Tinder, maar geen matches? Dit is de reden

Tinder, maar geen matches? Dit is de reden

 Tinder, maar geen matches? Eerder schreef ik al dat Tinder zo goed als dood is. Recentelijk las ik een nieuwsitem over een 82-jarige oma die via de app jonge toyboys regelde voor seks. Ik wist meteen dat de datingapp een nieuw dieptepunt had bereikt. Met de alsmaar stijgende belabberde kwaliteit van de vrijgezelle dames op Tinder en het algoritme wat de app gebruikt, is het voor de meeste mannen de ultieme tijdverspilling en online frustratie. In dit artikel de échte reden waarom je geen matches meer hebt. 

7 jaar later, sinds de lancering van Tinder, is de app verder afgezakt naar de diepere donkere krochten en spellonken van de online datingmarkt en is het voor de meeste mannen een zeer frustrerende dan wel teleurstellende ervaring om matches of dates te scoren.

Als je een serieuze relatie zoekt, blijf dan weg van deze app. Wil je alleen seks, ben je een modelachtige knappe man of heb je een bepaalde fetish, dan kán de app interessant zijn.

Beschouw jij jezelf als een normaal uitziende man die op zoek is naar een serieuze relatie, dan hoor je niet thuis op Tinder.

Meer mannen dan vrouwen op Tinder

Om meer matches te krijgen, is de truc om een datingapp te gebruiken waar de man-vrouwverhouding in het voordeel is voor de vrijgezelle man. Dit gaat helaas niet op voor Tinder.

Recente cijfers over de man-vrouwverhouding op Tinder heb ik helaas niet, maar volgens deze bron zijn er veel meer mannen dan vrouwen op de app.

De online dating ontwikkelingen in de Verenigde Staten zijn een goede afgeleide wat je in Nederland kunt verwachten.

Slechte kwaliteit vrouwen op Tinder

De kwaliteit van het vrouwelijk schoon op Tinder is laag. De ideale vrouw ga je er zeker niet vinden. Goede vrouwen gebruiken de app niet, omdat 1: ze al een relatie hebben of 2: geen online dating nodig hebben om een date te krijgen.

Wat over blijft zijn dames die grote moeite hebben om in het echte leven een date of relatie te krijgen. Vrouwen die niet gewild zijn, emotioneel beschadigde vrouwen, mentale issues, bagage of onaantrekkelijke vrouwen.

Ze stranden allemaal op Tinder, op zoek naar aandacht of liefde. Vraag jezelf af, als deze dames offline niet gewild zijn, waarom zou je ze dan online wel willen? Wat zegt dat over jou als man?

Knappe mannen die onaantrekkelijke vrouwen daten

De app draait vooral om het visuele plaatje. Populaire en knappe mannen hebben dus een streepje voor. Ze krijgen sneller matches dan normaal uitziende of onaantrekkelijke mannen.

Je zou verwachten dat deze goed uitziende mannen alleen de knappe vrouwen liken. Helaas is dit niet het geval. Sommige van deze mannen discrimineren niet en swipen ook naar rechts bij onaantrekkelijke vrouwen, omdat ze uit zijn op alleen seks en de ervaring leert dat deze categorie vrouwen ´gemakkelijker zijn´ dan aantrekkelijke gewilde vrouwen.

Bijvoorbeeld de gespierde jonge toyboy die vijftigplussers date of de gewilde sexy zakenman die alleen dikke vrouwen met laag zelfvertrouwen liked. Het is de realiteit op Tinder.

Het effect hiervan is desastreus voor de normale man. Omdat onaantrekkelijke dames ook aandacht krijgen van knappe mannen, krijgen ze de illusie dat ze er goed uitzien en nemen ze geen genoegen meer met normaal uitziende mannen.

Hun ego´s worden onnodig opgepompt en dit verklaart waarom het als normale man, moeilijker is geworden om zelfs met onaantrekkelijke vrouwen te matchen.

Want het is waar:  als je bijna geen matches hebt, al maanden droog staat, dan verlaag je je standaarden en begin je de lelijke of twijfelachtige examplaren op Tinder een kans te geven.

Hoelanger het duurt voordat je een match of date hebt, hoe minder kritisch je wordt en sneller je standaarden verlaagd. Hoe zuur is het dan, als zelfs deze categorie dames jou niet terug liked. Wel, dit is de reden.

Het algoritme

Er zijn dus meerdere redenen, waarom de meeste single mannen het lastiger dan ooit hebben op Tinder. Maar de échte doodsteek is het algoritme.

Het algoritme zorgt ervoor dat hoe vaker je naar rechts swiped, des te kleiner de kans is dat je een match hebt en hoe minder je gewild bent op Tinder, des te kleiner de kans ook dat je een match krijgt.

Het hele idee van zoveel mogelijk naar rechts swipen is om juist het aantal matches te verhogen toch? Helaas werkt dat niet meer.

Het algoritme interpreteert dat je geen standaarden hebt en zorgt ervoor dat je minder zichtbaar dan mannen die 1: populair zijn op Tinder en 2: kritisch zijn met swipen.

Het is dus niet meer zo dat je wordt getoond bij alle vrouwen die je geliked hebt. Integendeel.

Goed uitziende mannen die populair zijn bij vrouwen, verschijnen sneller in haar overzicht dan ongewilde mannen (mannen met weinig matches). Zelfs als deze mannen haar niet geliked hebben.

Dus zelfs als je de hele dag alle vrouwen zou liken, dan nog is de kleins erg klein dat je naar boven komt drijven in haar overzicht, simpelweg omdat de app jou daarvoor afstraft.

Denk je: ja leuk, wat je allemaal schrijft, maar ik wil Tinder toch blijven gebruiken. Houd deze site in de gaten, want spoedig leer ik je hoe je het algoritme kunt verslaan of gebruik deze tips.

Eindconclusie

Voor de gewone man is het lastiger dan ooit om een match of date te scoren op Tinder. Je moet voor jezelf gaan berekenen wat je eruit haalt en hoeveel tijd je erin stopt.

Bij een lage ROI is het verstandiger om de app helemaal te verwijderen. Kijk ook kritisch naar het aantal matches-datesverhouding.

Als je al weinig matches hebt en (bijna) nooit een date, dan is het kansloos om de app verder te gebruiken. In mijn optiek is Tinder achterhaald en zijn er tegenwoordig veel betere manieren om een date te krijgen.