5 redenen waarom internetdaten niet meer werkt

5 redenen waarom internetdaten niet meer werkt

 Internetdaten werkt niet. Het eens zo succesvolle medium om een vrouw te ontmoeten is ingestort en op sterven na dood. Voor de gewone man is internetdaten dan ook een tijdrovende en vooral frustrerende ervaring. Wie een vrouw wil ontmoeten voor een serieuze relatie kan zich daarom beter richten op andere manieren van daten en het hele internetdaten links laten liggen. Lees hier 5 goede redenen om te stoppen met internetdaten.

#1: Je chat met nepprofielen

Veel datingsites werken met fictieve profielen voor entertainmentdoeleinden. Deze zin lees je vaak in de algemene voorwaarden of op de homepagina. Als je dit leest bespaar je de moeite van het registreren en voorkom een hoop teleurstelling, tijdverspilling en een lege portemonnee.

#2 Internetdaten is geldklopperij

Enkele grote datingsites werken met echte profielen, maar kent allerlei betaalmuren om contact met vrouwen te krijgen. Je betaalt niet alleen voor een maandelijks abonnement, maar de site vraagt ook geld voor allerlei aanvullende diensten om bijvoorbeeld op te vallen, voor leesbevestigingen of dat een ander je berichtje kan lezen. Dit geeft echter geen garantie dat een vrouw zal reageren op je berichtje.

#3 De man/vrouw-verhouding is scheef

Datingsites worden oververtegenwoordigd door mannen en vrouwen zijn er in de minderheid. Waarom? Omdat de gemiddelde leuk uitziende vrouw geen datingsite nodig heeft om een date te vinden of aandacht van een man te krijgen. De noodzaak om haarzelf aan te melden ontbreekt dus.

Dit is de reden waarom een man blij mag zijn als hij enkele reacties per week krijgt, terwijl de gemiddelde vrouw op een datingsite honderden reacties per dag krijgt. Dat maakt de kans dat zij jouw berichtje beantwoordt, of dat je een berichtje krijgt, erg klein tot nihil.

#4 Je verspilt je tijd

Je steekt veel tijd in het aanmaken van een profiel, in het zoeken en selecteren van een vrouw die je de moeite waard vindt en in het schrijven van een berichtje, die vervolgens niet beantwoord wordt.

Beantwoord ze wel je berichtje, dan is de kans klein dat ze met je op date gaat. De meerderheid van de vrouwen op datingwebsites hebben namelijk niet de intentie om op date te gaan via een datingsite, maar gebruiken de site om aandacht te krijgen van verschillende mannen of voor conversatie uit verveling.

De ROI (return of investment) is dus erg laag en levert niet of zelden op wat je erin stopt qua tijd, energie en geld.

#5 De kwaliteit van de vijver waaruit je vist is slecht

Online daten is tegenwoordig een loterij in een vijver waar de bottom of the barrel zich verzamelt. De kwaliteit van de beschikbare vrouwen op zo’n site, is over het algemeen erg laag tot slecht.

Zoals toegelicht bij #2 heeft een leuke intelligente en sociaal vaardige vrouw geen datingsite nodig om een partner te vinden. Je zult dan ook vooral vrouwen van twijfelachtige kwaliteit aantreffen.

Vrouwen die in het echte leven moeite hebben met het krijgen van een man. Vrouwen met mentale problemen, bagage,  obesitas, ziektes, slechte gezondheid,  alleenstaande moeders, vrouwen die met veel mannen naar bed zijn geweest enzovoort.

Dat maakt de kans dat je via internetdating iemand tegenkomt waar je een gezonde, constructieve relatie mee kan opbouwen minimaal.

 In dit boek leer je wat het alternatief is voor online dating. 

Klik hier voor meer informatie en bestel het boek vandaag
10 Reactie's
 • goddessinabox@telenet.be'
  ai15362
  Geplaatst op 16:41h, 13 mei Beantwoorden

  wat een ongelooflijke bullshit! Als vrouw kan ik hier natuurlijk verder op in gaan, maar elke man die deze onzin gelooft, doet dat waarschijnlijk omdat de waarheid te pijnlijk is

 • admin
  Geplaatst op 18:55h, 13 mei Beantwoorden

  Beste ai15362,

  Dank voor je reactie! Mag ik vragen wat je precies onzin vind? Wellicht dat online daten voor jou natuurlijk wel goed werkt, maar de waarheid is dat het voor de meeste mannen niet goed werkt. Uitzonderingen zijn er altijd 🙂

 • hede57kd@kpnmail.nl'
  Karel Melchior
  Geplaatst op 10:57h, 10 januari Beantwoorden

  Ik heb ook weinig positieve ervaring met internet dating.

  Het probleem is vaak dat vrouwen niet meteen een afspraak willen maken. Dan willen ze eerst meer over je weten. Na een paar mailtjes stokt de conversatie. Vrouwen blijven vaak maar doorvragen over hoe het is gegaan die dag. Je komt dan geen stap verder en je blijft maar credits betalen.

  Er zijn wel websites waar je wel serieuzere vrouwen tegenkomt maar dan gaat het om websites voor een bepaalde doelgroep zoals bdsm of christenen.

 • admin
  Geplaatst op 15:13h, 13 januari Beantwoorden

  Dank voor je reactie Karel!

  Klopt wat je zegt. Dat komt omdat de meeste vrouwen het gebruiken voor de aandacht, maar niet om daadwerkelijk af te spreken. Ze vinden het leuk om aandacht te krijgen van mannen, maar zodra ze je uitvraagt, deinzen ze terug en verbreken ze het contact.

  Datingsites in een bepaalde niche hebben inderdaad een iets hogere kans van slagen, maar het beste blijft om helemaal van datingsites weg te blijven en naar plekken te gaan waar je in het echt vrouwen kunt ontmoeten, zoals: dansscholen, supermarkten, bibliotheken, verjaardagsfeestjes van vrienden of (wat niet mijn voorkeur heeft) de kroeg.

 • ibi97dgma@gmail.com'
  turan kose
  Geplaatst op 20:10h, 28 september Beantwoorden

  De beste plek om dames te ontmoeten is via ns reizen, op je werkplek of in supermarkten.

 • Harold
  Geplaatst op 21:59h, 29 september Beantwoorden

  Hé Turan,

  Dank voor je reactie! je noemt daar goede alternatieven voor online dating. Vooral supermarkten zijn een rijke bron van vrijgezelle vrouwen. Persoonlijk heb ik ook goede ervaring met openbaar vervoer, zoals de trein of bus. Het voordeel van ‘real life’ is dat je direct weet of ze je leuk vindt of niet en dat je niet gecatfished wordt of je tijd verspilt.

 • meulmj@gmail.com'
  Jea
  Geplaatst op 16:07h, 20 oktober Beantwoorden

  Nou, ik wil hierop als vrouw wel reageren maar ik vind het zeker geen bullshit wat hier geschreven staat.
  Ik zit op geen enkele datingsite meer maar kreeg juist het idee dat mannen deze sites gebruiken voor aandacht en een avontuurtje, Uiteindelijk zijn er dan toch meer dan genoeg vrouwen die ook hier alleen maar op uit zijn. Fijn om de reacties van deze mannen te lezen en fijn dat jullie ook slechte ervaringen hebben met internetdating. Het duurt mss iets langer maar iemand ontmoeten in het persoonlijk leven is echt zoveel leuker! Is er niet zo’n boek voor vrouwen? 😉

 • Harold
  Geplaatst op 18:35h, 04 november Beantwoorden

  Hallo Jea,

  Leuk om je reactie te horen! Klopt wat je zegt, zowel mannen als vrouwen worden regelmatig teleurgesteld op datingsites. Offline iemand ontmoeten blijft nog altijd het beste. Helaas heb ik (nog) niet zo’n boek voor dames geschreven, maar dank voor de suggestie : )

 • christianvanbeers@hotmail.com'
  Anton
  Geplaatst op 10:07h, 02 december Beantwoorden

  Niet alleen is dit verhaal 100% accuraat. Ik vind het persoonlijk zelfs nog veel erger eigenlijk. Ik ben nu 35 en heb heel wat uurtjes verspild aan dating en ook in het echte leven maar de hedendaagse vrouw is zo narcistisch geworden door al de aandacht die ze tegenwoordig krijgen, dat het voor mannen gewoon niet meer leuk en ronduit belachelijk is geworden om uberhaubt nog moeite te doen voor een vrouw die zichzelf een 10 geeft terwijl ze een 4 is.
  Welke datingsite je ook gaat en met wie je ook contact zoekt het is altijd hetzelfde liedje.
  Niet willen afspreken, onbeschoft doen, je aan het lijntje houden, nauwelijks interesse tonen. Ik zie meer en meer mannen om mij heen die er helemaal klaar mee zijn.
  Maar het probleem is dat het ‘in het echte leven’ nauwelijks beter is want alle vrouwen zitten op social media, en op Facebook worden ze zoiezo doodgegooid met aandacht dus ze vinden zichzelf allemaal geweldig en zoeken allemaal een Brad Pitt, of zo’n kutbadboy waar ze niks aan hebben. Vrouwen zijn nogal de weg kwijt in deze tijd en daar heeft social media een grote rol in gespeeld. En nee, ik ben niet de enige die er zo over denkt, en nee ik overdrijf niet.
  Vraag het eens aan mannen in plaats van aan vrouwen, hoe het voor ze is.

 • Harold
  Geplaatst op 18:07h, 02 december Beantwoorden

  Beste Anton,

  Dank voor je bijdrage!

  Het klopt dat het steeds erger lijkt te worden. Dat komt vanwege alle gewijzigde algoritmes, scamsites en betaalmuren op de ‘gratis’ datingsites. Ook de kwaliteit van het vrouwelijke aanbod op deze sites wordt met de jaren slechter. Zowel qua uiterlijk als gedrag. Vroeger kreeg je nog wel eens aandacht of een berichtje van een minder mooie meid, maar zelfs de onaantrekkelijke dames krijgen tegenwoordig genoeg online aandacht van players en bad-boys.

  Als gewoon uitziende man is het daardoor lastig dan wel onmogelijk om daarmee te concurreren. Erg frustrerend inderdaad! De enige uitzondering hierop zijn sommige buitenlandse datingsites die wél goed werken. De beste tip is om social media en online dating in NL links te laten liggen en meer het veld in te gaan. Ja, dat is ook pittig, maar geeft je nog steeds beter kansen dan het online te proberen. Succes!

Geef een reactie