Hoe vraag ik haar op date? Zo doe je dat!

Hoe vraag ik haar op date? Zo doe je dat!

 Hoe vraag ik haar op date? Een vrouw mee uit vragen is best spannend en voor veel heren ook eng om te doen. Wat als ze ‘nee’ zegt? Ontdek hier hoe je dat aanpakt.

Een bekend fenomeen is dat de vrouw aantrekkingskracht voelt en interesse signalen geeft, maar dat de man aarzelt en vervolgens niks doet. Een gemiste kans!

Ze stuurt hem berichtjes of zoekt hem op voor een praatje en vervolgens wordt er heen en weer ge-appt zonder dat hij actie onderneemt. Een unieke en zeldzame kans op mogelijke romantiek die vervolgens niet aangegrepen wordt.

Onzekerheid

Ze heeft zichtbare interesse, maar is het de onbewuste angst voor afwijzing en onzekerheid die de man weerhoudt om haar uit te vragen. Hij denkt: ik doe het later wel of hij wil eerst een vriendschap opbouwen en vanuit daar verder.

Maar zo werkt het niet. In de eerste plaats omdat je niet de enige bent en er meer heren naar haar liefde snakken en omdat haar gevoelens voortdurend heen en weer schommelen en ze zo weer van gedachten kan veranderen. Wanneer ze interesse toont, is het aan jou om je onzekerheden opzij te zetten en haar op de man af uit te vragen.

Initiatief nemen

Ze wil een zelfverzekerde man die initiatief neemt, doelgericht en besluitvaardig is. Zodra je merkt dat ze interesse heeft, draai je er niet omheen, maar kom je meteen ter zake door haar krachtig en vol zelfvertrouwen op date te vragen.

Hier is lef voor nodig, want de kans op afwijzing blijft aanwezig. Je kunt dus een ‘nee’ horen maar helemaal geen actie ondernemen is een gegarandeerde nee. Ook al vind ze je leuk, voor de meeste vrouwen is het een ongeschreven regel dat de man het initiatief neemt. Ze helpt je daarbij door je de bal toe te spelen, maar uiteindelijk moet jij hem inkoppen. 

Voorkom getreuzel

Als je merkt dat een dame vrolijk en enthousiast op je reageert en uit zichzelf contact zoekt, dan is dat een duidelijk signaal van interesse en groen licht om haar op date te vragen. Doe je niks, dan denkt ze dat je niet durft, al bezet bent of geen interesse heeft.

Ze haakt dan af, verliest interesse en hopt naar een andere man. De kans op afwijzing is groot wanneer je haar op een later moment alsnog vraagt. Je moet dus het ijzer smeden wanneer het heet is en niet om de hete brij heen draaien of te lang treuzelen.

Het beste moment

Wanneer is het beste moment om haar op date te vragen? Wanneer ze duidelijk interesse toont en (agressief) uit zichzelf contact zoekt. Een betere kans krijg je niet en het enige wat jij hoeft te doen is haar mee uit vragen en de date plannen.

Doe je het niet, dan doet een andere man het wel. De kans dat ze met meer mannen contact heeft is namelijk groot. Aantrekkelijke single dames zijn nooit lang alleen en worden omringt met heren die iets van haar willen. Mannen die haar ook leuk vinden en maar al te graag met haar willen afspreken.

Waneer ze jou een kans geeft en jij deze niet aangrijpt, dan geeft ze die kans aan een andere man. Een man die haar wel durft uit te vragen. Er zijn dus altijd kapers op de kust die met plezier je plaats innemen.

Tot slot

Kortom, wees niet onzeker en aarzel niet te lang. Wanneer je merkt dat ze je leuk vindt, wees direct en vraag haar mee uit. De kans op afwijzing is aanwezig, maar de kans dat ze toehapt eveneens. In dat opzicht heb je niks te verliezen, maar enkel wat te winnen. Succes!