Het verhaal van de alleenstaande man

Het verhaal van de alleenstaande man

 De bewust alleenstaande kinderloze man heeft het niet gemakkelijk in Nederland. Uit ervaring wordt hij niet altijd voor vol aangezien en minder gerespecteerd. Of je nu ongewild of juist bewust alleenstaand bent, zeker bij het ouder worden zul je de sociale gevolgen hiervan ondervinden en je moet wel heel sterk in je schoenen staan om deze druk te weerstaan.

Geen tijd verspillen

Eerder schreef ik al over de vele voordelen van het vrijgezelle leven en kan een periode van alleen zijn juist heel goed zijn voor een man. Het is dan wel de bedoeling dat je die tijd steekt in het realiseren van je doelen om jezelf te verbeteren en vooruit te komen.

Een alleenstaande man die niks opgebouwd heeft, zijn tijd verspild aan tv-kijken, videogames , blowen, drinken, feesten, blut is etc, zal gemeden worden en in de regel op weinig respect kunnen rekenen. Hij die echter een leven opgebouwd heeft waar andere mannen alleen maar van kunnen dromen, zal benijd worden en krijgt meer respect.

Vreemd genoeg, gaat de maatschappij juist wel heel coulant om met kinderloze alleenstaande vrouwen op oudere leeftijd en lijkt dit meer te zijn geaccepteerd dan een man die in deze positie zit. Er wordt hier dus met twee maten gemeten. Maar waarom wil de maatschappij dat een man zich gaat settelen en waarom worden vrijgezellen  onder druk gezet om een vrouw te vinden en een gezin te stichten?

Bedreiging

Een ongewild vrijgezel of een man die bewust voor het vrijgezelle leven kiest, wijkt af van het maatschappelijke plaatje om bij het bereiken van een bepaalde leeftijd gesetteld te zijn. Hij kan daardoor moeilijk in het maatschappelijke wensbeeld van het huisje, boompje, beestje geplaatst worden. Dit vormt een bedreiging voor mensen die wel gesetteld zijn.

Het gaat daarbij vooral om mensen met weinig zelfvertrouwen, bevestingzoekers, mensen die continue hun eigen leven met die van anderen vergelijken of graag anderen willen controleren,  Juist die mensen zullen er alles aan doen om de alleenstaande man in het relatiekeurslijf te krijgen met als doel bevesting te krijgen van de eigen gemaakte keuzes op relatiegebied. Ook als ze zelf ongelukkig of niet tevreden zijn met de kwaliteit van deze relaties.

Gebrek aan controle

De bewust alleenstaande man is onafhankelijk en controleert zijn eigen leven. Hij kan gaan en staan waar hij wil en hij is in staat om het leven in te richten zoals hij wil en, indien hij daarvoor kiest,  een vrouw te kiezen die hem van zijn voetstuk afslaat, compatibel is en met hem een constructieve langdurige en liefdevolle relatie aangaat die wortel schiet.

Veel mannen falen echter met het waarmaken van hun eigen dromen of leiden niet het leven wat ze altijd voor ogen hadden. Velen van hen zijn bovendien gesetteld en kiezen relaties die ongelukkig maken en op niets uitlopen. Ze hebben zich daarmee afhankelijk gemaakt en in een keurslijf laten duwen.  Niet omdat het hen gelukkig maakt, maar omdat het zo hoort, omdat anderen het ook doen en zij niet buiten de pas willen gaan lopen.

Omdat deze groep mannen zelf afhankelijk, beperkt, ontevreden en ongelukkig zijn, kortom gecontroleerd worden, willen ze vrijgezelle mannen die juist niet in deze situatie zitten, ook in deze positie brengen. Een zelfverzekerde man die het leven leidt wat hij altijd al wilde en een gelukkige relatie heeft met de vrouw van zijn dromen, zal namelijk niet die neiging hebben.

Waarom? Omdat deze man zichzelf respecteert en dus ook anderen, ook als ze vrijgezel zijn en omdat deze man zijn eigen leven onder controle heeft en dus niet dat van een andere man hoeft te controleren. Het zijn enkel de zwakke beta mannen in dysfunctionele relaties die alleenstaande mannen bespotten en de saaiheid en ontevredenheid toewensen waar ze zelf inzitten.

Je eigen imperium

Het beste wat je dus kunt doen als alleenstaande man is om NU te beginnen met bouwen aan je imperium. Laat je niet onderwerpen aan de middelmaat en hun oordelen maar stijg er bovenuit. Je geeft daarmee een stevig signaal af naar hen die jou bespotten, pesten, uitlachen of over je roddelen omdat je toevallig, om wat voor reden dan ook, geen relatie hebt en alleen bent.

Maak voor jezelf duidelijk waar je heen wilt in het leven en begin met je dagen productief in te richten. Werk volgens een plan en creer je eigen bestemming. Jij als alleenstaande zult dan wortel schieten en schiteren als een ster aan de hemel. Rijkdom, bezit, leerzame ervaringen, waardevolle vriendschappen, maar ook potentiele relaties die goed bij je passen, zullen naar je toe graviteren en jou het leven geven waarvoor je geboren bent.