Waarom je haar niet uit je hoofd kunt zetten

Waarom je haar niet uit je hoofd kunt zetten

 Ik kan haar niet uit mijn hoofd zetten en ik denk steeds aan haar zijn normale gedachtes van een man die afgewezen is door een vrouw waar hij verliefd op was of gevoelens voor koesterde. De reden waarom je haar niet uit je hoofd kunt zetten is omdat je haar onbewust op een voetstuk hebt geplaatst en de romance met haar belangrijker hebt gemaakt dan het in werkelijkheid was. Ontdek hier hoe je daarmee omgaat.

Een dame loslaten waar je verliefd op bent of sterke gevoelens voor hebt, is het moeilijkste en pijnlijkste wat er is en iets wat best wel een lange tijd kan duren. Hoe kan het toch dat het veel tijd kost om bepaalde dames te vergeten en weer verder te kunnen met je leven.

 

Je beschouwt haar als droomvrouw

Als single man heb je vaak een bepaald ideaalbeeld, een fantasie over wat voor soort type vrouw je wilt aantrekken, je droomvrouw. Gek genoeg, verschijnt dan soms, op een onverwacht moment, een dame in je leven die aan die beschrijving voldoet.

Je visualiseert hoe ze eruit moet zien, een slanke gordel, volopteus, een zandlopersfiguur, een indrukwekkende boezem of juist bescheiden, intelligent of meer volks. Wat je fantasie ook is, uiteindelijk trek je een dame aan die daar redelijk aan voldoet en juist dan word je als man het meest op de proef gesteld.

Je kunt een dame aantrekken die je leven ingrijpend op zijn kop zet, bijna overweldigend en jou compleet van je voetstuk afslaat, een droomvrouw die toevallig ook nog interesse toont. Ze lijkt precies op de dame uit je fantasie, maar nu is het geen fantasie meer, maar ruwe werkelijkheid.

Je hebt moeite om je emoties onder controle te houden, voelt je nerveus, verliefd en fantaseert al over een mogelijke toekomst met haar, hoe jullie een relatie hebben, hoe je haar voorstelt aan je ouders en vriendenkring en hoe trots je gaat zijn om haar als vriendin te hebben.

Heel normaal, veel mannen hebben daar last van als ze een prachtige vrouw ontmoeten die regelrecht uit de hemel gevallen lijkt te zijn en juist dan ga je fouten maken. Zodra ze voelt dat je haar op een voetstuk zet en haar ophemelt, verliest ze langzaam haar interesse tot op het punt dat ze je afwijst. Het moment dat jouw obsessie begint en je haar niet meer uit je hoofd kunt zetten.

Persoonlijk voorbeeld

Ik kan mij nog goed herinneren dat mijn eigen nicht mij voorstelde aan één van haar vriendinnen. Ik was toen een jonge twintiger en was direct onder de indruk. Wauw! Wat een prachtig meisje, een brunette met lang stijl haar, volopteus, een klein wipneusje, sprankelende ogen, intelligent (ze deed gymnasium) en brede interesse in onderwerpen waar ik toevallig ook interesse in had.

Helaas had ze toen een vriend, maar ik hoorde dat die relatie niet lekker liep en dus positioneerde ik mezelf als een soort van kaper op de kust, wachtend op het juiste moment. Dat moment kwam snel, want ik hoorde later dat de relatie over was en dus lag de weg open om haar te veroveren.

Mijn nicht nam haar vriendin mee op een avond naar een club, waar ik toesloeg en haar op de dansvloer veroverde en zoende. Ik was in vuur en vlam en kon het bijna niet geloven. Deze prachtige slimme vrouw in mijn armen, ik had het toch maar geflikt.

Vanaf dat moment begonnen we te daten en gingen we vaker met elkaar om, zoals afspraakjes maar ook ‘logeren’.  De intimiteit zorgde ervoor dat mijn gevoelens voor haar in een stroomversnelling belande en ik gekker en gekker op haar begon te worden.

Vreemd genoeg, merkte ik dat zij het meer vrijblijvend wilde houden. Regelmatig liet ze ontvallen dat ze niks serieus wilde en vond ze het vreemd als ik haar aan andere mensen voorstelde. Het was ook zo dat ik mij moest aanpassen aan haar agenda en niet andersom.

Ik zag de dingen zoals ik ze wilde zien, maar niet hoe het in werkelijkheid was. Ik maakt het allemaal groter en belangrijker dan het was, want de realiteit was dat ik verliefd op haar was, maar zij niet op mij. Ja, ze vond mij leuk en blijkbaar aantrekkelijk, maar een relatie met haar zat er niet in. De illusie die ik wél had.

Uiteindelijk kwam het moment dat het steeds moeilijker werd om met haar af te spreken. Ze begon met smoesjes te komen en de paniek sloeg toe. Als zand wat je vingert ontglipt, zo merkte ik dat ik haar kwijt begon te raken en haar interesse in mij verdween.

Toen brak de dag aan dat ik weer eens probeerde om met haar af te spreken. Ze reageerde niet enthousiast en terughoudend. Ze belde mij daarna op en vertelde de reden waarom ze liever niet wilde afspreken. Ze had een andere jongen ontmoet… Ik was kapot, we verbraken het contact en het koste mij verdomd veel tijd om haar te vergeten.

Zo voorkom je een obsessie voor haar

De reden waarom ik haar niet uit mijn hoofd kon zetten, was omdat ik veel te snel ging en daardoor niet de signalen zag die zo belangrijk zijn om je  eigen gevoelens te beschermen en niet te hard van stapel te lopen. Emotionele zelfcontrole en geen verwachtingen hebben is daarom zo belangrijk als je een prachtige vrouw aan het daten bent.

Ga nooit all in maar wees voorzichtig en doe vooral rustig aan. Geniet ervan als ze interesse heeft, jullie intiem zijn en wacht rustig af wat ze verder doet. Pas goed op jezelf en waak ervoor niet halsoverkop verliefd op haar te worden en dan domme dingen te doen waardoor je geen uitdaging meer voor haar bent en zij interesse verliest.

Het helpt je om haar sneller te vergeten en voorkomt dat je obsessieve gedachtes ontwikkelt als ze niet meer verder wil. Daar moet je altijd op voorbereid zijn.

Conclusie

Mannen die extreem succesvol zijn met vrouwen zijn mannen met een flinke dosis realiteitszin. Het gaat er niet om wat zij wensen wat er gaat gebeuren, maar wat er daadwerkelijk gebeurt. Als dat betekent dat een knappe vrouw hem niet meer wil, dan accepteert hij dat en gaat weer verder met zijn leven.

Deze mindset helpt jou om te leren van het verleden en je succes met vrouwen verder te vergroten. Valse hoop heeft immers geen zin en de illusie dat ze later van gedachten veranderd, moet je ook laten varen. Ze wil je of wil je niet en wil ze niet dan moet je haar loslaten en haar uit je hoofd zetten. Hoe moeilijk dat ook is.