Uitgekeken op je vriendin? Dit moet je weten

Uitgekeken op je vriendin? Dit moet je weten

 Uitgekeken op je vriendin? Het probleem van moderne relaties is de constante zucht naar nieuwigheid, spanning en verliefde gevoelens. Iets wat een jarenlange vaste relatie niet kan bieden. Ontdek hier wat je moet doen.

Om die reden raken mensen in moderne relaties snel uitgekeken op elkaar en verveeld, zelfs als men goed bij elkaar past en van elkaar houdt.

Het gras is groener-syndroom ligt dan al snel op de loer en staat klaar om je stabiele relatie om zeep te helpen.

Soms is het beter om een fantasie een fantasie te laten zijn en i.p.v. overwegen je vriendin of vrouw te verlaten, juist te investeren in je relatie zodat het weer beter gaat.

Zeker als je vriendin je soulmate is, ze goed voor je is en er geen echte redenen zijn om de relatie zomaar te verbreken.

De invloed van deze tijd op je relatie

Het probleem van internet en de neurotische, extreem materialistische en hyper seksualiserende tijdsgeest waar we nu inzitten, is de snelle verveling en de drang naar constante nieuwigheid.

De relaties van nu zijn daar niet immuun voor. Het eindeloze verleidelijke online aanbod van single vrouwen, zorgt ervoor dat veel mannen te snel en te vroeg opgeven.

Ze verbreken de relatie en beginnen weer van voor af aan, met een nieuwe vrouw, maar weer met dezelfde problemen. 

Of in het ergste geval, weer als  vrijgezel vast komen te zitten in de donkere krochten van (online) dating en alle ellende wat dat met zich meebrengt.

Het gras is groener-syndroom

Men belandt dan in de eeuwige vicieuze cirkel van (online) dating, korte romances en tijdelijke relaties zonder uitzicht op vastigheid, groei en verdieping.

Dus zonder de kans op het ontwikkelen van ware liefde met een vrouw die goed bij je past.

Met andere woorden: je zit dan vast in het eeuwige het gras is groener-syndroom en bent niet in staat om succesvol een lange termijn relatie te onderhouden.

De fases van elke relatie

Elke relatie begint met een periode van verliefdheid, intense emoties, veel energie, spanning, seks, weinig ruzies en wederzijdse positieve verwachtingen. 

Om vervolgens te evolueren naar stabiliteit, vertrouwen, verantwoordelijkheid, routines, maar ook minder seks.

De periode waar al snel de eerste problemen verschijnen, maar ook de periode waar iemand speelt met het idee om de relatie te verbreken en op zoek te gaan naar iemand anders.

Wat nogal een kansloze overweging is, omdat iedere relatie een vaste cyclus van opkomst, stabilisatie en verdere groei  kent of, als je gevoelig voor het gras is groener-syndroom bent, een eeuwige cyclus van opkomst, stabilisatie en weer uit elkaar.

Waarom je vriendin inruilen geen oplossing is

De problemen die je ondervindt met je huidige vriendin, krijg je dus ook met een andere vrouw in een nieuwe relatie.

Je loopt dan uiteindelijk tegen precies hetzelfde probleem aan. Ook die nieuwe relatie wordt uiteindelijk weer gewoon en routineus, het zogenaamde dode punt waar ieder stel uiteindelijk op belandt.

Maar, mits men doorzet, dit obstakel overwint en door stoot naar ware liefde.

Opgeven is daarom de makkelijkste route, maar doorzetten en de impasse doorbreken is wat nodig is om de relatie succesvol naar de volgende fase te brengen.

Waarom je het nooit te snel moet uitmaken

Ben je uitgekeken op je vriendin, maar zijn jullie wel compatibel of is ze je soulmate? Maak het dan niet te snel uit maar breng eerst in kaart waarom je uitgekeken op haar bent.

Is het haar persoonlijkheid, hoe ze tegen je doet of haar uiterlijk?

Bedenk dat de saaiheid en sleur die je nu ervaart heel normaal in deze fase is maar, mits jullie doorzetten, slechts tijdelijk is en een soort van gateway naar een stabiele gelukkige lange termijn relatie.

Let op: dit geldt alleen als jullie compatibel of soulmates zijn.

Zijn jullie dat niet of heb je een relatie met een foute vrouw, dan had je in de eerste plaats die relatie al niet eens moeten beginnen en is het wijsheid om in deze situatie juist wel de relatie te verbreken.

Conclusie:

In deze nogal chaotische tijd is het onderhouden en volhouden van een vaste relatie alleen voor de sterkste weggelegd.

Merk je dat je uitgekeken bent op je vriendin, maar past ze wel goed bij je, is ze goed voor je, behandelt ze je goed en zijn er geen echte gegronde redenen om haar te verlaten, geef dan nooit te snel op.

Bedenk dat het slechts een fase is en dat het echt weer beter wordt. Achterhaal dan wel waarom je uitgekeken op haar bent.

De kans is namelijk ook groot dat ze uitgekeken op jou is en jullie samen om tafel moeten om het gesprek aan te gaan en wederzijds veranderingen dienen aan te brengen om de vastgelopen relatie weer vlot te trekken.

Want ook al zijn er zoveel single vrouwen, de waarheid is dat slechts handjevol ook daadwerkelijk bij je past.

Geef dan niet te snel op, maar verander een aantal zaken in jezelf en in je relatie. De kans is dan groot dat alles weer in de plooi valt en de onderlinge liefde nog sterker wordt. Het is het waard!