De reden waarom ze je leuk vindt maar niet verliefd is

De reden waarom ze je leuk vindt maar niet verliefd is

 Ze vindt me leuk, maar is niet verliefd. Als een vrouw dit tegen je zegt, dan wil ze alleen vriendschap, maar verder niks. Sterker nog, als ze dit tegen je zegt, dan vind ze je niet eens leuk, maar gewoon aardig. Ontdek in dit artikel wat het betekent en wat je het beste kunt doen.

De meeste dames gaan confrontatie het liefst uit de weg en wijzen bij voorkeur een man op zo’n zacht mogelijke manier af. Juist door het zeggen dat je leuk vindt, maar niet verliefd is, is een subtiele manier van afwijzing.

Wat ze zegt, bedoelt ze niet altijd en juist daarom is het belangrijk om tussen de regels door te lezen wat ze eigenlijk bedoelt. Als man kun je denken: ze vind me leuk, maar is niet verliefd, dus ik moet ervoor zorgen dat ze mij leuker gaan vinden, zodat ze wél verliefd wordt. Integendeel.

Wat het betekent

Wat het werkelijk betekent is dat ze je aardig vindt, maar ook niet meer dan dat. Als ze je écht leuk zou vinden, dan zou ze dit niet zeggen. Ze zou je dan een kans geven, zich emotioneel beschikbaar maken en afwachten of ze iets voor je gaat voelen of niet. Beschouw het dus als een vriendelijke, maar niet minder pijnlijke, manier van afwijzing.

Om die reden moet je nooit aandacht geven aan een dame, die niet aangetrokken tot je is, tenzij je in de friendzone wilt belanden. Zodra een dame tegen je zegt dat ze je leuk vindt, maar niet verliefd is, neem je verlies en richt je op een andere vrouw.

De betekenis van het woordje ‘leuk’

Neem het woordje ‘leuk’ dus met een korreltje zout, wanneer ze in dezelfde zin een toekomstige relatie of verliefdheid uitsluit. Het betekent namelijk niks, want als er sprake is van voldoende aantrekkingskracht, dan heeft iemand leuk vinden een veel diepere betekenis.

Als ze meent wat ze zegt, dan heeft ze romantische interesse en maak je iets los bij haar qua gevoelens en emoties. Ze laat haar gevoelens de vrije loop en wacht af of daar een mogelijke verliefdheid uit groeit.

Een mogelijke romance tussen jullie, sluit ze dus niet uit, maar geeft ze daarmee een kans. Op voorhand zeggen dat ze niet verliefd is, drukt dat hele idee de kop in en sluit iedere vorm van romantische mogelijkheid uit. Het is simpelweg vrouwentaal voor afwijzing.

Wat je moet doen, als ze dit tegen je zegt

Optie 1: Je gelooft wat ze zegt en blijft haar aandacht geven. Je denkt dat de verliefdheid later wel komt. Het enige wat je hiermee bereikt is dat je haar bevestigt in haar besluit om je af te wijzen en dat ze je (valse hoop) gaat gebruiken voor de aandacht of als handige praatvriend/schouder om op te huilen, wat jou haar speelbal maakt.

Optie 2: Je stopt met aandacht geven, accepteert de afwijzing en laat haar gaan. Je vergeet haar en gaat weer verder met je leven. Je trekt daarmee de macht weer terug en krijgt weer controle over de situatie. Ze weet dan gelijk dat je geen zin hebt in friendzone en je heeft haar daarmee een kans om in positieve zin van gedachten te veranderen.

Doet ze dit niet, dan weet je alsnog dat ze je niet leuk vindt en voorkom je tijdsverspilling en valse hoop. Maar doet ze dit wel, dan is het aan jou of je haar een kans wil geven of juist niet.

Conclusie

Als ze je leuk vindt, maar verder niet verliefd is, ben je afgewezen. Ze zegt in feite: ik vind je aardig, maar wil verder niks. Het beste is om in dat geval de afwijzing te accepteren.

Juist door haar los te laten, geef je haar de ruimte (en kans) om aantrekkingskracht te voelen en later weer bij je terug te komen.

Geef je haar die ruimte niet en blijf je haar aandacht geven, dan leidt het alleen maar tot vriendschap, waar je niks mee bereikt en bovendien zonde van je tijd is. Hoor je niks van haar, dan weet je ook genoeg, maar dan vond ze je sowieso al niks.