Waarom je niet achter haar aan moet lopen

Waarom je niet achter haar aan moet lopen

 Veel single mannen maken de fout dat ze achter een vrouw aanlopen die geen interesse (meer) heeft. Ze hopen hiermee dat ze zich bedenkt en haar interesse weer terugkeert. Integendeel, men stoot de vrouw nog verder van zich af. Ontdek hier hoe dat zit.

In films zie je vaak dat de dame geen interesse heeft en dat de man maar blijft aandringen en haar probeert te overtuigen om voor hem te kiezen. Uiteindelijk bezwijkt ze voor zijn aandringen en leven ze nog lang en gelukkig.

Waarom het niet werkt

De realiteit is echter weerbarstiger. Achter haar aanlopen is vaak een natuurlijke mannelijke reactie op een plotselinge onzekerheid. In dit geval krijgt hij opeens geen hoogte meer van haar, twijfelt ze of vermindert ze het contact. Door obsessief achter haar aan te lopen, hoopt hij onbewust dat hij de interesse weer kan aanwakkeren. 

Het tegenovergestelde wordt hiermee bereikt. Wanneer ze twijfelt of minder interesse heeft en hij uit paniek en onzekerheid haar blijft achtervolgen en zichzelf opdringen, neemt haar gebrek aan interesse nog sneller toe tot op het punt dat desinteresse omslaat in gevoelens van boosheid en onveiligheid.

De man in kwestie krijgt dan het label stalker of engerd opgeplakt. Waar ze eerst nog beleefd en afstandelijk was, wordt ze in deze fase ook mondiger en agressiever en appt dan dingen als laat me met rust, ik ben duidelijk geweest, het is klaar nu enzovoort.

Het maakt je zwak

Het is ook de fase waarin alle kansen verspeelt zijn, de kans dat ze zich later bedenkt en alsnog bij je terugkomt is hiermee ook verspeelt, omdat er te veel kapot is. Om die reden is het belangrijk om het niet tot zover te laten komen.

Achter haar aanlopen oogt bovendien zwak en needy. Het communiceert dat jij haar meer nodig hebt dan zij jou en zorgt ervoor dat haar interesse afneemt. Wat je zoekt, is dat ze juist meer moeite voor jou doet dan jij voor haar, wat de aantrekkingskracht versterkt en haar interesse laat toenemen.

Zorg ervoor dat ze achter jou aanloopt, wat hoe meer ze dat doet, des te gekker ze op je is. Het enige wat jij dan hoeft te doen is achterover te leunen en haar op date te vragen. Zodra de rollen omgedraaid zijn, kom je in onzeker en vooral zwakker vaarwater terecht. Het beste is dan even gas terug te nemen, kalm te blijven en af te wachten of ze weer enthousiast en uit zichzelf contact opneemt.

Gebrek aan zelfrespect

Mocht dat niet zo zijn, dan is de interesse weg en betekent dat een afwijzing. Zo simpel is het. Een andere reden om niet achter haar aan te lopen is dat je jezelf vernedert en gebrek aan zelfrespect laat zien. Verplaats jezelf in haar positie, ze heeft geen interesse en ze krijgt WEER ongevraagd een berichtje van je.

Ze denkt dan: wat moet hij nu weer of heb je hem weer, wat wil hij van me. Hoevaker je dat doet, des te sneuer ze je vindt en minder respect voor je heeft. In dat geval komt dan ook haar meer defensieve en agressieve kant naar boven, haar toon wordt harder en feller. Alles om maar van je af te komen. In dat geval komt het dan nooit meer goed en zit zelfs een vriendschap er niet meer in.

Conclusie

Loopt nooit achter haar aan maar laat haar achter jou aanlopen. Merk je dat de interesse afneemt of dat je opeens geen hoogte meer van haar krijgt, neem dan even gas terug en wacht totdat alles weer in de plooi valt. Raak niet in paniek en sla niet aan het appen of paniekbellen. Blijf sterk, beheerst en heb vertrouwen dat het goed komt 

Het kan zijn dat ze inderdaad even over je twijfelt of gewoon ruimte nodig heeft, bij interesse, neemt ze dan alsnog op een later moment vrolijk en liefdevol contact op. Hoor je toch niks meer van haar, dan is haar gevoel verdwenen en heeft ze geen interesse meer. Geen enkel probleem, want uiteindelijk wil je een dame die jou net zo leuk vindt als jij haar. Wanneer het niet van beide kanten komt, houdt het helaas op. Het is wat het is.