Je grote liefde loslaten? Zo doe je dat

Je grote liefde loslaten? Zo doe je dat

 Je grote liefde loslaten, is het moeilijkste wat er is. Het valt niet mee om een vrouw los te laten waar je gevoelens voor hebt en waar je verliefd op bent. Ergens wil je de afwijzing niet accepteren en hoop je dat het nog goed komt. Je analyseert waar het fout is gegaan en maakt in je hoofd een plan om haar weer terug te winnen. Terwijl jij allerlei strategieën zit te bedenken om haar weer terug te krijgen, zit zij alweer met andere mannen te appen of zelfs af te spreken. Het besef en acceptatie dat het niks meer gaat worden, is de eerste stap om haar los te laten. Ontdek hier hoe je dat doet.

Het overkomt iedere man wel eens: vanuit het niets ontmoet je een dame die de ware lijkt te zijn. Ze is aantrekkelijk, jullie hebben een sterke klik, het voelt alsof je haar al heel lang kent, de seks is geweldig en jullie samenzijn voelt goed en vertrouwd.

Je grote liefde loslaten: herken de signalen

Het lijkt de goede kant op te gaan, ze hint zelfs op een mogelijke relatie of een volgende stap, maar dan opeens… radiostilte. Ze doet opeens raar, een stapje terug. Ze reageert niet meer zo enthousiast op je berichtjes, ze reageert koeltjes en kortaf.

Ze wil opeens niet meer afspreken of maakt excuses dat ze het ‘oh zo druk heeft’.

Je eist een verklaring en belt haar op. Helaas, ze neemt niet op of stuurt je regelrecht naar voicemail. Hm, dan maar een berichtje sturen met de vraag wat er aan de hand is? Ze reageert niet terug en laat je in het ongewis.

De paniek slaat toe en je speelt de hele situatie tussen jou en haar in je hoofd af. “Ze vond mij toch leuk?” “Wat heb ik fout gedaan?” “Waarom doet ze dit?” Je geeft het op en hoopt stiekem dat het nog goed komt.

Je liefde loslaten: stop met ontkennen

Je ontkent de afwijzing en leeft in een waan. “Ach, misschien heeft ze het druk, is er iets aan de hand met haar familie of is haar telefoon stuk”.

De realiteit is echter dat ze je afgewezen heeft. Dat ze klaar met je is en deze pijnlijke radiostilte haar manier is om je duidelijk te maken dat ze geen interesse meer heeft. Ze hoopt dat je de hint snapt en haar verder met rust laat.

Haar radiostilte niet respecteren en haar blijven bestoken met berichtjes maakt het vaak alleen maar erger.

Al die leuke dingen die jullie samen hebben gedaan, de seks, de goede gesprekken, haar vrienden en familieleden die je zelfs hebt ontmoet, de knuffels, is niets meer dan een vage herinnering. Iets wat leek op te groeien kan zomaar voorbij zijn.

Je blikt terug op jullie chats, de lieve berichtjes van haar, de hartjes emoij’s, foto’s die ze van zichzelf stuurde, het enthousiasme.

Je liefde loslaten: vergeet het verleden

Je reflecteert op jullie dates en probeert te achterhalen wat je hebt gedaan of gezegd, waardoor ze opeens van gedachten is veranderd. Je probeert de onderste steen boven water te krijgen, zodat je vrede met de situatie hebt, je liefdesverdriet kan verwerken en weer vrede met de situatie kunt hebben.

Het goede nieuws is dat er altijd een duidelijke reden is waarom ze van gedachten is veranderd en jou opeens heeft afgewezen. De ware reden zal ze echter niet altijd aan je geven.

Het is daarom belangrijk om altijd te kijken wat ze doet en niet wat ze zegt. Ze kan de grootste plannen met je maken, de liefste dingen tegen je zeggen, maar als ze opeens niet meer reageert of niet meer wil afspreken, reken er dan maar op dat ze geen interesse meer heeft.

Waarom een vrouw jou sneller vergeet

Een man bekijkt de hele situatie vaak vanuit een rationeel logisch geheel en maakt het groter dan het in werkelijkheid is. Ze vond mij leuk, de seks is goed, we hebben chemie, dus logisch gezien passen we goed bij elkaar en wordt het tijd voor een relatie.

Helaas denkt een vrouw niet zo. Ze leeft meer in het moment en maakt beslissingen op basis van haar emoties en wat ze op dat moment voelt. Deze emoties schommelen constant heen en weer. Als ze echt aangetrokken tot je is, reageert ze vrij stabiel en constant, maar zodra ze aan je twijfelt kan ze opeens ‘raar’ doen en afstand nemen.

Jullie kunnen dus een geweldige tijd hebben gehad, maar als ze het niet meer voelt, dan houdt het op. De meeste vrouwen houden niet zo van confrontatie, maar communiceren wat ze voor je voelen middels hun acties.

Ze wil niet meer afspreken, ze heeft het opeens druk, ze reageert niet meer, ze reageert kortaf of met één woord enzovoort. Ze hoopt hiermee dat je de hint snapt en haar verder met rust laat, ongeacht wat er daarvoor allemaal tussen jullie heeft afgespeeld. Dat is niet langer meer belangrijk.

Je grote liefde loslaten? Dit doe je

Zit jij op dit moment in deze situatie? Stel dan jezelf deze vraag: “waarom wil ik iemand, die mij niet wil?” Want dat is de realiteit: ze wil je niet. Dus het heeft geen zin om achter haar aan te blijven lopen en hoop te houden.

Als ze voor jou was, dan had ze je niet zo behandelt en hadden jullie allang een relatie. Ongeacht wat jullie verleden samen was, ze heeft geen interesse meer.

Het beste is dus om dat feit te accepteren. Dus je grote liefde loslaten, wat is de beste methode? Ik zeg: cold turkey. Verwijder haar lieve chats, foto’s en kijk niet meer achterom.

Probeer wat afleiding te zoeken, spreek met vrienden af of ga lekker sporten. Koester jullie verleden als een mooie herinnering, maar probeer ook weer open te staan voor andere vrouwen.

Blijf niet in het verleden hangen maar gun jezelf wel een periode om het verlies en jouw verdriet te verwerken. Wanneer de tijd verstrijkt, merk je vanzelf dat de zon weer achter de donkere wolken tevoorschijn komt.

Zo merk je dat je haar hebt losgelaten

Je merkt dat je niet meer aan haar denkt en dat je weer zin hebt om andere vrouwen te daten. Je bent dan op de goede weg tot de dag aanbreekt dat je tegen jezelf zegt:

“heb ik mij daar zo druk over gemaakt? Zo leuk of aantrekkelijk is ze eigenlijk niet eens. Ach we hadden een leuke tijd, maar zo heeft het moeten zijn”.  

Gefeliciteerd, je hebt haar definitief losgelaten en de situatie geaccepteerd.

Tegenslag maakt je sterker, ook in de liefde

In dat opzicht moet je het daten van vrouwen, maar ook relaties, zien als één groot leerproces. Wat niet werkt, maakt je sterker. Er is een reden waarom het niks is geworden.

Als jullie zo goed bij elkaar passen of zij echt de ware voor je was, dan had je allang een relatie met haar gehad. Maar de realiteit heeft anders bepaald.

Als ze niet meer wil, maak ik er dan geen big deal van. Respecteer haar besluit, probeer haar te vergeten en richt je weer op je eigen toekomst. Door vallen en opstaan, krijg je uiteindelijk wat je wil.

Omarm de tegenslagen en houdt moed voor de toekomst. Leer ervan en blijf jezelf continue verbeteren. Die leuke vrouw die écht bij je past komt dan vanzelf wel op je pad.