Waarom elke man een levensplan nodig heeft

Waarom elke man een levensplan nodig heeft

 Een levensplan maken helpt je om concrete doelen te stellen en deze te behalen. Ontdek nu hoe je een plan voor jezelf maakt. 

Mensen zijn de architecten van hun eigen bestemming en waar wij eindigen is de optelsom van alle keuzes die we hebben gemaakt.

Ambieer jij een boeiend en uitdagend leven, dan kun jij dat bereiken als je bereid bent offers te brengen, je verantwoordelijkheid te nemen en de juiste keuzes te maken.

Zoals een kapitein een kaart nodig heeft om zijn schip succesvol naar zijn eindbestemming te laten varen, zo heeft een man een plan van aanpak nodig om zijn hoogste ambities en dromen te realiseren.

De blauwdruk hiervan is je eigen levensplan. 

Levensplan maken

Wat is een levensplan? Dit plan is het startpunt, je leidraad en je beste vriend als het aankomt om vanaf nul te reizen naar je gedroomde eindbestemming.

Het is hét middel om jezelf tot een krachtige, magnetische, passionele en inspirerende individu te ontwikkelen.

Het omvat een aantal thema’s ,waar je doelen aan kunt hangen en deze weer kunt onderverdelen in subdoelen. Bijvoorbeeld: carrière, financieel of fysiek.

Bovenstaande thema’s, verdeel je weer onder in relevante doelen en daaronder subdoelen. Hieronder vind je een voorbeeld van een levensplan:

Carriere
Doel: manager worden
Subdoel: netwerken, solliciteren, cursus volgen
Plan van aanpak

Financieel
Doel: rijk worden
Subdoelen: investeren, sparen, beleggen
Plan van aanpak

Fysiek
Doel: een mooi atletisch lichaam
Subdoelen: gevechtssport, gewicht heffen, intensieve krachttraining
Plan van…

Enzovoort.

Plan van aanpak voor het levensplan

Dit zijn enkele thema’s als voorbeeld, maar afhankelijk van je verlangens, dromen en ambities kun je het zo gek maken als je wilt.

Waarom is het levensplan zo belangrijk? Wil je een vriendin, een mooi huis, een instrument leren bespelen, gezonder gaan eten, of wil je nieuwe vrienden?

Zet het vooral in je plan en doe wat nodig is om dat te krijgen wat je verdient!

In het plan van aanpak omschrijf je concrete acties die nodig zijn om je doelen te realiseren. Kijk elke dag naar je levensplan en reflecteer.

Lig ik op koers? Heb ik al een doel behaald? Moet ik misschien een doel bijstellen?

Trek gerust 3 tot 5 jaar uit voor het realiseren van je volledige levensplan. Iedereen kan een levensplan maken: Jong en oud.

Leef in het nu dankzij het levensplan

We neigen vaak om of in het verleden of in de toekomst te leven. We leunen op verworvenheden zoals diploma’s, werkervaring, materieel bezit en zijn tegelijkertijd te veel bezig met de toekomst.

Vaak gepaard met angsten en onzekerheden. Simpel, omdat de toekomst nog niet bestaat.

Het voordeel van je eigen levensplan is dat je juist meer in het NU gaat leven en daar grip op krijgt.

Elke dag weer word je geconfronteerd met wat je zelf hebt opgeschreven en waar je heen wilt in het leven.

Als een strenge leermeester laat het levensplan je spiegelen met jezelf, je acties en de keuzes die je maakt of hebt gemaakt.

De man die zijn levensplan serieus neemt en er actief mee aan de slag gaat, zal zijn eigen kunnen en capaciteiten overtreffen en zijn leven daadwerkelijk zien veranderen.

In positieve zin. Hij evolueert in fysieke, mentale en spirituele zin en wordt een betere versie van zichzelf.