Ze heeft geen tijd om af te spreken. Wat nu?

Ze heeft geen tijd om af te spreken. Wat nu?

 Ze heeft geen tijd om af te spreken? Als ze niet wil afspreken dan is dat een signaal van desinteresse of gebrek aan aantrekkingskracht. Ook reacties als: ik ben druk, misschien volgende week, kan de komende periode niet, is geen interesse. Lees hier wat je moet doen.

 

 

 

Haar interesse meten

De enige manier om erachter te komen of ze je wel of niet leuk vindt, is haar op date te vragen. Niet meer, niet minder. Als ze interesse heeft, dan doet ze niet moeilijk en wil ze graag afspreken. Heeft ze geen tijd om af te spreken, maar is er wel sprake van interesse, dan stelt ze een alternatief voor.

Wil ze niet afspreken, reageert ze niet, gebruikt ze smoesjes en stelt ze ook geen alternatief voor? Dan heeft ze geen interesse is en kun je dat zien als een afwijzing.

Als het op afspraakjes aankomt, kun je voor jezelf de volgende vuistregel hanteren: hoe hoger haar interesse, des te makkelijker het is om met haar af te spreken. Hoe lager haar interesse, des te moeilijker ze doet. Zie het voorbeeld van Mirthe en Dennis.

Praktijkvoorbeeld

He Mirthe, het is wel gezellig zo via de app, maar anders doen we komende week een wedstrijdje pool? Wanneer heb je tijd?

Mirthe weet nu dat Dennis haar leuk vindt. Een vrouw weet dan wanneer een man haar uitvraagt, hij geïnteresseerd is. Is dat wederzijds, dan kan Dennis rekenen op een enthousiast berichtje, maar reageert ze terughoudend, doet ze moeilijk of reageert ze niet, dan is hij afgewezen.

Interesse: Hoi Dennis! Pool… ja leuk! Uhmm ik zou zaterdag wel kunnen?

Interesse: Hé Dennis : ) uuh ik ben heel slecht in poolen en komende week zit ik helemaal vol. Maar volgende week moet wel lukken. Lukt jou dat ook?

Geen interesse: Hai! Deze week heb ik het erg druk.. Sorry : (

Geen interesse: Nou afspreken zit er voorlopig niet in. Mijn zusje is ziek, heb examens,mijn kat moet geopereerd worden, moet mijn nicht helpen met verhuizen blabla (smoes naar keuze), weet niet wanneer ik wel kan. Maar de komende periode zit ik helemaal vol.

Doe dit als ze niet wil afspreken

Kortom, heeft ze geen tijd om af te spreken en komt ze ook niet met een alternatief, zet haar dan maar uit je hoofd en richt je op de volgende dame. Als ze moeilijk doet om af te spreken, ga dan niet vragen wanneer ze wel tijd of wanneer ze wel zou kunnen. Je komt dan needy over, wat haar nog verder van je afstoot.

Als ze druk is of geen tijd heeft, zeg dan gewoon: Ok, geen probleem. Mocht je later wel tijd hebben, dan heb je mijn nummer en dan hoor ik het wel. Fijne avond!

Je neemt dan geen contact meer op! Stuurt haar geen berichtjes meer. Ze weet nu wat ze moet doen als ze later alsnog met je wil afspreken. De bal ligt dus bij haar, jij hebt je werk gedaan.

Mocht ze van gedachten veranderen dan kun je rekenen op een berichtje van haar. Dat berichtje kun je beschouwen als haar uitnodiging om haar op date te vragen.

Hoor je helemaal niks meer van haar, dan heeft ze gewoon geen interesse. Verwijder in dat geval haar nummer en ga je eigen weg weer.