Je leven niet op orde? 2 handige tips

Je leven niet op orde? 2 handige tips

 

 Je leven niet op orde staat persoonlijke ontwikkeling en geluk enorm in de weg. Een goede structuur in je leven aanbrengen is belangrijk. Elke man heeft namelijk zijn lot zelf in de hand. Hoe hij eindigt is de slotsom van alle keuzes die hij heeft gemaakt. De tijd is zijn grootste vriend of vijand, wanneer hij deze productief benut gaat hij vooruit, wanneer hij deze verspilt juist achteruit. Elke man zou zich daarom als doel moeten stellen om rijk te worden, zowel in geest, persoonlijk als financiële zin en een welvarend leven op te bouwen.

Wat je leert in dit artikel:

•Hoe je effectiever met je tijd omgaat
•De gevolgen van verkeerde keuzes
•Hoe je meer structuur aanbrengt in je leven
•Waarom een levensplan je daarbij gaat helpen
•Je persoonlijke transformatie

Simpelweg heb je dus de keuze om het maximale uit je leven te halen of te kiezen voor de destructieve middelmaat. Of zoals deze quote zegt:

“Its better to be a big fish in a small pond, then a small fish in a mighty ocean” – Proverb

Elke dag zou je daarbij jezelf de vraag moeten stellen: “wat ga ik vandaag doen met mijn tijd, welke keuzes ga ik maken”. Het is belangrijk jezelf elke dag een spiegel voor te houden en vast te stellen of je productief bezig bent en werkt aan je doelen of juist je tijd aan het verspillen bent. Ook andere mensen kunnen fungeren als een confronterende spiegel.

Je leven niet op orde: een voorbeeld

Onlangs sprak ik een vriend, ruim de dertig gepasseerd. Ik constateerde dat hij al jarenlang hing in een baan waar hij een hekel aan had en voor een laag salaris werkte, ook was hij blut, had hij niks opgebouwd, een forse studieschuld had en hing hij nog steeds in verslavingen die hij nog steeds niet onder controle had.

Ik zag een jongeman met een zeer laag zelfvertrouwen en frustraties. Een jongen die zichtbaar uitstraalde dat hij zijn leven nog lang niet op orde had. Het is echter de slotsom van alle keuzes die hij zelf heeft gemaakt en hij betaalt daar nu de pijnlijke prijs voor. Hij heeft echter ook de keuze om zich uit deze moerasachtige situatie te ontworstelen, als hij ervoor zou kiezen om een beter leven, in zowel persoonlijke als financiële zin, na te streven en productieve keuzes te maken.

Je leven niet op orde: een persoonlijk levensplan

Om je leven weer op de rails te krijgen, moet je een plan van aanpak maken. Hoe ga jij die grote vis worden? De man die het goed voor elkaar heeft, een voorbeeld is, een leider en waar anderen inspiratie uithalen? Die man kan jij worden als je daarvoor kiest. Een goed hulpmiddel is daarbij jouw persoonlijke levensplan. In dat plan formuleer jij concrete levensdoelen en een plan van aanpak om die doelen te halen.

“Where a man can live, he can also live well” – Marcus Aurelius

Het maakt niet uit waar je woont, wat je achtergrond is of waar je nu staat in het leven. Jij als man hebt elke dag de keuze om je dromen waar te maken en je doelen te realiseren. Jezelf te ontworstelen aan de dreiging van middelmatigheid en jezelf te ontwikkelen als een koning in zijn eigen koninkrijk. Jezelf transformeren van een man in armoede of beperking naar een man rijk in welvaart, geest en voorspoed. Beschouw jezelf als een ster aan de hemel, een ster kan langzaam uitdoven en opgaan in het niets, maar ook feller gaan schijnen en zichtbaar worden voor iedereen. Welke keuze maak jij?