Waarom online daten zo moeilijk is

Waarom online daten zo moeilijk is

 Online daten is moeilijk en valt vaak tegen. In de loop der jaren is de kwaliteit zodanig naar beneden gekelderd dat de gemiddelde man kansloos is op een datingsite. Regelt hij wel een date via een website of app, dan is het vaak een teleurstellende ervaring en blijft het vaak bij die ene keer. Ontdek in dit artikel waarom online daten in 2020 zo moeilijk is. 

Online daten is tegenwoordig voor de gemiddelde man een complete ramp dan wel een gigantische verspilling van tijd en energie. De meeste kerels krijgen bij dit soort sites of apps nog amper een voet aan de grond als het aankomt op contact leggen met een leuke dame en uiteindelijk een date. Zo bekeken lijken de meeste datingsites en apps op spookplatformen waar je verleid wordt met foto’s van zogenaamde single vrouwen maar waar uiteindelijk geen interactie is. 

Weinig interactie

Je doet moeite om een leuk berichtje te typen en vervolgens zie je dat ze het gelezen heeft, maar reageert ze niet. Of ze reageert wel, maar verloopt het contact heel stroef en lastig. Of je krijgt opeens wel een berichtje, maar dan is het van een dame welke niet je type is. 

Reageert ze wel op je berichtje, hebben jullie leuk contact en leidt het tot een date? Dan valt die eerste date meestal tegen, omdat ze niet helemaal lijkt op de foto’s op haar profiel of omdat jullie niks gemeen met elkaar hebben en dus elkaars tijd zitten te verspillen met een awkward eerste online date.

Soms is er wel een seksuele klik maar weten jullie allebei dat het ook niet meer dan dat wordt. Dus heb je een one-night stand en na afloop zit je allebei oncomfortabel naast elkaar omdat het ook niet meer dan lust was en allebei diep van binnen iets serieus wil, alleen niet met elkaar. Een veel gehoorde klacht is dat de seks met een vreemde via online dating zelden bevalt en men er een onbevredigende herinnering aan overhoudt. 

Logisch, als je niet compatibel met elkaar bent, vreemden voor elkaar bent, is de seks slechts een klein moment van goedkope zintuigelijke bevrediging, maar komt de kater later. Zoals ik eerder schreef raad ik daarom one-night stands af, zowel voor mannen als vrouwen. 

Alleen het visuele telt

Online daten, man ik kan er wel een boek over schrijven. In mijn eigen jongere single jaren heb ik regelmatig een date gehad via een website of Tinder en telkens weer viel het tegen. Als je er normaal uitziet als man, kun je offline, dus in het echte leven, vaak een leukere vrouw vinden dan online. Online is slechte het visuele wat telt, maar seksuele aantrekkingskracht is veel meer dan slechte een knappe online verschijning. 

Het is vaak een combinatie van fysieke aantrekkelijkheid, verzorging, lichaamshouding, masculiene energie en geur. Als jouw combinatie van al deze factoren een vrouw bevalt, dan geeft ze daar automatisch een flirt reactie op af, zodat je haar kunt benaderen en op date kunt vragen. 

Via internet is daar natuurlijk geen sprake van, alleen het visuele is belangrijk. Ze kan je niet ruiken op een profielfoto of je energie voelen. Ze gaat af op wat ze ziet op de foto en juist dat is de reden waarom modelachtige mannen of gespierde bad-boys het goed doen op dating apps, maar dat de gewone man het nakijken heeft. Zelfs als deze doorsnee man er leuk uitziet, een originele profieltekst heeft en initiatief onderneemt. 

Normale mannen zijn ongewild

Je moet begrijpen dat de gemiddelde vrouw bedolven wordt onder de berichtjes op een datingsite of Tinder en zij zeer streng moet selecteren welke man ze aandacht wil geven en welke niet. Los daarvan, zijn veel vrouwen niet eens serieus op zoek, maar gebruiken dat soort sites voor de aandacht of uit verveling. 

Doorsnee mannen worden doorgaans als ‘ saai’ bevonden, vaak vinden ze knappe mannen of bad-boys spannender. Dat soort heren krijgen dan ook de nodige online aandacht en de rest heeft het nakijken. 

Herken je jezelf in de doorsnee man dan is het ook niet gek dat je al maanden geen matches hebt of geen succes hebt op een datingsite of Tinder. Dit soort kanalen zijn niet voor jou bedoelt, maar dat wil niet zeggen dat er geen kansen zijn. Jouw kansen liggen vooral op offline gebied, dus ga meer naar buiten en begeef je onder de mensen. 

Online dating is maar 1 van de vele mogelijkheden om vrouwen te ontmoeten, maar de meest onrendabele voor de gewone man. Bovendien is het een feit dat mensen die gewild zijn op de relatiemarkt vaak geen datingsite of app nodig hebben om iemand te vinden, maar offline opgemerkt door de ander worden en dus via deze weg iemand vinden, zoals het hoort.

Belabberd aanbod 

Wie toch kiest om het online te proberen, merkt al snel op dat men zich bevindt in de donkere krochten en spellonken van de datingmarkt. Een treurige sociale vergaarbak van wanhopigen, mensen met een rugzak, onaantrekkelijken, mentale issues, hopelozen, seksverslaafden, narcisten en/of mensen die om wat voor reden dan ook offline niet aan de bak komen en dus online als laatste redding zien. 

Juist om die reden vallen online dates vaak tegen, er is een reden waarom ze op die site zit. Blijkbaar wil geen man haar in het echte leven, dus waarom zou jij haar online dan wel willen. 

Vanzelfsprekend vind je hier dus niet je droomvrouw. Misschien 15 jaar geleden, maar tijden zijn veranderd. Als ik nu kijk naar het ‘ aanbod’ op de gemiddelde datingsite of app, dan schud ik mijn hoofd en heb ik oprecht medelijden met de man die nog steeds afhankelijk is van deze rommel en hoop heeft, terwijl hij amper wat regelt. Tegen hem zeg ik: wakker worden en laat de troep voor wat het is. 

Van online naar meer offline

Nu zijn er natuurlijk uitzonderingen en misschien heb jij wel goede ervaringen via internet of Tinder, prima, maar de waarheid is dat dit voor de meeste mannen niet geldt. In dat opzicht wordt het daarom tijd om de balans op te maken en conclusies te trekken: online is over en niet langer meer de manier om een serieuze vriendin te vinden. 

De voorkeur geniet om daarom te investeren in offline vrouwen te ontmoeten en het internet te laten voor wat het is of dating apps in je arsenaal aan mogelijkheden te houden voor 10% en 90% offline. 

Als we het hebben over vrouwen ontmoeten, dan is de wereld groter dan slechts je smartphone of computerscherm. Ga er dus meer op uit, investeer in jezelf, ga gewichten heffen, werk aan je zelfvertrouwen en richt je op geld verdienen en persoonlijke groei. 

Ga de buitenwereld in met een open hart en let op signalen van vrouwen en je merkt dat er vaak meer mogelijkheden en kansen zijn dan online. Uiteindelijk verdient elke man een leuke vrouw aan zijn zijde en in het echte leven is die kans een stuk groter. Succes!