4 redenen waarom je eeuwige vrijgezel bent

4 redenen waarom je eeuwige vrijgezel bent

 Eeuwige vrijgezel? Of je nu bewust of ongewild single bent, voor de meeste mannen wordt het een nare en zelfs  pijnlijke ervaring als het tijdelijk single zijn, geleidelijk overgaat in eeuwig vrijgezel zijn. Als je jong bent, merk je daar nog niet zoveel van. De wereld ligt open, je versiert vele vrouwen, je feest wat af, ontdekt de wereld en geniet van je leven. Maar er komt een moment dat je ouder wordt en iedereen om je heen gesetteld is, behalve jij. Je denkt: welke afslag heb ik gemist? Je bent niet de jongste meer en de paniek slaat toe. Komt het nog goed?

Als jij een man bent die heel bewust kiest om alleen te zijn en oprecht gelukkig bent als single, dan is dit artikel niet voor jou. Hunker je naar een relatie, maar ben je al jaren vrijgezel, lees dan verder.

Er zijn veel redenen waarom je eeuwig single bent of geen vriendin kunt krijgen. Dit artikel belicht de voornaamste.  

Eeuwig vrijgezel zijn is een sluipmoordenaar. Het vreet je op en maakt doodongelukkig. Voor je het weet, zijn je jonge jaren voorbij en ben je opeens volwassen.

Als je graag een relatie wil, maar het lukt maar niet, dan begint het zelfs emotioneel te knagen. Je hebt het gevoel vast te zitten, je vraagt je af wat er mis met je is, gevoelens van wanhoop en hopeloosheid steken soms de kop op en de onzekerheid neemt toe.

Het houd je soms wakker en levert veel kopzorgen op. Op termijn maakt het je bitter, gestrest en cynisch. Alleen zijn is dan ook niet voor elke man weggelegd.

1. je hebt een vrouw weinig te bieden

De (online) datingmarkt is frustrerend voor de meeste mannen. Veel single Nederlandse vrouwen zijn veeleisend en verwachten dat je een koophuis, geld en een goede baan hebt als je de dertig gepasseerd bent.

Vooral als ze aantrekkelijk is en jou ook wat te bieden heeft. Ze willen settelen en doen dat het liefst met een man die hen het één en ander kan bieden. Het materiële en financiële plaatje wordt dus belangrijker naarmate je ouder wordt.

Als jij je zaken niet voor elkaar hebt dan is de kans vrijwel nihil dat je een aantrekkelijke, intelligente en goede vrouw vindt. Dit type vrouw kiest toch vaker voor een man die zijn zaken wél op orde heeft.

Een vrouw niks kunnen bieden (schulden, geen geld, auto, fatsoenlijke woning etc) is dus één van de redenen waarom je een eeuwige vrijgezel bent.

“Ja maar ik heb een goed karakter, vinden vrouwen dat dan niet belangrijk?” Ja zeker, een single vrouw kijkt ook naar je persoonlijkheid, maar hoe je leeft en wat je hebt (in materiële zin), zegt juist veel over je persoonlijkheid.

Mannen die het één en ander hebben opgebouwd, hebben dan ook geen probleem om een leuke vriendin te krijgen. Eeuwige vrijgezel zijn is een zeldzaamheid onder deze groep mannen.

Het kost namelijk moeite, energie, doorzettingsvermogen, doelgerichtheid en discipline om een welvarend en comfortabel leven op te bouwen.

Als je inmiddels volwassen bent en je leven nog steeds één grote puinhoop is, dan zegt dit juist heel veel over je karakter. Blijkbaar neem je jezelf en je leven niet heel serieus.

Je leven op orde krijgen is dus je nummer één prioriteit, vooral als je een relatie ambieert.

2. Je hebt geen behoefte aan een relatie

Onbewust geen behoefte hebben aan een relatie is een andere reden waarom je eeuwige vrijgezel bent. Het kan zijn dat je het ene wil, maar onbewust het andere wenst.

Je maakt jezelf wijs dat je een relatie wil, maar je acties spreken dat tegen. Bijv. koudwatervrees als een kans op een relatie zich voordoet, soulmates op afstand houden en een geforceerde onafhankelijke egocentrische mindset zijn veelvoorkomende oorzaken waarom het maar niet lukt om een vriendin te krijgen.

Durf daarom eerlijk naar jezelf te zijn en vraag jezelf af: “ Wat wil ik diep van binnen? Wil ik eigenlijk wel een relatie of toch liever alleen blijven?”

Welke keuze je ook maakt, allebei is goed, zolang je maar eerlijk naar jezelf bent en naar je eigen gevoel luistert, ongeacht het maatschappelijke wensplaatje of de oordelen van een ander.

3. Je blijft hangen in het verleden

Hangen in het verleden is een andere reden waarom je eeuwige vrijgezel bent. De tijd staat niet stil en als jij niet verandert, dan veranderen de mensen om je heen wel. Zeker als je ouder wordt kan dit soms erg confronterend zijn.

Vooral als je volwassen bent, wordt het tijd voor de nodige introspectie en je eigen issues aan te pakken, zoals verslavingen, persoonlijke hygiëne, onzekerheden, hoe je jezelf presenteert, onverwerkt trauma, mentale problemen, hoe je overkomt op anderen of negatieve karaktereigenschappen.

In het verleden blijven hangen en de onwil om te transformeren naar een betere versie van jezelf, houd je single.

Positieve karaktervorming, een verbeterde zelfpresentatie, een goede hygiëne, morale zelfverbetering, persoonlijke ontwikkeling en het wegwerken van al het negatieve in je eigen persoonlijkheid is dus essentieel.

4. Je ontwijkt vrouwen of woont op de verkeerde plek

Het ontwijken van vrouwen is de laatste reden waarom je eeuwig vrijgezel bent. Dit geldt vooral voor de meer introverte mannen of mannen die geen moeite doen om vrouwen te ontmoeten.

Als je nooit de deur uitkomt en je dagen vult met gamen of tv-kijken, dan is het logisch dat je nog steeds vrijgezel bent. Er zijn genoeg single vrouwen, maar je moet wel actie ondernemen, zelfs als ze je leuk vindt.

Doe je niks, dan gebeurt er ook niks. Kijk ook ten slotte kritisch naar je eigen woonomgeving, in de stad vind je meer vrijgezelle vrouwen, dan in een klein dorp.

Conclusie:

Eeuwig vrijgezel zijn is vaak een signaal dat het roer drastisch om moet en iets in je leven structureel moet veranderen. Het is vaak een natuurlijke reactie van de vrouw op onvolkomenheden in je karakter, persoonlijke verzorging, je materiële realiteit, gebrek aan initiatief of oneerlijkheid naar jezelf toe.

Aan jou de taak om kritisch te onderzoek wat niet deugt in je leven (of aan jezelf) en dat aan te pakken. Kortom, de transformatie van eeuwig vrijgezel naar het hebben van een gelukkige relatie met een aantrekkelijke vrouw, vraagt om een ingrijpende verandering van zowel je innerlijk als uiterlijk, als verbeteringen in materiële en financiële zin.