Ze wil nog geen relatie. Wat nu?

Ze wil nog geen relatie. Wat nu?

 Ze wil nog geen relatie? Als ze nog niet klaar is voor een relatie dan is dat een signaal dat je veel te snel gaat of een gebrek aan interesse. Vrouwen zijn de gatekeepers van relaties, zij bepalen wanneer en met wie zij een relatie aangaan. Als ze dit tegen je zegt dan is de kans groot dat ze wel een relatie wil, alleen niet met jou. Ontdek hier hoe dat zit.

Lange adem

Een vaste relatie krijgen is het eindresultaat van meerdere dates over een lange periodes tot op het punt dat ze verliefd is en iets serieus met je wil. Een vriendin vinden vereist vaak een lange adem, voldoende aantrekkingskracht opbouwen en vooral een hoop geduld.  

Ze gaat namelijk niet over één nacht ijs, maar wil de zekerheid of jij wel de juiste man voor haar bent. Om die zekerheid te krijgen, gaat ze je testen. Doorsta je de testen niet, ben je haar type niet, knapt ze op je af of ontbreekt het gevoel, dan stopt het daar en wordt het niks.

Waarom ze nog geen relatie wil

Om die reden stappen de meeste vrouwen niet zo snel een relatie in en willen eerst de man die ze daten goed leren kennen. Ze kan het dan rustig aanzien en kijken of je wat voor haar bent of niet. Als ze je leuk genoeg vindt of zelfs verliefd op je is, dan ligt de optie van een mogelijke relatie zeker op tafel. Begint ze er niet over, dan is de interesse nog niet waar het moet zijn en moet je haar gewoon blijven daten.

Juist hier gaan de meeste mannen de fout in. Ze zijn ongeduldig en haasten de vrouw een relatie in, wat haar oncomfortabel maakt.  Ze beginnen dan over hun eigen gevoelens te praten en dingen te zeggen als: ik zou wel iets serieus willen, wil je mijn vriendinnetje zijn etc wat nogal needy, angstig en vreemd overkomt.

Het gaat dan te snel voor haar, waardoor ze dichtklapt. Ze voelt zich dan in een hoek gedreven en verliest interesse. Als ze weet dat jij heel graag een relatie wil en zij (nog) niet, dan is de mysterie voor haar verdwenen. Je bied jezelf immers op een presenteerblaadje aan en wat ze juist wil is een man waar ze moeite voor moet doen.

Hoe je wél een relatie met haar krijgt

Ze wil geen onzekere man die over gevoelens en relaties begint, maar een sterke zelfverzekerde man die moeilijk te krijgen is. Een man die mysterieus, onverschillig en moeilijk te peilen is, maar ook grappig is, weet hoe aantrekkingskracht werkt en haar een goed gevoel geeft.  

Ze voelt zich dan veilig, maakt zich emotioneel beschikbaar, begint gevoelens te ontwikkelen en wanneer ze voelt dat ze klaar is voor een relatie dan begint ze er zelf wel over. Soms heel snel, maar vaak duurt het enkele weken tot zelfs maanden voordat een vrouw zover is.

Je moet gewoon geduld hebben en haar de ruimte geven om naar jou te komen en niet andersom. Hoe hoger haar interesse, des te sneller begint ze over een mogelijke relatie. Hoe lager haar interesse des te langer het duurt of ze vertelt zelf dat het niks serieus wordt.

Als ze je vertelt dat ze nog geen relatie wil, dan betekent dat niet dat ze in de toekomst wél een relatie wil. Met een andere man wellicht, alleen niet met jou. Het is gewoon een ‘nee’. Nu niet, nooit niet.

Doe dit als ze geen relatie wil

Goed, ze heeft je verteld dat ze nog geen relatie wil. Wat kun je nu het beste doen? De beste respons is dat je de afwijzing accepteert en haar verder met rust laat. Ga je eigen weg weer en richt je op andere vrouwen.

Mocht ze later van gedachten veranderen, dan hoor je wel weer wat van haar en anders niet. Maak je in ieder geval niet al te druk over. Voor een relatie zijn er nog altijd twee mensen nodig en als de ander niet wil, dan houdt het gewoon op. Move on.