Tinder Plus: waarom het zonde van je geld is

Tinder Plus: waarom het zonde van je geld is

 Is Tinder plus het waard? Ik betwijfel het. Zoals ik eerder al schreef, is Tinder voor de meeste single mannen tijdverspilling. De app is niet meer wat het geweest en met alle veranderingen en betaalopties, gaat het slechts om geld verdienen en winst maken over de rug van wanhopige single mannen en niet zozeer om mannen écht aan een date helpen. Recentelijk is er Tinder Plus geïntroduceerd, waardoor de schijn gewekt wordt dat een betaald abonnement je aan meer matches gaat helpen. Maar is dat wel zo? Ontdek het in dit artikel.

Als je nu al nauwelijks matches krijgt, dan gaat Tinder Plus je niet helpen aan meer matches. Hoewel de versie meer functionaliteiten en opties biedt, gelden nog steeds dezelfde strenge online datingwetten, zoals de gratis versie.

Het algoritme is hetzelfde

Mannen zijn oververtegenwoordigd en vrouwen kijken alleen naar het uiterlijk. Als je dus nauwelijks matches hebt, dan vindt de gemiddelde vrouw op Tinder je niet aantrekkelijk genoeg. Het algoritme toont je dan minder vaak aan de beschikbare vrouwen, dan de mannen die wél gewild zijn.

Met Tinder Plus kan je ervoor betalen om meer getoond te worden of op te vallen (boosters, super likes etc). Maar als vrouwen je bij de gratis versie al niet aantrekkelijk vinden, waarom zou Tinder Plus daar verandering in brengen? Niet dus. 

Ook bij Tinder Plus, word je nog steeds beoordeeld op je uiterlijk en bepaalt de vrouw op  basis daarvan of ze je wel of niet liked. Of je nu betaalt of niet, zolang ze niet onder de indruk is van je foto’s, krijgt je geen matches.

Mijn eigen Tinder ervaring

Nu heb ik zelf ook de nodige ervaring met Tinder en heb de app de afgelopen drastisch achteruit zien gaan. In het begin, rond 2013, had ik veel matches en dates. Hoewel ik met knappe en leuke vrouwen matchte, was het verdomd lastig om met ze af te spreken.

Wat heen en weer chatten vonden ze leuk, maar als ik hen uitvroeg krabbelden ze terug of werd ik opeens ontmatched. Vreemd genoeg, wilden de minder knappe dames altijd wel afspreken, maar bleken de meeste dates op een teleurstelling uit te lopen.

Later, rond 2016, besloot ik de app weer te gebruiken. Ditmaal met een indrukwekkend gebrek aan matches. Uit pure frustratie besloot ik toen maar om niet kritisch te zijn en elke vrouw die ik tegenkwam te liken, om zodoende mijn kans op matches te vergroten.

Helaas, dit leverde nauwelijks extra matches op. De matches die ik wel kreeg, waren van zeer slechte kwaliteit. Lelijk, saai of probleemgeval, dus uiteindelijk besloot ik de app weer te deinstalleren.

Gek genoeg had ik ‘offline’ wel succes. Als ik de kroeg in ging of onder de mensen was op feestjes etc, had ik geen enkel probleem om leuke en aantrekkelijke vrouwen aan te trekken en later met hen af te spreken. Online was het een heel ander verhaal.

Waarom Tinder niet werkt

Eerder schreef ik al dat je een goede, leuke vrouw voor een relatie niet op Tinder gaat vinden. Leuke vrouwen zijn al bezet of vinden offline een partner.

Wat overblijft zijn dus de probleemgevallen, onaantrekkelijke dames, narcisten, dames met psychische problemen, alleenstaande moeders die je op Tinder tegenkomt. Vrouwen die in het echte leven niet gewild zijn en daarom uitwijken naar online dating en datingapps.

Helaas zijn er meer mannen dan vrouwen op de app, waardoor de vrouwen het voor het uitkiezen hebben en alleen reageren op de meest aantrekkelijke man. Ze zijn extreem kieskeurig, waardoor de meeste mannen achter het net vissen en dus nauwelijks matches hebben.

Heb je eenmaal een match? Dan is de kans op een daadwerkelijke date erg klein, zelfs als ze niet knap is. De meeste vrouwen zitten op Tinder voor de aandacht, conversatie of uit verveling, maar hebben zeker niet de intentie om ook af te spreken. Of je moet heel knap zijn of een soort bad-boy, als ze alleen seks wil.

De meeste matches reageren niet, of ze reageren wel maar het gesprek valt opeens stil of ze ontmatched je weer. Wil ze wel met je afspreken, dan valt de date in 9/10 gevallen tegen.

De klik is er niet of de seksuele aantrekkingskracht ontbreekt. Voor de meeste mannen is Tinder dus een tijdrovende, frustrerende activiteit met veelal een teleurstellende ontknoping.

De illusie van Tinder Plus

Tinder Plus gaat daar geen verandering in brengen, behalve dat je er nu voor betaalt. Je gaat dus betalen om teleurgesteld te worden. Laat dat even inzinken.

Resumerend is Tinder alleen leuk voor single vrouwen en knappe mannen. Beschouw jij jezelf als een normale leuke man, dan heb je dus niks te zoeken op Tinder en is het zonde van je geld om te betalen voor de app.

Conclusie

Hoewel Tinder Plus meer opties heeft dan de gratis versie, is er geen garantie dat je ook meer matches krijgt. De strenge vleeswetten van de gratis versie zijn nog steeds van kracht. 

Vrouwen willen datgene wat andere vrouwen ook willen. De knappe mannen zijn dus het populairst, innen de meeste matches en regelen de meeste dates via de app. De frustraties en teleurstellingen zijn voor de gewone man.

Een aantrekkelijk uiterlijk en populariteit is het enige wat telt op Tinder. Hoe goed je bio ook is, als ze je niet aantrekkelijk genoeg vindt, dan krijg je gewoon geen match, reactie of date. Een betaalde versie brengt daar geen verandering in.

Gebruik je Tinder Plus? Deel hier je Tinder Plus ervaringen!