De reden waarom je constant aan haar denkt

De reden waarom je constant aan haar denkt

 Niets is zo frustrerend als je constant aan haar denkt. Zelfs als het duidelijk is dat het niks wordt en je niks meer van haar hoort. Maar wat is nu de reden dat je steeds aan haar denkt en wat kun je doen om haar weer te vergeten? Lees snel meer.

Als het om de liefde gaat, bestaat er een bijzonder fenomeen dat wanneer men iets niet kan krijgen, men het juist meer wil en wanneer men iets te makkelijk krijgt, men onverschillig wordt en het niet meer wil. Met andere woorden: wanneer een man gek is op een vrouw en zij niet meer op hem, de begeerte en aantrekkingskracht voor haar nog groter wordt.

De man vervalt dan in ontkenning en waan en hoopt op iets wat allang niet meer bestaat. Vaak grijpt hij dan terug op het verleden, analyseert waar het fout ging en wat hij anders kan doen om haar toch weer van gedachten te laten veranderen, wat zijn obsessie voor haar alleen nog maar verder vergroot.

Je zet haar op een voetstuk

Constant aan haar denken is het gevolg van twee aspecten: haar onbewust op een voetstuk zetten en obsessie. Dat komt omdat de meeste single mannen in het dagelijks leven, niet bedolven worden onder de mooie vrouwen die toevallig ook interesse hebben.

Op het moment dat hij dan wel de ware tegen het lijf loopt, kan hij zich amper bedwingen, maakt fouten en laat haar op hem afknappen. Wat natuurlijk erg zonde is.  

De reden hiervoor is dat hij de hele situatie belangrijker maakt dan het in werkelijkheid is. Hij wil te snel, te graag, word ongeduldig en heeft niet door dat dit desastreus is voor de aantrekkingskracht met als resultaat dat zijn droomvrouw op hem afknapt en hem afwijst. In dat aspect heeft een vrouw altijd meer tijd nodig en kijkt ze graag de kat uit de boom. 

Obsessie

Afgewezen worden door je droomvrouw is iets wat moeilijk te verkroppen is en voor de meeste mannen dan ook onacceptabel, wat de obsessie alleen nog maar verder aanwakkert. Melancholiek blikt men dan weer terug naar betere tijden, herleest de leuke berichtjes en lurkt regelmatig naar haar foto’s op social media.

De realiteit is echter dat ze jou alweer vergeten is en ondertussen weer verder is met haar leven. Sterker nog, de kans is groot dat ze alweer met een andere kerel is. Je verspilt je tijd dus aan iets wat niet meer bestaat. Iets wat voor de gemiddelde man lastig te accepteren is.

Dat komt omdat hij de liefde meer vanuit de ratio en logica benadert en om die reden er klakkeloos vanuit gaat dat wat zich in het verleden en heden afspeelde, een garantie is op de toekomst. 

Helaas opereert een vrouw niet zo, bij haar is de liefde meer een momentopname welke voortdurend onderhevig is aan gevoelens en emoties. Dit schommelt constant heen en weer en vooral tijdens het daten begeef je dan op glad ijs. Op het moment dat ze aan je twijfelt, kan ze zo van gedachten veranderen en je afwijzen. Ze voelt je dan gewoon niet (meer).  

Heb geen verwachtingen

Afgewezen door je droomvrouw? Ga dan uit van een pijnlijk en langdurig rouwproces. Zeker als je ervaring met haar intens en intiem was en je verliefd op haar bent. Hoe komt dat? Zoals eerder geschreven is de realiteit dat je maar eens in de zoveel tijd een dame ontmoet die precies voldoet aan de droomvrouw uit je fantasie. 

Je denkt dan gelijk: wow! Eindelijk de ware gevonden, ik ga haar voorstellen aan mijn ouders en we krijgen een geweldige relatie. In dat aspect kan een man heel snel gaan, terwijl een vrouw veel meer tijd nodig heeft. Zelfs als je al intiem met haar bent geweest, zegt dat nog niet zoveel.

De meeste dames gaan namelijk niet over een nacht ijs als het aankomt op het aangaan van een serieuze relatie. Wanneer je het dan toch verprutst, zij begint te twijfelen en uiteindelijk van gedachten verandert, is het einde oefening. Hoe knap ze ook is en hoe leuk jullie het ook samen hadden.

Zo vergeet je haar weer 

Ben je afgewezen en denk je constant aan haar? De beste manier om haar weer te vergeten is cold turkey haar compleet uit je leven bannen. Verwijder haar uit Whatsapp, kijk niet meer op haar social media en verwijder haar lieve berichtjes. Weersta de verleiding om toch weer haar foto’s te bekijken of contact op te nemen.

Gun jezelf een ruime tijd om weer over haar heen te komen. Zeker als je verliefd op haar bent, mag je gerust uitgaan van een paar maanden tot zelfs een jaar om over haar heen te zijn. Dat is lang, maar is vrij logisch, omdat een gebroken hart tijd nodig heeft om weer te helen. Eenmaal geheeld, dan voel je je weer als nieuw en ben je weer klaar voor de volgende verovering.

Om die reden is het ook belangrijk om niet al je eieren in een mandje te leggen, maar altijd je opties open te houden en er niet al te veel van te verwachten wanneer je een prachtige dame ontmoet. Zolang jullie daten staat niks vast en kan het nog alle kanten op. De mogelijkheid om afgewezen te worden moet je altijd incalculeren en om die reden is het belangrijk je eigen gevoelens en emoties onder controle te houden. Met andere woorden: loop nooit te hard van stapel en heb geen verwachtingen.