De reden waarom je ex vriendin meteen een ander heeft

De reden waarom je ex vriendin meteen een ander heeft

 Uit elkaar en je ex vriendin heeft meteen een ander? Dat is schrikken! Het is al pijnlijk genoeg dat ze je gedumpt heeft en ze jou blijkbaar ingeruild heeft voor een andere kerel. Vooral als je nog geloofde in de relatie en van haar hield. Want nu lijkt het alsof ze nooit van je gehouden heeft en jullie relatie niks voorstelde. Anders zou ze dit niet doen of toch wel? Wat betekent het als je ex vriendin meteen een ander heeft en valt er nog iets aan te doen? Ontdek het in dit artikel.

 

De ontdekking dat ze een ander heeft, terwijl jullie nog maar net uit elkaar zijn, maakt de hele situatie nog verdrietiger en emotioneel pijnlijker dan het al is. Vooral als het niet jouw keuze is geweest om uit elkaar te gaan.

Het is al lastig genoeg dat jullie niet meer samen zijn en het idee dat ze is gevlucht in de armen van een andere kerel, is een extra dreun die je nog dieper in de put duwt. Vooral als je nog steeds gevoelens voor haar hebt, gek op haar bent en van haar houdt.

Het maakt de hele ervaring pijnlijk, angstig en zelfs wanhopig, terwijl de kans groot is dat ze allang verder gegaan is met haar leven en je alweer vergeten is. 

Waarom ze dit doet

Ze is daar toe in staat omdat het hele idee van een relatie door haar beleeft wordt vanuit haar emoties en gevoel. Dus niet zozeer vanuit een logisch en redelijk standpunt, in de zin van: we zijn al jaren samen, dit en dat heeft hij voor mij gedaan, we hebben samen verplichtingen, een kind etc….

Dit zegt allemaal niks, want zodra haar gevoel voor jou verdwenen is, treedt fase 1 in werking (het begin van het einde van de relatie) en verliest ze haar interesse, word ze emotioneel onbeschikbaar en gaat ze juist open staan voor een andere man.

Ze doet dan opeens raar, verbergt dingen, word afstandelijk, wil niet meer aangeraakt worden, respecteert je niet meer en ze zoekt steeds vaker ruzie met je. Ze hoopt hiermee dat je de hint snapt dat ze ‘klaar’ met je is en jij de beslissing neemt om te stoppen met de relatie.

Signaal dat ze klaar is met de relatie

Meer dan eens herkent een man dit signaal niet en zet de relatie voort, terwijl de vrouw er allang klaar mee is. Een man die niet snapt dat zijn vriendin geen zin meer heeft in de relatie en naïef in de slechte relatie blijft hangen, krijgt te maken met fase 2, wat het einde van de relatie is.

In deze fase gaat de vrouw onbewust zoeken naar een andere man en het vervelende is dat ze jouw vervanging sneller regelt dan je denkt.

Terwijl jij probeert uit te vogelen hoe je de relatie weer beter maakt, zit je vriendin achter jouw rug om te appen met andere mannen die interesse tonen of hervat ze het contact met een vroegere ‘vriend’ of ex  waar ze blijkbaar nog sluimerende gevoelens voor heeft.

Terwijl ze er alles aan doet om van je af te komen en je probeert te bewegen om een einde aan de relatie te maken, beweegt ze tegelijkertijd in de richting van een andere man, maakt ze zichzelf emotioneel beschikbaar, laat ze gevoelens voor hem groeien en wacht ze af of dit wederzijds is.

Geeft de andere man in kwestie haar die bevestiging, dan is dat het startschot om jou definitief te dumpen, wat ze dan ook doet.

En dat is precies de reden waarom jij, terwijl je nog moet bekomen van de breuk en nog moet beginnen je liefdesverdriet te verwerken, ontdekt dat je ex vriendin allang een ander heeft, gelukkig is en verder is gegaan met haar leven.

Mijn eigen ervaring

Persoonlijk heb ik dit meegemaakt met mijn eigen ex. Na een lange relatie, kregen we steeds vaker ruzie en hinte ze al op een  breuk. Hoewel ik wist dat de relatie weinig kans van slagen had, bleef ik doorsukkelen en durfde ik geen beslissing te nemen.

Haar houding en gedrag veranderende van kwaad tot erger, tot op het punt dat ze zelf het besluit nam en mij op een avond dumpte. Vervolgens zag ik een maand later op Facebook dat haar status van ‘vrijgezel’ verandert was naar ‘in een relatie’ en deelde ze allerlei foto’s van haar nieuwe vlam.

Paar maanden verder, hoorde ik dat haar nieuwe vriend haar ten huwelijk had gevraagd en ook dit werd geshowed op Facebook. Nu was ik zelf ook al klaar met die hele relatie, dus echt verdriet had ik er niet van, maar raar vond ik het wel.

Het komt dus vaker voor dan je denkt en het enige wat je als man kunt doen is het maar te accepteren. Het beste is om haar los te laten en proberen haar te vergeten.

Ga haar zeker niet stalken op social media en frustrerend naar haar foto’s met die nieuwe vriend gluren. Je schiet er niks mee op en het helpt je niet om over haar heen te komen.

De reden waarom ze meteen een ander heeft

De reden waarom je ex vriendin meteen een ander heeft, is simpelweg omdat het kan. Begrijp dat er altijd kapers op de kust zijn die op je vriendin loeren en maar al te graag jouw vervanging willen zijn.

Deze kerels sluimeren op de achtergrond, cirkelen als haaien om haar heen zonder dat je daar weet van hebt. Ze staan klaar om hun kans te pakken als ze ruiken dat jullie relatie niet lekker gaat of als ze horen dat de relatie voorbij is.

Deze kaper kan een lurker op social media zijn, haar collega, een ‘goede vriend’  haar baas, een ex of wie dan ook.

Dan heb je nog de concurrentie van al die mannen op datingapps en social media, die haar overladen met berichtjes en aandacht. Zelfs als ze weten dat ze al een relatie heeft.

Veel van dat soort (zwakke) mannen hebben geen respect voor je relatie en zien het meer als een game om te kijken of het lukt om haar van je af te pakken.

Ze heeft dus wat te kiezen en kan met één vingerknip een nieuwe vriend hebben. Een luxe wat jij als man helaas niet hebt.

Doe dit als ze meteen een ander heeft

Laat het dus over je heen komen en accepteer het zoals het is. Er is niks wat je kunt doen, want ze voelt je of voelt je niet, het maakt niet uit hoelang jullie al samen zijn. Voelt ze je niet meer dan is jullie relatie voorbij en hopt ze naar de volgende man die haar wel iets laat voelen.

De liefde moet uiteindelijk van twee kanten komen en laat zich niet in beton gieten. Er is een reden waarom ze je dumpt, waarom jullie relatie niet lekker gaat en waarom je dit moet meemaken. De reden kan jij zijn, maar ook een gebrek aan compatibiliteit of het gemis van een soulmate connectie.

Het zou best kunnen zijn dat ze die connectie wel met die andere kerel heeft, hoe hard dat ook klinkt. Als je ex vriendin meteen een ander heeft, hoeft dat dus niet altijd een rebound te zijn. 

Het beste is dus om het gewoon te accepteren en haar te vergeten. Laat haar los, verwerk je liefdesverdriet en richt je even op jezelf. Uiteindelijk vervaagt de hele situatie naar een vage herinnering en ben je weer klaar om weer verder te gaan.