Ze wil niet meer verder? Dit doe je

Ze wil niet meer verder? Dit doe je

 Ze wil niet meer verder? Het is pijnlijk als de vrouw van je dromen aangeeft niet meer verder te willen. Het maakt niet uit of je een relatie met haar hebt of haar alleen aan het daten bent. Als je gek op haar bent en zij geeft opeens aan dat ze ermee wil stoppen, dan is dat erg frustrerend en soms ook moeilijk te accepteren. Ontdek in dit artikel wat je in deze situatie moet doen.

Ze wil niet meer verder. Vaak hangt het al in de lucht en zie je het aankomen, maar soms ook niet. De boodschap komt dan extra pijnlijk aan. Geheel onverwacht krijg je een berichtje van haar dat ze ermee wil stoppen of dat het gevoel weg is.

Vooral als je verliefd op haar bent, gevoelens voor haar hebt of oprecht van haar houdt, komt die boodschap als een donderslag bij heldere hemel aan en kan jou als man compleet in paniek, verwarring en wanhoop brengen.

Voorkom deze reactie

Je eerste reactie is natuurlijk de onderste steen boven water te krijgen en erachter te komen waarom ze niet meer verder wil én een plan te maken hoe je haar weer terugkrijgt. Je probeert het weer goed te maken.

Je zegt sorry, belooft beterschap en je houdt hoop, maar het enige wat je ermee bereikt is dat ze je nog meer op afstand houdt en kil tegen je doet of dat je helemaal niks meer van haar hoort.

Er kunnen duizenden redenen zijn waarom ze niet meer verder wil. Zolang ze jou niet vertelt wat de échte reden is van de breuk, heeft het geen zin om zelf de situatie te analyseren en te achterhalen waarom ze niet meer verder wil.

Je krijgt haar er toch niet mee terug en je hebt er alleen jezelf mee. Als jullie al een tijdje samen waren, vertelt ze je uiteindelijk de ware reden, maar als je haar nog maar kort kent en slechts aan het daten waren, dan blijft het vaak gissen.

De échte reden waarom ze niet meer wil

De echte reden is dat ze het niet langer meer ‘voelt’. Het is goed om te weten dat een vrouw de wereld en jou benadert vanuit haar gevoel en deze gevoelens regelmatig heen en weer slingeren, afhankelijk van wat je zegt en doet.

Doe je meer goed dan fout, dan nemen haar gevoelens toe en blijft ze aangetrokken. Maar doe je meer fout dan goed, dan begint ze juist te twijfelen en verliest ze interesse. Doe je niks om haar interesse weer terug te krijgen, dan voelt ze uiteindelijk helemaal niks meer voor je en is ze ‘klaar’ met de tijdelijke romance of jullie relatie.

Wil ze niet meer? De beste respons

Helaas valt hier niks aan te doen. Of toch wel? De beste respons als ze niet meer verder wil is haar beslissing respecteren en zelf ook afstand te nemen, hoe lastig dat ook is.

Neem onder geen beding contact met haar op. Ze wil immers niet meer verder, dus dan heeft het weinig zin om achter haar aan te blijven lopen. Accepteer haar beslissing, laat haar los en ga weer verder met je leven.

Als er toch nog iets van gevoelens aanwezig zijn, dan neemt ze vanzelf wel weer contact op. In dat geval kun je dat contact gebruiken om de verovering weer opnieuw op te starten.

Wil ze echt niet meer verder, houd er dan rekening mee dat je niks meer van haar gaat horen.

Of je abrupt afgewezen bent of je zag het al aankomen, accepteren en jezelf weer richten op de toekomst is de beste mindset.

Neem je tijd om het liefdesverdriet te verwerken en zoek positieve afleiding. Praat erover met je vrienden, familie of ga lekker sporten.

Echte liefde komt van beide kanten

Merk je dat je haar niet kunt vergeten of het maar moeilijk kunt accepteren, stel jezelf dan altijd deze vraag:

“Waarom wil ik iemand, die mij niet wil?” 

Liefde moet van twee kanten komen en valt niet af te dwingen. Er is een reden waarom ze niet meer verder wil. Blijkbaar is ze niet voor jou of niet het juiste moment.

Tot slot

Laat het los, koester de herinnering en focus je weer op de toekomst en uiteindelijk breekt de zon weer door de donkere wolken heen en kijk je terug op een fijne herinnering en ben je weer klaar voor de toekomst.

Kijk daarom weer vooruit, heb vertrouwen dat je een andere, nog betere vrouw, er voor terugkrijgt en je merkt dat de energie terugkeert en de lach op je gezicht weer verschijnt.