Waarom een vrouw geen zwakke man wil

Waarom een vrouw geen zwakke man wil

 Een vrouw zoekt een sterke man die stevig in zijn schoenen staat en tegengas geeft. Zwak mannelijk gedrag wordt bestraft met verlies aan aantrekkingskracht of desinteresse. Om die reden wordt een man onderworpen aan diverse testen.

Of je nu een relatie hebt of aan het daten bent, regelmatig word je getest op je mannelijke kracht.

Slaag je voor haar test, dan neemt de aantrekkingskracht toe. Faal je, dan neemt deze af met opkomende relatieproblemen of een afwijzing als gevolg.

Rustig blijven

Ze wil weten of je wel uit het juiste hout bent gesneden en haar aan kan.

Vooral in relaties moet je oppassen, omdat bij dips, sleur of andere problemen ze onvoorspelbaar en heftig kan reageren.

In het heetst van de strijd maakt ze allerlei verwijten, zoekt ze ruzie of haalt oude koeien uit de sloot.

De oorzaak zijn onderliggende problemen die spelen. Wat ze op dat moment wil is een man die rustig blijft, begripvol reageert en luistert.

Maar wat er in de praktijk gebeurt is dat de man hapt, haar in de rede valt en ook boos of emotioneel reageert.

Hij begint haar ook verwijten te maken of verheft zijn stem.

Hoewel een vrij normale reactie, kun je geen vuur met vuur bestrijden en is de beste houding haar boosheid te incasseren en kalm te blijven.

In het bijzonder zeer goed te luisteren wat ze je te vertellen heeft en haar hart laten uitstorten.

Afspiegeling

Er is een goede reden waarom ze zo reageert en in 90% van de gevallen ben jij het probleem.

Waarom? Omdat haar gedrag een afspiegeling op jouw gedrag is. Haar gevoelsleven, emotionele beleving en aantrekkingskracht is een reactie op wie jij bent en wat je doet en zegt.

Ben je negatief ingesteld, dan reageert zij ook negatief en omgekeerd. 

Misschien vind ze dat je te veel aan jezelf denkt en te weinig aan haar/je gezin, ze voelt zich niet gewaardeerd/geliefd of ze vind dat je niet doet wat je zegt, ondanks eerdere beloftes en afspraken.

In dat geval ligt een conflict snel op de loer.

Wees dan de rots in de branding waar haar boosheid en emotionele storm tegenaan beukt, maar onwankelbaar blijft.

Juist dan laat je kracht en controle over de situatie zien, iets wat ze onbewust ook wil.

Dat betekent dat je haar onvrede bloedserieus neemt en actief verbetert wat ze wil dat je verbetert zonder discussie, stemverheffing of verdediging.

Het laat zien dat je haar begrijpt en om haar geeft.

Signalen van zwakheid

Boos reageren, haar in de rede vallen, jezelf verdedigen, in discussie gaan, schreeuwen en niks doen met haar verwijten, betekent dat je haar niet begrijpt en weinig waarde hecht aan de relatie.

Vanzelfsprekend wordt de relatie er niet beter op en kom je in een glijdende negatieve spiraal terecht.

Soms word je tot het uiterste getest, vooral als je vrouw er echt klaar mee is en de relatie wil beeindigen of daarmee dreigt.

Bij de meeste mannen slaat dan de schrik om het hart en vertonen plots needy, angstig en wanhopig gedrag. Ze zijn bang om haar kwijt te raken en worden onzeker.

Een vrouw voelt zich oncomfortabel in de buurt van een onzekere of wanhopige man en dus stoot dit haar nog verder af.

Ook in deze situatie is het belangrijk om rustig te blijven en jezelf emotioneel onder controle te houden.

Bang zijn, geschreeuw en opeens haar spastisch proberen te overtuigen om bij je te blijven helpt de zaak niet. Integendeel, het geeft haar de bevestiging dat ze de juiste keuze maakt. 

Ook in deze explosieve situatie is rustig blijven en niet happen de beste remedie om de storm te laten afnemen en haar weer van gedachten te laten veranderen.

Onder voorwaarde dat je achterhaalt waar haar twijfel vandaan komt en verandering laat zien, zodat ze zich mogelijk weer bedenkt en je weer een kans geeft.

Zwak gedrag tijdens het daten

Ook op het gebied van daten wordt de man getoetst op zijn mannelijke kracht.

De reden is omdat de gemiddelde vrouw bedolven wordt onder de mannen die interesse tonen en ze hiermee het kaf van het koren wil scheiden.

Genoeg heren die zich positioneren als de meest geschikte kandidaat maar als puntje bij paaltje komt door de mand vallen en niet opgewassen zijn voor haar testen.

Vooral als het klikt, jullie intiem zijn geweest en je het gevoel hebt dat het ergens naartoe gaat, is de kans vrij groot dat je plots getest wordt.

Een radiostilte, even niet reageren op je berichtje of opeens raar doen, Puur om te kijken hoe je daarop reageert.

De zwakke man raakt in paniek, word onzeker en gaat opeens achter haar aan hollen of vraagt om bevestiging

Waarom doe je opeens zo? Heb ik wat verkeerds gedaan? Wat is er? Vind je mij nog leuk? Wil je nog wel afspreken? Enzovoort. 

Een sterke man blijft ontspannen en wanneer hij merkt dat ze vreemd doet of even niet reageert, gunt hij haar de ruimte en de kans om weer ‘normaal’ tegen hem te doen.

Wanneer hij slaagt voor de test, krijgt ze de zekerheid die ze zocht en neemt haar interesse verder toe.

Ze voelt zijn macht en kracht en ze verandert weer van een onvoorspelbare kille dame in een vrouw die liefdevol, warm en belangstellend is.

Conclusie

In het heetst van de strijd ligt zwakheid op de loer. De kunst is om onwankelbaar te blijven in elke situatie, of ze nu twijfelt aan de relatie of opeens anders doet na een aantal leuke dates.

Het gevoelsleven van de vrouw is als eb en vloed, waar jij als man de rots in de branding moet zijn.

Vol vertrouwen, ontspannen, zelfverzekerd, waar haar onvoorspelbaarheid meer dan welkom is, maar jij ook de kunst verstaat haar onvrede weg te nemen en tegelijk haar interesse verder te verhogen.

Of in ieder geval mans genoeg bent om zelfrespect te tonen en haar los te laten bij desinteresse.