Hoe ga je om met afwijzing in de liefde? Zo doe je dat

Hoe ga je om met afwijzing in de liefde? Zo doe je dat

 Hoe ga je om met afwijzing in de liefde? Een afwijzing door een vrouw is voor de meeste mannen een pijnlijke ervaring. Vooral als je gek op haar bent, is haar afwijzing maar moeilijk te verkroppen. Ontdek in dit artikel de mindset die jou helpt om de afwijzing te accepteren en sneller over haar heen te komen.

 

 

 

 

 

 

Als je afgewezen wordt door de vrouw van je dromen, stel dan altijd jezelf de vraag:

“Waarom wil ik iemand, die mij niet wil?”

Zodra je merkt dat ze terugkrabbelt, moeilijk doet, obstakels opwerpt, spelletjes met je speelt, met smoesjes komt, nooit tijd heeft, niet of traag reageert, zet dan per direct het hele idee van ‘dit is mijn droomvrouw’ maar uit je hoofd. Dit wordt niks.

Als ze je leuk vindt, dan is ze beschikbaar en doet ze niet moeilijk. Ze reageert dan vlot en wil snel afspreken. Ze is enthousiast en stuurt ook berichtjes uit zichzelf. Doet ze dit allemaal niet, dan heeft ze geen interesse (meer).

Zo ga je om met afwijzing

Hoewel afgewezen worden pijnlijk is, is een snelle acceptatie hiervan de beste manier om weer snel over haar heen te komen. Haar blijven bestoken met berichtjes of de situatie ontkennen, laat haar niet van gedachten veranderen en heb je alleen jezelf mee.

Om die reden moet je een vrouw nooit op een voetstuk zetten en altijd de kans open houden voor een mogelijke afwijzing. Hoe leuk ze ook tegen je doet, hoe enthousiast ze ook is. Er bestaat altijd kans op afwijzing, omdat een vrouw zich niet door logica en ratio laat leiden, maar vooral door gevoelens en emoties.

Deze gevoelens schommelen voortdurend en is de reden waarom ze opeens van gedachten veranderd. Hoe leuk jullie het ook hadden, wat ze ook allemaal tegen je zei, welke toekomstplannen je ook met haar had, het maakt niet uit meer. Als ze je niet meer voelt, dan is het voorbij.

Een ander perspectief op afwijzing

Een andere manier om afwijzing te accepteren is naar de toekomst te kijken. Misschien denk je nu: heb ik eindelijk mijn droomvrouw ontmoet, wijst ze mij vanuit het niets af en we hadden het zo leuk samen! Ze is de mooiste vrouw die ik tot nu toe ooit heb gehad. Het lukt mij vast niet om weer zo’n mooie vrouw te krijgen.

Je bent niet de enige die zo denkt. Genoeg mannen die kapot gingen nadat ze werden afgewezen door een bloedmooie dame waar ze een relatie mee hadden of mee aan het daten waren. Maar waar ze jou in de bloei van haar leven heeft afgewezen, is de kans groot dat ze over 10 jaar dusdanig is afgetakeld dat haar afwijzing eigenlijk een zegen is, want:

“Men age like wine, women age like milk.” – Anoniem

De schoonheid van een vrouw is maar kort en piekt rond haar 23e jaar. Daarna wordt het alleen maar minder. Ze kan de veroudering enigszins tegenhouden, door een gezond dieet, levensstijl en voldoende beweging, waarbij het kantelpunt rond haar 35e jaar is. Na die leeftijd is haar veroudering duidelijk zichtbaar en is ze lang niet meer zo aantrekkelijk, dan toen ze een twintiger was.

Mannen, mits een gezonde levensstijl en veel beweging, rijpen veel beter en kunnen op oudere leeftijd er nog steeds goed uitzien. Sterker nog: de echte mannelijke trekken waar veel vrouwen na hunkeren worden ook zichtbaar na het 30e jaar. Om die reden zijn oudere mannen populair bij veel vrouwen, zowel jong als oud. Ze zijn charmant, wijs en hebben hun zaken voor elkaar. Dit maakt hen enorm aantrekkelijk. Om die reden heb je als goed uitziende oudere man die vrouwen voor het uitkiezen. Dames van je eigen leeftijd, twintigers of zelfs dames die nog ouder dan jou zijn.

Waar een man tot op hogere leeftijd kan genieten van vrouwelijk aandacht, heeft een vrouw die keuze niet. Na een zekere leeftijd is het gedaan met de aandacht en kijken de meeste mannen niet langer meer naar hen om. Zeker mannen die gewild zijn op de datingmarkt of die een kinderwens hebben, hebben voornamelijk interesse in leuke jonge vrouwen in de vruchtbare categorie.

De kans is dus groot dat die prachtige vrouw die jou keihard afgewezen heeft, 10 jaar later, eruit ziet als een alleenstaande moeder met overgewicht en rimpels. Je denkt dan: jeetje heb ik mij daar destijds zo druk om gemaakt.

Wanneer jullie paden elkaar later weer kruisen, is het goed mogelijk dat ze onder de indruk van je is en alsnog interesse toont. Jij hebt ondertussen, als je de adviezen op deze website hebt toegepast, de vrouwen voor het oprapen en haar allang vergeten.

Conclusie

De beste reactie op afwijzing in de liefde is dus er niet al te moeilijk over te doen en er luchtig mee om te gaan. Als je afgewezen bent door een bloedmooie dame, bedenk dan dat haar schoonheid niet voor eeuwig is en dat er nog vele andere leuke vrouwen in je leven de revue gaan passeren.

Je kunt een vrouw nu eenmaal niet dwingen jou leuk te vinden. Ze wil je of ze wil je niet. Wil ze niet, dan zit er niets anders op haar keuze te respecteren en haar afwijzing te accepteren. Hoe pijnlijk en frustrerend dat ook is. Kortom, werk aan jezelf, creëer een mooi leven, heb vertrouwen in jezelf én in de toekomst en die leuke vrouw komt ook op jouw pad.