Waarom je geen hoogte van haar krijgt

Waarom je geen hoogte van haar krijgt

Het ene moment legde ze haar hoofd op mijn schouder en kroop ze tegen mij aan. Hand in hand liepen we door het centrum en ze maakte een vrolijke indruk. Haar ogen straalden en ze had een brede lach op haar gezicht. Dit was ‘ aan’ dacht ik nog. De tweede date gingen we naar de bios en haar houding was 180 graden gedraaid. Ze maakte een koude indruk en ook tijdens de film bewaarde ze afstand.

Gedurende de film zeiden we weinig, vanuit mijn ooghoek peilde ik haar, maar ze leek meer oog voor de film dan voor mij te hebben. Haar gemengde en tegenstrijdige signalen maakte onzeker. Ik dacht: ik krijg geen hoogte van haar. Zou ze ergens op afgeknapt zijn? Wat heb ik anders dan de eerste date gedaan, waarom ze zich nu zo gedraagt?

Vrouwelijk gedrag

De waarheid was dat er niks aan de hand was, maar dat dit typisch vrouwelijk gedrag is. Het gedrag van de vrouw is wisselvallig, waardoor ze het ene moment warm en dan weer koud op je kan reageren.

Haar gedrag en hoe ze een man ervaart wordt bepaald door haar emoties en gevoel en schommelt voortdurend heen en weer. 

Waar het mis gaat is dat de man direct angst voelt en in de paniekmodus terecht komt, wanneer de vrouw een terugtrekkende beweging maakt.

Hij is gewend dat ze liefdevol en vrolijk op hem reageert en ook haar aanrakingen en intimiteit heeft hij nog vers in het geheugen.

Op het moment dat ze een dag of zelfs enkele uren later kil en afstandelijk reageert, zorgt dat voor verwarring en onzekerheid bij de man.

Veelgemaakte fouten

Hij heeft dan het gevoel dat hij iets moet doen om haar kilheid weer om te buigen in die warme liefdevolle vrouw zoals hij gewend was en gaat dan domme dingen doen, zoals berichtjes met teksten als: is er iets? heb ik iets verkeerd gedaan? 

Of overdreven affectie tonen zoals haar hand vastpakken, knuffelen, terwijl zij daar zichtbaar geen behoefte aan heeft. 

Juist dit soort acties zorgen ervoor dat ze van gedachten veranderd en haar interesse afneemt. Intuitief voelt ze de wanhoop en angst van de man. Een vrouw voelt zich oncomfortabel bij een onzekere man en neemt uit zelfbescherming nog meer afstand.

Zo krijg je hoogte van haar 

Wat ze daadwerkelijk wil is een sterke man met een gezond positief zelfbeeld die zich niet laat verwarren door haar tegenstrijdige signalen, maar stevig op zijn plek blijft staan en haar juist de ruimte gunt om afstand te nemen en jullie situatie kan overdenken en wat ze daarbij voelt. 

Wanneer je haar die ruimte niet gunt en uit paniek jezelf gaat opdringen, omdat je zekerheid zoekt, schiet je jezelf in de voet en zorg je ervoor dat ze op je afknapt.

Een vrouw wil een zelfverzekerde man die haar vrij laat en haar de ruimte geeft toenadering te zoeken wanneer ze het weer voelt en er klaar voor is. 

Om die reden reageert ze afwisselend warm en koud op je, het maakt niet uit hoelang jullie al daten. Meestal onbewust en soms bewust, als ze je test.

Op het moment dat ze gas terugneemt, dan doe jij dat ook en laat je haar even met rust. Wanneer het gevoel goed zit en zij jou een leuke vent vind, dan komt ze vanzelf weer bij je terug en zoekt ze contact zoals je gewend was. 

Je ontvangt dan weer die enthousiaste en lieve berichtjes. Het is een signaal dat ze weer behoefte aan je heeft en je aandacht zoekt. Blijkbaar heeft ze meer duidelijk over haar gevoelens en is ze er weer klaar voor.

Tot slot

Juist deze polariteit van aantrekken en afstoten, koud en warm, intiem bij elkaar en onzeker uit elkaar, heeft een krachtige uitwerking op aantrekkingskracht en zorgt ervoor dat haar interesse toeneemt, onder voorwaarde dat jij zelfverzekerd haar wisselvalligheid incasseert en rustig blijft. 

Zo kan het zijn dat ze even tijdelijk uit beeld is en je niks van haar hoort, maar wanneer het contact te lang uitblijft, maar zij wel gevoelens voor je heeft, kun je de klok op zetten dat ze weer uit zichzelf contact met je zoekt.

Wees dan niet boos en ga ook niet vragen waarom je niks van haar hoorde, maar verwelkom haar toenadering als een krachtige warme man vol zelfvertrouwen die tegen een stootje kan en leidt het contact naar de volgende date. Succes!