De reden waarom je aan haar blijft denken

De reden waarom je aan haar blijft denken

 Ik blijf maar aan haar denken en ik krijg haar niet uit mijn hoofd. Dit is de nummer één gedachtegang van de man die maar niet kan accepteren dat het voorbij is. Of je nu afgewezen of net gedumpt bent, emoties kunnen rare dingen met een man doen en hem in een opperste staat van wanhoop en miserie brengen, waardoor de obsessie nog veel groter wordt. Om die reden is het belangrijk de afwijzing z.s.m. te accepteren. Het is immers waanzin om iemand te willen, die jou niet wil. En toch is dat juist wat veel mannen doen, wat de pijn alleen maar verlengt. Lees hier hoe je daarmee omgaat.

 

 

 

Het hele idee waarom je aan haar blijft denken, komt omdat je de hele situatie met haar altijd groter en belangrijker hebt gemaakt dan het in werkelijkheid is. Of altijd blind bent geweest voor haar signalen van desinteresse, gebrek aan aantrekkingskracht of de eerste opkomende signalen van het einde van de relatie. Of zoals een bekende quote luidt:

 

“You can ignore reality, but you can’t ignore the consequences of ignoring reality” – Ayn Rand

 

Je zet haar op een voetstuk

In de eigen verliefdheid en enthousiasme plaats je haar op een voetstuk en zie je niet dat de interesse wederzijds is of in ieder geval niet zo serieus als hoe jij erin staat. In de bekende roze bril wil je de dingen zien, zoals jij dat wenst en dus ben je blind als de realiteit het tegendeel laat zien.

Vooral tijdens het daten gaat dit op. Veel mannen hebben moeite om zichzelf emotioneel onder controle te houden en een zeker vorm van onverschilligheid en kalmte te bewaren, wanneer de vrouw die ze daten hen compleet van hun voetstuk afslaat.

Dat gebeurt vooral wanneer de dame in kwestie lijkt op de droomvrouw uit hun fantasie. De ideale dame die ze altijd al in gedachten hadden en die ze nu eindelijk daten. Juist omdat ze weinig ervaring hebben met het daten van knappe vrouwen, zijn ze onder de indruk en snel verliefd wanneer een knappe dame interesse toont en met hen op date wil.

Je maakt het groter dan het is

Al bij de eerste date maken ze het dan groter dan het is, zijn de verwachtingen groot en wordt er al gefantaseerd over de toekomst: dat ze de moeder van je kinderen wordt, hoe je haar aan je ouders voorstelt, hoe jullie relatie eruit gaat zien etc.

Terwijl je haar nog niet eens kent!  Deze dorstige houding zorgt ervoor dat je een soort van obsessie voor haar ontwikkelt en in feite jezelf in de voet schiet. Een vrouw heeft namelijk gelijk door als je haar leuker vindt dan zij jou en juist dit zorgt ervoor dat ze interesse verliest en geen zin meer heeft om jou (langer) te daten.

Ze ziet het aan je lichaamstaal, enthousiasme, needyness, aanrakerigheid of wat dan ook en dat is precies wat ervoor zorgt dat ze interesse verliest en je afwijst. Uiteindelijk wil ze een man die ze niet kan peilen, waar ze een beetje moeite voor moet doen (om zijn aandacht) en een man die moeilijk te krijgen is.

Wat jouw obsessie veroorzaakt

Een dame reageert namelijk positief op iets wat lastig te krijgen is, het verhoogt haar interesse en dus aantrekkingskracht. Terwijl het tegenovergestelde ook waar is, iets wat haar op een presenteerblaadje wordt aangeboden is minder waard en dus niet interessant voor haar.

Hoe leuk jullie dates ook waren, ze voelt het niet langer meer. Haar opkomende afstandelijkheid en plotselinge terugtrekking, triggert precies jouw obsessie en zorgt ervoor dat je maar aan haar blijft denken en ze niet uit je hoofd te krijgen is.

Dat komt omdat je blind bent geweest voor haar geringste signalen van desinteresse en verlies aan aantrekkingskracht en niet de juiste acties hebt ondernomen om dat terug te draaien. Het is menselijk om iets te willen wat moeilijk te krijgen is.

Iets wat juist gebeurt wanneer je gevoelens hebt voor een dame met wie je gaat/waar je verliefd op bent en zij je opeens afwijst of niet meer verder wil.

Deze verandering zorgt er vervolgens voor dat je uit paniek dingen doet of zegt die haar nog verder van je afduwt. Immers, wanhoop en angst laat de ware aard van de onzekere man zien en hem rare dingen doen, wat elke vrouw afstoot.

Ze verwijdert zich dan nog verder van hem en laat de man, bij wijze van, in zijn eigen emotionele sop gaar koken. Terwijl jij nog aan haar denkt, hoop koestert en plannen maakt om haar van gedachten te laten veranderen, is zij je allang weer vergeten en waarschijnlijk weer een andere man aan het daten.

Hoe je ervoor zorgt dat je niet langer meer aan haar denkt

Wanneer jij als man op dit moment in deze situatie zit, vraag dan jezelf het volgende af: waarom wil ik iemand die mij niet wil? Als het voorbestemd zou zijn, dan zou het allemaal niet zo moeilijk gaan en waren jullie allang in een relatie. Maar de ware realiteit is dat ze je alweer vergeten is, verder is gegaan, geen interesse meer heeft en jou allang los gelaten heeft.

Dat is precies wat jij ook moet doen. De roze bril afzetten, de valse hoop laten varen en het accepteren zoals het is, hoe pijnlijk en hopeloos ook. Het is iets wat in jou zit en jij bent ook de enige die dat eruit kan halen en dus weer verder kan met zijn leven.

Maak het dus niet allemaal groter dan het is, zelfs als ze heel knap is en hoe leuk jullie het ook hadden. Er is een reden waarom ze niet meer wil en bedenk ook dat er genoeg andere leuke vrouwen zijn, waar je wel een kans bij maakt.

Dames die maar al te graag een relatie met je willen hebben en die in je leven voorbij komen wanneer de tijd rijp is of wanneer je het juist niet verwacht noch ermee bezig bent. Kortom, heb vertrouwen, kijk positief naar de toekomst en laat het los, de liefde komt dan vanzelf op je pad.