Omgaan met afwijzing: accepteren door te verwerken

Omgaan met afwijzing: accepteren door te verwerken

 Afgewezen worden door een vrouw is pijnlijk, maar is ook een kans om mentaal sterker te worden. Zeker wanneer een verliefde man wordt afgewezen door een vrouw, na meerdere leuke dates of in het begin van een prille relatie, word hij zowel mentaal als emotioneel stevig op de proef gesteld. Iedereen wordt wel eens afgewezen, het hoort erbij. Beter omgaan met afwijzing? Met de volgende tips sla jij jezelf er succesvol doorheen. 

Afwijzing verwerken door te gaan sporten

Afwijzing leidt vaak tot verwarring, woede, frustratie, angst en teleurstelling bij de man. Het beste is om deze emoties niet op te kroppen maar hardop uit te spreken. Het benoemen van emoties lucht op en heeft een bevrijdende werking. Emoties als woede en frustratie kunnen bovendien in positieve zin gebruikt worden tijdens een (vecht) sport. Boks of train de woede of frustratie van je af! Hiermee kom je weer emotioneel in balans.

Haar nummer verwijderen na een afwijzing

Hiermee geef jij jezelf de mogelijkheid om haar sneller te vergeten en word je niet elke dag geconfronteerd met haar profielfoto op whatsapp. Ook voorkom je dat je al die liefdevolle berichtjes uit het verleden van haar gaat nalezen en gaat analyseren waar het nu mis is gegaan. Haar nummer verwijderen is een zeer krachtige methode en de meest verstandige stap om haar te vergeten en weer de weg vrij te maken voor het ontmoeten van nieuwe vrouwen.

Omgaan met afwijzing: vrouwen hebben tijd nodig

Mannen zijn probleemoplossers. Als een man verliefd is en het lijkt wederzijds te zijn, dan ziet hij al een hele toekomst met haar voor zich. Hij wil snel van A naar B en een relatie met haar. Vrouwen hebben echter op dat vlak meer tijd nodig en zullen je testen. Ze is alleen bereid om zich te binden met de meest dominante, krachtige en (mentaal) sterke man. Op die eigenschappen zal hij dan ook getest worden.

Ze kan bijvoorbeeld het contact minderen of zelfs tijdelijk verbreken om te kijken hoe hij daarop reageert. Een behoeftige of onzekere man valt daarmee direct door de mand. De meeste mannen nemen dan niet een stap terug, maar zetten juist twee stappen vooruit en zoeken nog meer contact met haar in de hoop dat het onderlinge contact weer wordt zoals het was. Het gevolg is dat hij niet slaagt voor haar test en definitief afgewezen wordt. Een afwijzing hoeft echter niet altijd het einde te betekenen.

Omgaan met afwijzing? Kalm blijven en achterover leunen is de beste reactie op afwijzing. Als ze niet meer reageert, blaas dan niet haar telefoon op of vraag haar niet wat er aan de hand is, maar wacht gewoon op een bericht van haar.

Dit kan een paar dagen, weken of zelfs enkele maanden duren. Geduld is belangrijk en bij interesse zal ze uiteindelijk reageren en weer contact zoeken. Reageert ze niet meer, dan heeft ze geen interesse meer en zal je de afwijzing moeten accepteren.

Afwijzing verwerken: laat haar gaan

Wees een man en deal met de afwijzing. Als ze niet meer reageert op je berichtjes, verwijder haar nummer en laat haar los. Het beste is om tegen jezelf te zeggen:

“Ik laat haar los en ga weer verder met mijn leven. Het zou mooi zijn als ze weer reageert, maar mocht dat niet zo zijn, heb ik er ook vrede mee”. 

Hiermee neem je het heft weer in eigen handen. Hiermee wijs je zelf de afwijzing af en laat je zelfrespect zien. Wees bereid om nooit meer wat van haar te horen maar laat ook de deur open voor het geval ze weer reageert.

Wees niet boos of geïrriteerd als ze uiteindelijk na een (lange) tijd weer reageert, maar positief en hartelijk. Je laat daarmee zien dat je haar niet nodig hebt voor je eigen geluk en dat is een heel aantrekkelijke manier van omgaan met de afwijzing!

Wil je leren hoe je beter om kunt gaan met afwijzing of juist een afwijzing kunt voorkomen? Dit boek helpt je daar verder mee.