De reden waarom je haar moet laten gaan

De reden waarom je haar moet laten gaan

 Het is vreemd maar ook bijzonder dat men iets wil wat men niet kan krijgen. Soms is het zo duidelijk dat ze je niet wil en toch blijf je hoop houden en fantaseer je over iets wat allang niet meer bestaat. Om die reden is noodzakelijk om tijdig je verlies te pakken en haar te laten gaan. Alleen dan kan het hart weer helen en kun je weer verder met je leven. Ontdek hier hoe je dat aanpakt.

Als man heb je vaak een bepaald idee of verwachting wat voor type vrouw je wilt aantrekken. Als je niet gezegend bent met knappe looks of niet al te ruim in je jasje zit qua vrouwen, ben je al blij als een leuke dame interesse toont. Wanneer dat gebeurt treedt bij de meeste mannen het mechanisme van de schaarste in en wordt men angstig en onzeker. 

Veelgemaakte fouten

Ze zijn bang om haar weer te verliezen en doen dan gekke dingen. Ze worden onzeker, needy, haastig en gaan haar te veel claimen. Ze benaderen haar vanuit schaarste, worden slordig en maken onnodige fouten. Dit stoot natuurlijk de vrouw af, waardoor ze hem afwijst en de man met allerlei vragen achterlaat en vaak een gebroken hart.

De liefde is een doorlopend leerproces, zowel voor jong als oud. Wie het terrein van de liefde betreedt, komt in een arena terecht waar de meeste gaan verliezen en slechts enkele winnaars uitkomen. De grootste wapen die je hierbij kunt inzetten is door geen verwachtingen te hebben. Want wie geen verwachtingen heeft, wordt ook niet teleurgesteld.

Heb geen verwachtingen

De meeste mannen hebben direct grote verwachtingen wanneer ze een prachtige vrouw daten of wanneer zij interesse in hem toont. Ze maken het groter en belangrijker dan het allemaal is, terwijl nog niets beslist is. Het kan immers nog alle kanten op. Al bij de eerste date denken ze: wauw, wat een prachtige vrouw, hoe zou ze in bed zijn, we gaan een mooie relatie hebben, we krijgen prachtige kinderen en mijn vader zal trots zijn als ik met haar thuiskom.

Om vervolgens vanuit het niets weer afgewezen te worden, waardoor het droomplaatje uit elkaar spat en de man gedwongen wordt zijn verwachtingen weer bij te stellen. Wat met de nodige onzekerheid, angst, nachtelijke zorgen en vaak ook met tranen gepaard gaat.

Neem het niet te persoonlijk

Om die reden is het belangrijk om licht om te gaan met teleurstellingen en afwijzingen. Het maakt niet uit of ze je droomvrouw is of niet. Als ze echt de ware was, dan zat je nu in een relatie met haar en had je nu geen slapeloze nachten om uit te vogelen wat er nu fout ging. Er is een goede reden waarom het niks is geworden.

Het hoeft ook niet altijd aan jou te liggen. Een vrouw reageert vanuit gevoelens en emoties en deze schommelen voortdurend heen en weer waardoor ze soms op onverklaarbare wijze van gedachten verandert. De mannelijke ratio en logica verandert hier verder niets aan.

Bij de man gaat het vooral om duidelijkheid en een zekere voorspelbaarheid, maar bij de vrouw is vooral het gevoel wat de doorslaggevende factor is. Zelfs de sterkste logica is geen partij voor haar gevoelens, welke uiteindelijk bepalen of het wat wordt of niet. 

Je kunt bij wijze van alles goed hebben gedaan en toch afgewezen worden. Ze voelt je dan gewoon niet en dan houdt het op. Toch zijn het vaak bepaalde zwakheden (die je communiceert) die ervoor zorgen dat ze weer van gedachten verandert.

Zo laat je haar gaan

Ontstaat er twijfel of verandert ze van gedachten? Dan is er meestal geen weg meer terug. Het beste wat je dan kunt doen is gas terugnemen en het initiatief tot contact bij haar neer te leggen. Wanneer je niets meer van haar hoort, heb je daar je antwoord: ze heeft geen interesse meer. Haar desinteresse is alles wat je moet weten om te bepalen of het wat wordt of niet.

Wanneer je dat constateert, dan wordt het tijd om haar te laten gaan. Haal even diep adem, accepteer de afwijzing, laat haar gaan en probeer haar weer te vergeten. Het is de beste manier om er weer bovenop te komen en weer verder te gaan met je leven.