Is Tinder dood? Waarom de hype voorbij is

Is Tinder dood? Waarom de hype voorbij is

 Tinder werkt niet. Punt. De ondergang van een medium begint zodra het populair wordt, Tinder niet uitgezonderd. Terug in 2012, kan ik mij nog Tinder herinneren. Mijn smartphone knalde uit elkaar van de matches, vrouwen spraken je aan en een date was zo geregeld. Tinder was toen nog nieuw, spannend en anders en destijds vooral het domein van jonge leuke vrouwen. De app werd gebruikt waarvoor hij ontworpen was, om een date te vinden en een mogelijke relatie. Tenminste, zo’n 6 tot 5 jaar geleden hoorde ik regelmatig in mijn kennissenkring dat iemand een vriend of vriendin had gevonden via Tinder.

De neergang van Tinder

Tinder werkte goed, te goed en daarom kon de strandbal niet langer meer onder water blijven, maar sprong uit het water en ging mainstream. Je kunt het vergelijken met de explosieve populariteit van Facebook, terug in 2009 was het nog het domein van hogeschool studenten, maar niet veel later ontdekten moeder, oma en je tante het ook. Het intieme verdween, de advertenties verschenen en de neergang werd ingezet.

Undateable

Zo ook Tinder, de jonge aantrekkelijke studentikoze dames  verdwenen en werden vervangen door  ‘undesirables’. Niveautje badoo, Tinder werd en is nu in 2018 het domein van alleenstaande moeders, onaantrekkelijke vrouwen, borderliner types, kroeggangers, narcisten, probleemgevallen en aandachtzoekers .

Tinder in 2018 is nu een markt voor bad en fuckboys die de app gebruiken voor seks, meer niet. Een limiet op het aantal swipes, bots, prostitutie en een betaald account versnelde de ondergang van deze eens zo leuke datingapp.

Weinig matches

Tinder is nu een feestje voor modelachtige mannen en badboys, zij hebben de markt in handen en innen 95% van de matches, dus mocht jij je afvragen waarom je 5 jaar geleden 15 matches per dag had en nu, als je geluk hebt, nog maar 1 per week of maand,  dit is de reden. Nee je telefoon is niet stuk, ja Tinder functioneert gewoon.

Seksapp voor badboys

Tinder is veranderd, van datingapp naar fotokijkapp voor nice guys en een seksapp voor de 1% mannen die het goed doen bij de vrouwen op Tinder.

Beter oldskool daten

Je gaat geen vriendin vinden op Tinder. Niet meer. Wil je succes? Zorg er dan voor dat je bij die 1% mannen gaat horen die elke week meerdere seksdates hebben en nooit zonder zitten of verlaag je eisen drastisch naar beneden zodat de kans op een date en dus een one-night stand iets groter wordt, iets wat ik elke zichzelf respecterende man nooit zou adviseren.

Mijn advies voor de gemiddelde man is dan ook: stop met Tinder en ga weer oldskool daten. Spreek dat leuke meisje bij de kassa of bushalte aan en vraag om haar nummer of om een date. Kies voor een goede vrouw of blijf vrijgezel en werk aan jezelf. Aan jou de keus.

Wil je een alternatief voor Tinder en goed worden in offline daten? Dit boek geeft je een goede start.