De kracht van het loslaten van een vrouw

De kracht van het loslaten van een vrouw

 Iemand loslaten waar je van houdt is pijnlijk. Kies daarom een vrouw die jou ook kiest. Als zij jou niet kiest, laat haar dan gaan. Dat is moeilijker dan je denkt, want de fout die de meeste mannen maken is de emotionele fixatie op één vrouw. Iemand loslaten waar je verliefd op bent is frustrerend. Zeker als je haar ziet als droomvrouw en alles goed lijkt te gaan tijdens het daten. Maar wanneer de vrouw afstand neemt of haar interesse verliest, is de kunst om zelf ook afstand te nemen en haar de tijd te geven om over jou na te denken en weer bij je terug te komen.

Interesse peilen

Als een vrouw zich aangetrokken tot je voelt, dan maakt ze je het makkelijk. Ze zal initiatief nemen tot contact, vlot reageren op je berichtjes en met je op date gaan. Je komt dan in een zogenaamde ‘flow’ terecht waarin alles vanzelf en moeiteloos lijkt te gaan en dat is je doel ook.

Neemt haar interesse af of gaat ze je testen, dan wordt het contact met de vrouw stroever. Ze reageert niet of traag op je berichtjes, reageert kortaf, neemt haar telefoon niet op of belt niet terug.

Het beste is dan om zelf ook gas terug te nemen, haar loslaten en haar alle ruimte te geven. Als ze nog iets van aantrekkingskracht voelt, dan zal ze weer bij je terugkomen en contact zoeken.

De verovering kan dan weer opgestart worden. Dit kan enkele dagen, weken of zelfs maanden duren. Succes met vrouwen is vooral geduld hebben, je emoties onder controle houden, realistisch zijn, maar ook het lef hebben om haar los te durven te laten.

Sprookjes bestaan niet

Veel mannen jagen een fantasie na. Na enkele dates zijn ze helemaal gefixeerd en emotioneel vastgeklampt aan die ene vrouw. In hun enthousiasme en gebrek aan zelfcontrole herkennen ze dan niet de signalen van (lichte) desinteresse en jagen zij meer op de vrouw in kwestie dan andersom.

Dit is ontzettend frustrerend, zowel voor de man als vrouw. Bij twijfel of desinteresse irriteert de vrouw zich aan de vele berichtjes, belletjes en gebrek aan geduld. Ze voelt zich in het nauw gedreven en klapt dan dicht.

Gevolg: afwijzing. Anderzijds, is de man gefrustreerd omdat hij geen duidelijkheid krijgt, daardoor angstig en onzeker wordt en maar actie blijft ondernemen in de hoop dat het contact met de vrouw weer wordt zoals het was.

Bovendien legt hij daarmee de macht in haar handen. Het is roeien tegen de stroom in als je als man in die positie zit. Een echte man die zichzelf waardeert en respecteert, zal die afhankelijke en onzekere positie nooit accepteren.

Je ware liefde loslaten: trek de macht terug

Om te ontsnappen uit deze emotionele hel en onzekerheid is het beste om de macht weer naar je toe te trekken en het lef te hebben om haar definitief los te laten. Stop met haar te bellen of berichtjes te sturen. Je hebt al genoeg gedaan!

Ze weet dat je interesse hebt. De bal ligt nu bij haar. Verwijder haar uit whatsapp of verwijder zelfs haar nummer. Realiseer je dat je haar nooit meer zult spreken of zien. Of zoals deze quote zegt:

“Letting go means to come to the realization that some people are a part of your history, but not a part of your destiny” Steve Maraboli

Je subcommuniceert daarmee dat je haar niet nodig hebt voor je eigen geluk en laat zelfrespect zien. Deze houding is heel aantrekkelijk voor vrouwen. Bij lichte interesse zal ze zich afvragen waarom ze al een tijd niks meer van je heeft gehoord en uiteindelijk toch contact met je opnemen.

Ze voelt dan je kracht en kan het niet laat om toch weer contact op te nemen. Doe dan net of er niks gebeurd is en start de verovering met haar opnieuw. Je geduld wordt beloond.

Laat haar los

Iemand loslaten waar je van houdt is moeilijk, maar noodzakelijk om weer gelukkig te worden. De meeste mannen durven echter een vrouw niet definitief los te laten, maar blijven haar telefoon opblazen. Ze denken: “een paar weken geleden vond ze mij nog te gek, als ik haar vaker een berichtje stuur, zal ze me wel weer te gek gaan vinden’’. Fout.

Wat een vrouw in het verleden voor je voelde, zegt niks over het heden. Wellicht is ze nu minder aangetrokken tot je of is ze haar gevoel verloren. Stop met jezelf te kwellen. Je hebt geen controle op haar gevoel. Alleen op jezelf.

Durf voor jezelf op te staan en accepteer niet dat ze je laat hangen of afwijst als een stuk vuil. Neem dan in stilte gewoon afscheid van haar en pak de leiding terug. Jij bent de man, jij bent de prijs en jij verdient een topvrouw, die ook voor jou kiest.

 

Zit jij nu in deze situatie en heb je hulp nodig bij het loslaten van een geliefde? Maak dan gebruik van coaching en ik help je graag verder op weg.