Waarom ze NIET mag weten dat je haar leuk vindt

Waarom ze NIET mag weten dat je haar leuk vindt

 Een vrouw laten weten dat je haar leuk vindt is de snelste manier om afgewezen te worden. De meeste vrouwen vallen op mannen die ze niet goed kunnen peilen, onbeschikbaar, onbereikbaar of mysterieus zijn. Als je vervolgens eerlijk verteld dat je haar leuk vindt, dan ben je niet langer meer spannend voor haar. Ze weet dan gelijk waar ze staat met je. Een vrouw wil namelijk een man waar ze moeite voor moet doen en vind het spannend als ze niet weet waar ze aan toe is. Laten weten dat je haar leuk vindt, is dus een slecht idee. Ontdek in dit artikel waarom.

Hoe aantrekkingskracht werkt

Aantrekkingskracht gedijt op spanning en mysterie. Haar laten weten dat ze leuk is of haar laten weten dat je aan haar denkt, haalt alle mysterie weg.

Het gaat haar meer om het liefdesspel (de gedachte dat jullie zoenen) dan om het eindresultaat (de zoen zelf). Ze wil onderdeel zijn van een spannend liefdesverhaal en fantaseert over de uiteindelijke ontknoping. 

Het prikkelt haar emoties, genereert aantrekkingskracht en laat haar interesse in jou toenemen. Sterker nog, als je het goed speelt, doet ze al het werk en het enige wat jij dat nog hoeft te doen is het juiste moment af te wachten dat ze het niet meer uithoudt en jou de kans geeft om haar te zoenen.

Het is een fascinerende proces: ze kan jou leuk vinden, maar wil het je ook niet al te gemakkelijk maken. Tegelijkertijd, wil ze je ook niet laten gaan en duwt jou in een dynamisch liefdesspel van aantrekken/afstoten, waarin jij als man uiteindelijk de ontknoping bepaalt.

De truc is echter om de tafels om te draaien en haar voor 80% het werk te laten doen. Loop dus niet achter haar aan en laat niet te opzichtig merken dat je haar leuk vindt. Wat haar te gemakkelijk in de schoot wordt geworpen, vindt ze niet interessant. Ze verandert dan van gedachten en wijst je af.

Je onbeschikbaarheid doet het werk

Als ze je leuk vindt, dan neemt ze initiatief tot contact, ze stuurt spontaan berichtjes, zoekt oogcontact, lacht regelmatig naar je en zorgt ervoor dat ze regelmatig bij je in de buurt is. Je laat dan je eigen onbeschikbaarheid het werk doen.

Het enige wat jij dan hoeft te doen is om jullie contact naar een volgend niveau te brengen. Dat doe je door haar nummer te vragen of haar in persoon uit te vragen.  

Doe dat als jullie in gesprek zijn en het samen gezellig hebben, zeg dan gewoon: hé (naam) anders gaan we binnenkort ergens wat drinken, wanneer heb je tijd?

Zo laat je merken dat je haar leuk vindt, zonder haar dat letterlijk te melden. Een vrouw wil dan ook niet uit je mond horen dat je haar leuk vindt, maar dat zien in wat je doet. Als je haar uitvraagt of om haar nummer, dan weet ze dat je haar leuk vindt!

Mijn eigen ervaring

In de zomer van 2005 had ik een baan in een Spaanse badplaats en merkte ik dat één van mijn vrouwelijke collega’s een oogje op mij had.

Destijds had ik niet de kennis van nu en maakte ik een pijnlijke fout, wat ervoor zorgde dat haar interesse in mij als sneeuw voor de zon verdween. Op een avond waren we aan het werk in dezelfde straat.

Ik merkte dat ze aan de overkant van de straat mij aandacht probeerde te trekken. Ze lachte naar mij, ze was vrolijk, warm en liep regelmatig naar mij toe voor een knuffel. Ik maakte toen de nogal onnozele fout door op een briefje te schrijven dat ik haar leuk vond en gaf dat briefje aan haar.

Een vrouw laten weten dat je haar leuk vindt, is de snelste manier om ervoor te zorgen dat ze jou niet meer leuk vindt

Als donderslag bij heldere hemel verdween onze fijne vertrouwde connectie. Toen ze het briefje las, veranderde haar lichaamstaal gelijk, wat de hele situatie nogal raar maakte.

Ze maakte een ongemakkelijke en vooral oncomfortabele indruk. Als een lachende boer met kiespijn, liet ze nog ontvallen hoe lief ze het vond, maar al snel merkte ik dat ze afstand nam.

De dagen erna bleef ze afstand houden en ontweek oogcontact. Als we al elkaar tegenkwamen en oogcontact onvermijdelijk was, was de sfeer ongemakkelijk en zeiden we geforceerd ‘hoi’ tegen elkaar.

Mijn eerlijke `ik vind je leuk’ mededeling had ervoor gezorgd dat de connectie onherstelbaar was verbroken en de onderlinge interactie raar en ongemakkelijk was.

Moraal van het verhaal: Laten weten dat je haar leuk vindt is dus de snelste manier om ervoor te zorgen dat ze je NIET meer leuk vindt.

Eindconclusie

Achter haar aan hollen of eerlijk over je gevoelens zijn, werkt niet. Het zijn juist de vrouwen die achter de mannen aangaan waar ze interesse in hebben. Als ze je leuk vindt, laat ze subtiel weten dat ze interesse heeft.

Tegelijkertijd onderwerpt ze je aan een aantal testen, om te checken of ze een goede keuze maakt om met jou in zee te gaan. Ze kan dan ´raar´ doen, het spel van aantrekken/afstoten spelen, puur om te kijken hoe je daarop reageert.

Haal je haar testen, dan zorgt ze ervoor dat je haar uit kunt vragen of maakt ze je het gemakkelijk om haar te zoenen. Eerlijk tegen haar zeggen dat je haar leuk vindt, verstoort dit proces.

Alle mysterie is dan verdwenen, het spel is al uitgespeeld en je bent te beschikbaar voor haar. Uiteindelijk wil een vrouw iets wat ze moeilijk kan krijgen of waar ze moeite voor moet doen.