkige en vluchtige (seks) dates waar niemand echt beter van wordt of wat mee opschiet. Mensen blijven daardoor onnodig vrijgezel, niet omdat ze niet daten, maar op een verkeerde manier daten.

Hoe je wél moet daten

De truc is om zeer secuur te zijn in wie je wel of niet date. Ook als man moet je kritisch zijn. Je date alleen een dame die oprecht interesse in jou toont, naar jou smaak is en waarmee je een goede klik hebt. Hiermee scheid je direct de kwaliteit van de kwantiteit en is de kans dat je de ware vindt wordt een stuk groter.

Twijfels zijn een rode vlag

Als je bij de eerste date al je twijfels hebt, dan heeft verder daten geen zin meer. Juist hier gaan de meeste mannen de mist in. Je hebt namelijk al die vrouwen op Tinder en datingsites die op papier fantastisch lijken, maar in het echt tegenvallen.

Ze lijkt niet op de dame van de foto’s of jullie hebben geen connectie. Toch wil je haar blijven zien, omdat je er wat uit denkt te halen of omdat je er al zoveel online tijd in hebt gestopt.

Je blijft haar daten, om wat voor reden dan ook. Misschien is het de goede seks of iets wat jullie gemeen hebben. Je rommelt wat aan en voordat je het weet heb je een relatie met haar. Vervolgens kom je later achter dat jullie niet compatibel zijn en geen diepe connectie hebben. Diep in je hart weet je dat dit niks gaat worden, toch blijf je bij haar.

Misschien is ze goed in bed, maar hebben jullie elkaar verder niks te melden. Of ze is een goede gesprekspartner, maar missen jullie de klik op seksueel gebied. Het kan ook zijn dat jullie karakters botsen of allebei heel anders in het leven staan. De relatie voelt dan aan als een last. Je loopt op eieren of je hebt het idee dat je niet jezelf kunt zijn. Dit is de prijs die je betaalt als je een relatie aangaat met een dame die niet je soulmate is en dergelijke relaties spatten, vroeg of laat, altijd uit elkaar. Je kunt er klok op zetten.

De ware vind je niet online

De kans dat je je soulmate gaat vinden in de kroeg, via een datingsite of Tinder is zeer klein. Haar ontmoet je juist op het moment dat je het niet verwacht. Het goede nieuws is dat, wanneer het zover is, het leven je een handje mee helpt. Alles lijkt opeens vanzelf te gaan, ze speelt geen spelletjes met je, ze toont interesse, ze wil contact, je bent zeer aangetrokken tot haar en weet niet waarom en jullie hebben de grootste lol samen.

Zo vind je wél de ware

Je kunt haar ontmoeten in de trein, bij de bushalte, in de supermarkt, via vrienden, op het werk of op vakantie. Offline is de kans groter dat je de ware tegenkomt, dan thuis achter een computerscherm of swipend op je smartphone. Je moet dus meer de deur uit en onder de mensen komen!

Je weet alleen nooit uit welke hoek ze tevoorschijn komt, maar wanneer dat gebeurt moet je altijd voorbereid zijn en initiatief nemen. Laat haar niet gaan, maar ga over tot actie. Vraag haar uit. Het zijn de ‘cadeautjes’ die het leven je eens in de zoveel tijd geeft. Wanneer je zo’n bijzondere ontmoeting ervaart, wees dankbaar, maak er werk van en laat het niet gaan.