De nachtmerrie van gratis datingsites

De nachtmerrie van gratis datingsites

 Gratis datingsites zijn een enorme tijdverspiller voor de meeste mannen. Slechts een enkele geluksvogel haalt daar nog een succesje uit, terwijl de massa slechts bot vangt. Ontdek hier hoe dat zit.

Het gebruik van gratis datingsites, is tegenwoordig een kansloze onderneming voor de doorsnee single man. Het is het troosteloze domein van spammers, bots, escorts, scammers, catfish en probleemgevallen. Wie toch zijn geluk beproeft, begeeft zich in het hol van de sociale onderlaag van de moderne online datingmarkt.

Fake profielen

Het is dan ook niet ongewoon dat de meeste heren onsuccesvol zijn op dit soort sites en slechts hun tijd verspillen. Voor de meeste mannen is het al lastig genoeg om een date te regelen via een betaalde datingsite. Wie toch een gokje waagt op de gratis variant, komt er al snel achter dat men door een hele smurrie aan fake accounts, bots en inactieve profielen moet worstelen om nog ergens een teken van leven te vinden.

Vind hij eindelijk een dame naar zijn smaak en lijkt ze echt te zijn, dan heeft hij een geringe kans om contact met haar te krijgen en een nog kleinere kans om überhaupt een date te regelen. Reageert ze wel, hang dan niet enthousiast de slingers uit, want vaak loopt het gesprek al snel dood, gaat het nergens heen of verbreekt ze alsnog het contact.

Wat je er vindt

Leuke, stabiele en intelligente vrouwen, vind je namelijk niet op een gratis datingsite. Deze dames zitten vaak al in een relatie of zijn offline te vinden in het openbare leven. Wat er overblijft, zijn de afgewezenen van de moderne datingmarkt. Single vrouwen, die onpopulair zijn bij de meeste mannen en vervolgens stranden op een gratis contactsite.

Om die reden is het belangrijk om jezelf geen illusies te maken. Een vaste relatie of je droomvrouw ga je niet vinden op een gratis datingsite. Als je bereid bent om je eisen fors naar beneden bij te stellen, dan is het wel mogelijk om er seks te vinden, welke overigens dikwijls op (voor beide partijen) een teleurstellende ervaring uitloopt.

Dat lukt alleen als je er goed uitziet als man en opvalt tussen al die andere mannen. Houd er rekening mee dat de meeste mannen op zo’n site amper interactie of matches hebben, terwijl de doorsnee vrouw (maakt niet uit of ze onaantrekkelijk of knap is) overspoeld wordt door berichtjes.

Niet voor een serieuze relatie

Haar intentie om daadwerkelijk met iemand af te spreken is erg laag en als ze al afspreekt is dat meestal met een knappe man of bad-boy voor de seks. Als gewone single man vis je dus achter het net en heb je om die reden niks te zoeken op een gratis datingsite.

Om die reden is het kansloos om gratis online dating op te nemen in je strategie om een vrouw te vinden voor een serieuze relatie. Ja, wellicht om seks te scoren, als je bereid bent om je standaarden te verlagen en amper eisen stelt qua aantrekkelijkheid of karakter van de dame die je online vindt of om je online marktwaarde te testen. 

Alternatieven

Dat privilege heeft overigens alleen de goed uitziende man en als je van jezelf weet dat je er goed uitziet, kun je in het echte leven veel beter krijgen en heb je er helemaal niks te zoeken. Herken je jezelf daar niet in, maar wil je wel online een gokje wagen, dan kun je als alternatief een betaalde datingsite proberen. Uit persoonlijke ervaring heb ik goede ervaringen met buitenlandse datingsites en haalde daar ook goede resultaten uit. 

Toch blijft het beste alternatief om gewoon achter je scherm vandaan te kruipen en lekker naar buiten te gaan. Zoek vooral de plekken op waar veel vrouwen zijn en let op interesse signalen en wees niet verlegen om een praatje. Ja, dat is uitdagender en wellicht enger dan veilig online, maar evenzo zijn de resultaten sneller en van betere kwaliteit. Succes!