De filosofie van one night stands

De filosofie van one night stands

 One night stands vallen vaak tegen, omdat het puur om de seks gaat en er geen sprake is van een echte connectie. Mechanische seks zonder chemie is een goedkope en vooral statische vorm van seks met desastreuze consequenties voor zowel man als vrouw op lange termijn. Hoevaker je doet aan one night stands, des te kleiner is de kans dat je een relatie krijgt. En toch is het een vicieuze cirkel waar veel mannen in vast komen te zitten, gedreven door lust en vooral nieuwigheid. Een cirkel waar moeilijk uit te komen valt en op termijn zowel de man als vrouw depressief en ongelukkig achterlaat. Ontdek in dit artikel de filosofie achter one night stands en waarom je het beter niet kunt doen.

Waarom het bij een herinnering blijft

Een one night stand is vaak een momentopname. Je bent tot elkaar aangetrokken, vaak onder invloed van alcohol en besluit om elkaar te gebruiken voor seks. Na de daad voelt de onderlinge energie vaak oncomfortabel (omdat je elkaar niet kent) en maak je je zorgen of je misschien iets opgelopen hebt.

In de regel zijn het ook vaak niet de mooiste of beste kwaliteit vrouwen die ‘in’ zijn voor een one night stand. Je vindt ze vaak online of in het nachtleven, vaak onder invloed van drank of ze hebben emotionele problemen, daddy issues, laag zelfvertrouwen etc. 

Uiteraard, er zijn uitzonderingen op de regel, maar over het algemeen is het toch het laaghangend fruit onder de dames die in zijn voor eenmalige seks.

De meeste vrouwen willen uiteindelijk een serieuze relatie en laten een man hard werken (meerdere dates) voordat ze intiem worden, ook al vinden ze de man in kwestie nog zo aantrekkelijk. 

Eenmaal voorbij, hoor je vaak niks meer van haar en vervaagt de hele situatie tot een vage herinnering, ook al had je voor jouw gevoel een goede klik met haar, het blijft meestal bij één keer.

Maar het gekke is dat je vaak nog een keer met haar wil afspreken, maar dat zij het vaak bij één nacht wil houden. Dat komt omdat de meeste vrouwen vaak spijt hebben van de one night stand en zich vreemd voelen over de hele situatie.

De negatieve gevolgen van one night stands

Het fenomeen one night stands is relatief nieuw. Aangezwengeld door de mens uitgevonden en verzonnen sociale bewegingen als seksuele revolutie, feminisme en liberalisme zijn we hier in het westen inmiddels belandt in een soort van ‘alles moet maar kunnen’ maatschappij.

Gooi technologie (social media, online dating en smartphones) in de mix en slechts in een paar decennia tijd zijn veel mensen het normaal gaan vinden om seks te hebben met vreemden zonder ook maar enige connectie.

De uitwassen van deze onnatuurlijke bewegingen zien we inmiddels doorsijpelen in onze hyperseksualiserende westerse maatschappij. Het is verantwoordelijk voor de forse toename in SOA’s, singles, scheidingen, risicovol seksueel gedrag, gebroken families, depressies, ongelukkigheid en algemene ontevredenheid en frustratie.

De chaos en bullshit wat deze lifestyle met zich meebrengt, vormt niet alleen een bedreiging voor gezonde relaties en hechte families, maar ook voor het morele compas en zelfvertrouwen van de man zelf.

Niet zo gek natuurlijk, als men ingaat tegen de eigen natuur en zich laat leiden door menselijke brouwsels wat ingaat tegen de eigen biologie, natuurlijke orde en wat algemeen juist, goed en liefdevol is. Dat moet op een geven moment wel gaan backfiren, wat het nu zichtbaar doet. Tenminste, als je kritisch naar de realiteit kijkt, valt het niet meer te ontkennen.

Wat seks werkelijk is

Seks lijkt tegenwoordig het hoogste goed ooit. We zien het in reclames, reality-tv, de media, films, series, verplichte sekseducatie op scholen, muziek videos, glossy’s, lifestyle magazines enzovoort. Men wordt er constant mee om de oren geslagen.

Je moet vooral veel seks hebben, het kan niet gek genoeg en ingeven aan allerlei pleziertjes, zodat je vrij en gelukkig bent. Maar is dat wel zo? Seks om de seks is op zichzelf niet zo interessant, of zoals de romeinse filsoof Marcus Aurelius zegt:

“Seks is niets anders dan het over elkaar heen wrijven van stukjes ingewand, gevolgd door de spastische uitscheiding van wat slijm” Marcus Aurelius

Strikt biologische gezien, is gemeenschap slechts bedoelt om jezelf voort te planten, met iemand waarmee je een fysieke, mentale, emotionele en seksuele klik hebt, zodat de juiste voorwaarden gecreëerd worden, mocht de vrouw zwanger van je worden, zodat de baby in een liefdevolle setting geboren kan worden.

En.. wat ik persoonlijk wil toevoegen, iets wat je doet om de liefde te vieren en om je relatie verder te verdiepen met iemand waarvan je houdt, zowel qua intimiteit als emotioneel.

Seks om de seks en met allerlei vreemde mensen is in ieder geval nooit de bedoeling geweest en kunstmatig door allerlei sociale bewegingen in elkaar is geknutseld, voor hedonistische doeleinden, met alle negatieve en chaotische gevolgen van dien, zoals: ongewenste zwangerschappen, SOA’s, depressie en emotionele problemen.

Waarom je niet aan one night stands moet doen

Het beste is dus om jezelf te onthouden van one night stands en alleen seks te hebben met een partner in een vaste relatie. Je laat daarmee respect voor jezelf en voor de ander zien. Seks heeft dan een relatie verdiepende werking en niet een ondermijnende zoals in het geval van kortstondige seksuele contacten met vreemde vrouwen.

Of zoals de bekende filosoof Marcus Aurelius zegt:

“It is a sin to pursue pleasure as a good and to avoid pain as an evil.” Marcus Aurelius

Volgens de stoïcijnse visie zou een man zich niet bezig moeten houden met wat slechts plezierig en seksueel bevredigend is, maar alleen in wat moreel goed is. Hij wordt door discipline, matigheid en redelijkheid gedreven en niet zozeer door lust en het dierlijke.

Makkelijk gezegd dan gedaan natuurlijk, zeker als je al een tijdje alleen bent. Ik begrijp dat heel goed, je hebt je behoeften. Maak daarom voor jezelf daarom de afweging of je het waard vindt om nog langer aan one night stands te doen of dat je de behoefte aan seks bewaart voor in een vaste relatie, wat duidelijk de voorkeur geniet.

Dit artikel is ook geen oordeel over mannen die aan one night stands doen, maar een ander perspectief op dit thema. Het is aan jou wat je er verder mee doet. Weeg voor jezelf de kosten (lichamelijke en emotionele risico’s) af tegen de tijdelijke opbrengsten (een herinnering).

De voordelen van seksuele discipline

Bekijk seks gewoon voor wat het is en gebruik de energie voor hogere productievere doeleinden, zoals gewichten heffen, studeren, een bedrijf opzetten of een boek schrijven. Een goede techniek is het toepassen van seksuele transmutatie.

Nee je bent geen loser. Sterker nog, jezelf onthouden van de hookup lifestyle, vergroot juist de kans op het vinden van een goede relatie. Je stoot daarmee de verkeerde vrouwen af en trekt de goede vrouwen aan, die waardig zijn voor een relatie. 

Jezelf respecteren, gedisciplineerd blijven, heeft bovendien een magnetiserende werking op vrouwen en maakt jezelf nog aantrekkelijker.

Het maakt je mentaal sterker als man, scherper, geeft meer zelfvertrouwen, een fijne persoonlijkheid, zelfwaardering, energie, welbevinden en je gaat beter in je vel zitten. Ga jij de uitdaging aan?