Past ze bij mij? Zo weet je het

Past ze bij mij? Zo weet je het

 Het is al lastig genoeg om een vrouw te krijgen, dus als er sprake is van wederzijdse interesse is het wel handig om te weten of ze ook echt bij je past of juist niet. Hoe weet je dat? Ontdek het hier.

Al eerder schreef ik dat er meer dan genoeg (single) vrouwen zijn, maar dat de meerderheid geen interesse heeft. Je bent haar type niet, ze scharrelt met een andere man of heeft een relatie. Ik noem dat ook wel de illusie van keuze. De moderne datingmarkt kent weinig genade voor de doorsnee single man en zelfs met een ruim aanbod aan single vrouwen is het niet eenvoudig om ook daadwerkelijk een relatie te krijgen.

De kansen die je krijgt

Toont ze wel interesse, ook dan is er nog geen enkele zekerheid. Van de initiele vrouwelijke interesse naar een relatie met haar, is als een berg beklimmen. Er kan van alles onderweg gebeuren en een (inschattings) fout is zo gemaakt. Voor de doorsnee single man is het dus essentieel dat hij kan herkennen of ze de ware voor hem is, zodat hij deze mooie kans herkent en niet meer verder hoeft te zoeken.

Het aantal dames wat interesse heeft en goed bij je past is afhankelijk van je leeftijd en in welke levensfase je zit. Als jongeman van in de twintig hoef je niet bijster aantrekkelijk te zijn om regelmatig de interesse te krijgen van een leuke dame. Ik heb het dan over jongemannen die een 6/10 of een 7/10 zijn op de aantrekkelijkheidsschaal. Zit je daaronder, dan is het al aanbod op jonge leeftijd al karig. 

In de fase tussen de 18 en 28 komen deze kansen met regelmaat voorbij en is er sprake van een bepaalde recycling waarin geregeld een leuke vrouw op je pad belandt en interesse heeft. Je kunt daar de klok op zetten. In deze fase is het dan ook relatief eenvoudig om vrouwen te krijgen en is de kans op het krijgen van een vaste relatie groot.

Wanneer kansen afnemen

Relatief, want ook dan word het je niet gemakkelijk gemaakt en is het ook weer niet zo dat je zwemt in de vrouwen bij wijze van. Zo nu en dan heb je een date, een scharrel, wellicht een relatie of een one-night stand, maar het is ook weer niet zo dat dit aan de lopende band gebeurt.

Deze recycling aan kansen neemt fors af na het 34e jaar bij de meeste single mannen. In de eerste plaats omdat de levensfase ook anders is. De sociale kring is kleiner, je hebt een baan en de meeste mensen om je heen hebben vaste relaties of een gezin.

Ook de meeste dames in je omgeving zijn al bezet, hebben een kind, zijn onaantrekkelijk of hebben een rugzakje. Dat betekent niet dat er helemaal geen kansen zijn en ook in deze levensfase ontmoet je als normaal uitziende man nog genoeg dames die interesse tonen.

Zo weet je dat ze bij je past

De frequentie is alleen een stuk minder als oudere single man en alleen om die reden is het belangrijk dat je weet/aanvoelt of ze wel bij je past of niet. Je hebt de leeftijd niet meer om risico’s te nemen of je tijd te verspillen aan drama en kansloze relaties waar geen toekomst in zit.

Zodra een vrouw op je pad belandt en jullie een klik hebben, is het dus belangrijk dat je herkent of ze wel of niet de ware is. Hoe doe je dat? Je weet dat ze bij je past als:

 

  • Een wederzijdse sterke seksuele aantrekkingskracht
  • Je kunt jezelf zijn bij haar
  • Jullie zijn compatibel
  • Er is geen twijfel, liever vandaag dan morgen wil je haar aan je ouders voorstellen
  • Chronische innerlijke impulsen dat ze de ware is
  • Haar uiterlijk en innerlijk sluit naadloos aan met je idee/fantasie over wat voor soort type vrouw je zoekt.
  • Het gaat gemakkelijk, ze doet meer moeite voor jou dan jij voor haar
  • Er is sprake van een sterke seksuele, mentale en geestelijke connectie
  • Het voelt vertrouwd en hecht

 

Heeft ze interesse en jij ook in haar en herken je een groot deel van bovenstaande punten? Dan is dat een indicatie dat je de ware gevonden hebt en bij je past. Zodra je dat merkt, is het zaak haar te veroveren en de deal te sluiten, omdat het onzeker is wanneer er een volgende kans komt. Vooral als je als single man al op middelbare leeftijd of ouder bent.

Tot slot

Het niet kunnen herkennen of iemand wel of niet de ware is en geen actie ondernemen is de reden waarom veel single mannen geweldige kansen laten schieten en vrijgezel blijven. Natuurlijk mag je veeleisend en kritisch zijn, maar besef ook dat je het ijzer moet smeden als het heet is. Vooral als je een dame ontmoet waar je een perfecte klik mee hebt en regelrecht uit je dromen lijkt te zijn gevallen.

Als het goed voelt, alles gemakkelijk gaat, jullie compatibel zijn en het ook nog intiem klikt, stop dan met zoeken of onnodig veeleisend zijn en accepteer haar als je vriendin. Want ook al zijn er zoveel vrouwen, slechts een enkeling past ook daadwerkelijk bij je en eens in de zoveel tijd komt ze voorbij in je leven en geeft je een kans. Aan jou de taak om die kans met beide handen aan te grijpen.