Zit ik in de friendzone? Zo weet je het

Zit ik in de friendzone? Zo weet je het

 Zit ik in de friendzone? Als je wilt weten of je in de friendzone zit of een kans bij haar maakt, is het belangrijk om te kijken wat ze doet en niet wat ze zegt. Ze kan tegen je zeggen dat ze je leuk vindt of je mist, maar als ze vervolgens niet reageert of niet wil afspreken, dan is de kans groot dat ze geen romantische interesse heeft en jou gefriendzoned heeft.  

De meeste vrouwen hebben geen zin in conflict en wijzen een man op een vriendelijke manier af. Een manier om hem af te wijzen is hem te friendzonen. Het ene moment kan ze tegen je zeggen dat je een geweldige kerel bent, maar als ze vervolgens terugdeinst wanneer je haar uitvraagt, dan vind ze je niet leuk genoeg voor een date of een relatie.

Heeft ze wel interesse, dan doet ze moeite om af te spreken of reageert ze vlot en enthousiast om je berichtjes.  

Geen opstapje voor een relatie 

Sommige mannen gebruiken de friendzone als opstapje voor een latere relatie. Dat werkt helaas niet. Ze vind je leuk of niet en een vriendschap met haar hebben gaat je niet helpen in het verhogen van haar interesse.

Onderzoek laat zien dat de gemiddelde vrouw zich niet seksueel aangetrokken voelt tot een mannelijke vriend, terwijl de man in het algemeen wel meer wil dan alleen vriendschap. Als jij een gewone vriendin hebt, moet je ook jezelf afvragen wat de vriendschap je oplevert.

De kans is groot dat ze jou gebruikt om haar hart uit storten, als emotionele praatpaal, voor conversatie, voor de aandacht of als hulpje.

Mijn eigen friendzone ervaring

Ben ik wel eens bevriend geweest met een vrouw? Ja zeker, met meerdere zelfs. Leverde de vriendschappen mij iets op? Nee, helemaal niks. Terugkijkend, moet ik zeggen dat het nogal een frustrerende ervaring was.

Eén van hen nam alleen contact op als ze vrijgezel was en wilde dan afspreken om haar verhaal over haar ex te doen en hoe vervelend die relatie wel niet was. Ik probeerde mijn intenties wel duidelijk te maken, maar ze reageerde er niet op en hield het platonisch.

Om mij op afstand te houden, begon ze vaak over andere mannen waar ze een date mee had of die ze leuk vond en daar mocht ik vervolgens naar gaan luisteren.

Waarom je niet in de friendzone wil

Een vrouw heeft de neiging om de man waar ze seksuele interesse in heeft, meer te respecteren dan de man die ze als een gewone vriend ziet. Ze zegt dat ze haar mannelijke vrienden respecteert, maar in werkelijkheid is dat niet zo.

Zodra ze de man van haar dromen vindt, is ze jou en jullie vriendschap snel vergeten en laat ze je vallen als een baksteen. Gebeurt dat niet, dan is de kans groot dat ze jou achter de hand houdt voor steun en toeverlaat, voor het geval dat ze weer eens ruzie met haar vriend heeft. Elke man met zelfrespect, wijst die sukkelige rol af.

Heroverweeg je vriendschap

Nogmaals, als jij op dit moment bevriend bent met een dame, vraag dan eerlijk aan jezelf af wat de vriendschap je oplevert. Als jullie af en toe afspreken en over koetjes en kalfjes praten, dan verspil je je tijd, energie en geld.

Er zijn dames die het heerlijk vinden om een man die ze niet willen te teasen, te gebruiken voor conversatie, aandacht of zijn tijd te verspillen. Je kunt dan de vriendschap met haar beter verbreken en je tijd investeren in een dame die wel interesse in je heeft.

Signalen dat je in de friendzone zit

Vraag jij jezelf op dit moment af of je in de friendzone zit? De vraag stellen, is hem beantwoorden. Vaak zijn er duidelijke signalen en voel je wel aan dat het niks wordt.

Je weet dat je in de friendzone zit als een vrouw vriendelijk en beleefd tegen je doet, maar niet ingaat op je flirts, niet reageert of afstandelijk op je berichtjes of met smoesjes komt als je haar om een date vraagt.

Een ander signaal is dat ze jou haar wang geeft, als je haar probeer te zoenen. Je bent dan gefriendzoned.

Wat je moet doen als ze alleen vriendschap wil 

Eenmaal in de friendzone, kom je er niet meer uit. Het beste is dus om te voorkomen dat je in de friendzone terecht komt. Laat je merken dat je interesse hebt en wil zij alleen vriendschap? Verbreek dan het contact!

Je geeft dan een krachtig signaal af dat je meer zoekt dan alleen vriendschap en het is aan haar om daarop in te gaan of niet. Zeg tegen haar dat je geen interesse hebt in gewone vriendschap en dat je haar aantrekkelijk vind.

Geef aan dat ze je altijd kan bellen of een berichtje kan sturen als ze van gedachten veranderd en alsnog wil afspreken. Ze weet dan je intentie en je geeft haar de ruimte om over haar gevoelens na te denken en naar jou toe te bewegen in romantische zin. Hoor je niks, dan weet je ook genoeg.

Wil je voorgoed uit de friendzone blijven? Deze anti-friendzone training leert je hoe je dat doet.

Klik hier voor de anti-friendzone training