Waarom one night stands een slecht idee zijn

Waarom one night stands een slecht idee zijn

 One night stands fungeren als egoboost voor sommige mannen, maar staan enorm in de weg voor het krijgen van een vriendin en een gezonde relatie. Ik noem dit: de one night stand trap. Je hebt geen moeite om vrouwen te krijgen, maar wel een relatie. Zo ken ik enkele heren die regelmatig het bed delen met diverse dames, maar nooit een vriendin of een lange relatie hebben. Niet omdat ze dat niet willen, maar omdat het niet lukt. Ontdek hier de reden.

Een neerwaartse spiraal

Deze mannen willen zich bewijzen door met zoveel mogelijk verschillende vrouwen naar bed te gaan, maar diep in hun hart zijn ze op zoek naar een liefdevolle relatie met een goede vrouw. Ze belanden echter in de neerwaartse spiraal en eeuwige cyclus van seksdates en oppervlakkige scharrels en komen daar niet meer uit.

Ze besteden een groot deel van hun tijd online, op datingsites, apps, maar ook in clubs en kroegen. Ze willen een vriendin, maar zoeken op de verkeerde plekken.

 

“I’m  not the type of guy who enjoys  one night stands. It leaves me feeling very empty and cynical. It’s not even fun sexually. I need to feel something for the woman and entertain the vain hope that it may lead to a relationship” – Ben Affleck

 

De risico’s die je loopt

Hoevaker je doet aan one night stands, des te meer vrouwen je aantrekt die dat ook willen, maar ook des te moeilijker het wordt om hieruit te komen en iemand te vinden voor een fijne en gezonde relatie.

Waarom? Je raakt verslaafd aan de afwisseling, het spannende en aan de nieuwigheid. Goede vrouwen pikken je energie op en ontwijken je.  

Je stelt je eveneens bloot aan allerlei gevaren zoals: ongewenste zwangerschap, SOA of emotionele gevolgen, zoals gevoelens van schaamte, leegte en walging, afhankelijk met wat voor type je het hebt gedaan of wat de omstandigheden waren.

De meeste mannen willen na de daad dan ook weer zo snel mogelijk van haar af.

Je bent niet de enige met wie ze het doet

Een vrouw die je ontmoet via online dating of in de kroeg en gelijk seks met jou heeft, doet dat ook met andere mannen en dat zijn dames waar je sowieso geen relatie mee wilt hebben.

De ervaring is zelden bevredigend. Je denkt met je kleine kop en niet met je grote, waar je na afloop een prijs voor betaalt. Onbewust ben je er te veel op gefocust, waardoor je de goede vrouwen afstoot en de verkeerde vrouwen aantrekt.

Ja, je houdt er een herinnering aan over, maar krijg je echt wat je diep van binnen wil, bouw je wat op met haar of ben je er beter van geworden? Het antwoord weet je zelf het beste.

Waarom goede vrouwen NIET aan one night stands doen

De meeste vrouwen zijn namelijk voorzichtig als het aankomt op one night stands en geven toch de voorkeur voor een vaste relatie en willen dus eerst een paar keer daten, voordat ze seks met je gaan hebben. De beste plekken om vrouwen te vinden voor een one night stand, zijn kroegen en online dating, plekken die juist gemeden worden door goede vrouwen voor een potentiële relatie .

 

“A real man gives up one night stands for a woman he can’t  stand one night without” – Unknown

 

Een goede vrouw heeft meestal al een relatie en als ze al vrijgezel is, dan is het lastig om een date met haar te krijgen. Ze is voorzichtig wat mannen betreft en neemt uitgebreid de tijd om je te checken en zich emotioneel beschikbaar te stellen. Ze test je tot het uiterste en maakt het je niet gemakkelijk om haar in bed te krijgen.

Ze heeft vaak een goede band met haar vader, die haar geleerd heeft zelfrespect voor haar lichaam te hebben en niet met vreemde mannen af te spreken.

Of haar sociale kring beschermt haar tegen players en foute mannen. Het kost moeite om haar liefde te winnen, maar geeft ze eenmaal haar hart, dan kun je rekenen op een gelukkige relatie met een topvrouw.

De typen vrouwen die wél one night stands doen

Helaas vind je dames van dit kaliber zelden tot nooit in de kroeg, op Tinder of op een datingsite. De meeste vrouwen die aan one night stands doen, hebben mentale of emotionele problemen. Of ze zijn onaantrekkelijk.

Wil je een relatie en dus je kansen vergroten op het krijgen van een leuke vriendin, dan is de beste strategie het nachtleven en online dating vaarwel te zeggen en te stoppen met one night stands.

Je bouwt niks op, je wordt er niet beter van en het verbetert je leven ook niet. Geen enkele man is rijk geworden, heeft een topbaan of een geweldige vrouw aan zijn zijde dankzij one night stands.

Waarom je beter kunt stoppen met one night stands

Gebruik de (seksuele) energie daarom voor productievere doeleinden, zoals meer geld verdienen, gewichten heffen, zelfontwikkeling en karaktervorming.

Op korte termijn ga je merken dat je minder seks en vrouwen in je leven hebt, maar op lange termijn juist een geweldige vrouw aan de haak slaat waar je trots op bent en waar je een gezonde, liefdevolle en constructieve relatie mee kunt opbouwen. Aan jou de keus.

Ben je wel klaar met one-night stands en toe aan een vriendin? Dit boek geeft je een goede start.