Je vriendin is saai? Dit is de reden

Je vriendin is saai? Dit is de reden

 Je vriendin is saai? Het is frustrerend om vast te zitten in een relatie met een saaie vrouw. Maar de harde waarheid is dat ze dat altijd al geweest is, maar dat je het niet zag door de goede seks of je eigen verliefdheid. Het is dus belangrijk om al tijdens het daten te kijken of jullie wel bij elkaar passen. Ze kan een prachtig lichaam hebben, goed in bed zijn, maar als jullie elkaar weinig te melden hebben of nauwelijks gemeenschappelijke interesses delen, dan is het onverstandig om toch die relatie te beginnen.

Uit eigen ervaring weet ik dat het soms lastig is om de verleiding te weerstaan. Je start een relatie met een vrouw waarvan je al weet dat jullie niet goed bij elkaar passen.

De echte reden waarom ze saai is

In dit geval is er alleen een sterke seksuele aantrekkingskracht aanwezig, maar ontbreekt de diepere connectie en wederzijds interesses. Je weet dat ze niet je soulmate is.

Jullie gesprekken blijven op de vlakte en je ergert je aan haar oppervlakkige interesses. Soms denk je: ze is best saai, ze heeft weinig te melden en wat ze zegt boeit mij niet, maarja ze ziet er goed uit en de seks is goed, dus ik blijf maar bij haar. Beter dat ik iemand heb, dan helemaal niemand.

Om een voorbeeld te geven: Jullie zitten op de bank en je wilt het hebben over filosofie of iets anders wat je interesseert en ze kijkt je aan met een blik van: waar heeft die kerel het over en ze begint snel het gespreksonderwerp weer te veranderen naar iets banaals als een tv-programma wat ze onlangs heeft gezien.

Of je wilt jou en haar leven veranderen, wellicht samen sporten, een cursus oppakken, samen een bedrijf starten of gezonder gaan eten, maar blokkeert ze dat omdat ze je ideeën ´raar´ vindt en alles bij het oude wilt houden.

De waarheid is dat het nooit beter dan dit gaat worden. Ze is zoals ze is. Hier moet je het mee doen. Sterker nog: haar schoonheid verdwijnt als ze ouder wordt en ook de seks wordt minder, naarmate jullie langer bij elkaar zijn.

Wat rest, is haar persoonlijkheid en als dat niks is, is dat waarmee je eindigt in je relatie.

Je komt dan tot de pijnlijke realisatie dat jullie weinig gemeen hebben, niet compatibel zijn en de relatie in een sleur is belandt. Je hebt dan de keus: het accepteren, haar proberen te veranderen of haar verlaten.

Waarom veel relaties een slechte start maken

In het westen zijn de meeste relaties tegenwoordig niet meer zo rotsvast als vroeger. Jonge koppels hebben geen goed voorbeeld of rolmodel gehad of komen zelf uit gebroken families.

Ze hebben nooit geleerd wat een goede relatie inhoudt of hoe ze op de juiste manier hun partner moeten selecteren. Om die reden zijn veel relaties al kansloos vanaf het begin.

Stap daarom niet te snel een relatie in, zelfs als je haar knap vindt en de seks goed is. Dit verdwijnt uiteindelijk, dus wat overblijft is haar (saaie) persoonlijkheid.

Een knap uiterlijk is mooi meegenomen, maar wat de doorslag geeft is de onderlinge connectie en compatibiliteit. Het is de basis van de meest succesvolle lange termijn relaties.

Volg altijd je intuïtie

Kijk daarom verder dan haar mooie gezicht en screen haar streng op persoonlijkheid. Wanneer jullie relatie slechts draait op hedonistische, zintuiglijke stimulering, zoals tv-kijken, gamen, vakanties, seks, netflixen, oppervlakkig geklets en niet meer dan dat, dan kun je er de klok op zetten dat je in een sleur gaat belanden.

Dat soort activiteiten zijn nog leuk in het begin van een relatie, maar op lange termijn wil je meer dan dat. Je zoekt verdieping,een echte connectie, persoonlijke en gezamenlijke groei.

Neem daarom de tijd als je haar date en wees eerlijk naar jezelf. Je intuïtie vertelt je wel of jullie bij elkaar passen of niet.

Wanneer je merkt dat de gesprekken stroef gaan, jullie weinig gemeenschappelijke interesses hebben, de onderlinge energie raar is en wanneer je al voelt dat je geen toekomst met haar samen ziet, dan is het dwaas om toch die relatie te beginnen.

Je relatie is saai? Zo doorbreek je het

Zit je al in een saaie relatie? Dan wordt het tijd voor actie. Geef haar niet de schuld van de sleur, maar neem het voortouw en probeer wat verandering in de relatie te brengen. Observeer hoe ze daarop reageert, is dat positief, dan doorbreek je op die manier de sleur.

Merk je dat ze negatief reageert op de verandering en graag alles bij het oude wilt houden, dan wordt het tijd voor een goed gesprek. Levert dat niks op, dan kun je haar beter laten gaan en op zoek gaan naar een andere vrouw die wél goed bij je past en hetzelfde in het leven wil als jij.

Loslaten is altijd moeilijk, maar in een geval van chronische sleur zonder uitzicht op verbetering noodzakelijk om weer gelukkig te worden. Jij beslist.