Waarom de friendzone je niets oplevert

Waarom de friendzone je niets oplevert

 Veel mannen zien de friendzone met een dame als een opstapje voor een latere relatie met haar. Helaas leidt deze bijzondere vriendschap slechts tot afwijzing, verdriet en een gebroken hart. Ontdek hier hoe dat zit.

Verliefdheid en ongecontroleerde emoties doet gekke dingen met een single man. Vooral als hij het lef mist om haar direct uit te vragen en kiest voor de meer veilige maar doodlopende route, die van de vriendschap.

Als ze mij maar lang genoeg kent, dan ziet ze vanzelf wel hoe leuke man ik ben en wil ze vast wel iets met mij is de gedachte van menig onzekere single man. Helaas, een vrouw weet binnen enkele seconde al of je haar type bent of niet.

Signalen van friendzone

Mocht ze niet aangetrokken zijn, laat ze dat subtiel weten via diverse signalen, zoals: geen of weinig initiatief tot contact, niet ingaan op geflirt, geeft je de wang als je haar probeert te zoenen, is vriendelijk maar afstandelijk, met jou praten over andere mannen (die ze leuk vindt) en geen romantische interesse tonen.

Allerlei duidelijke signalen waar je op moet letten. Ja, ze kan aardig tegen je zijn, naar je lachen en interesse tonen, maar waar het om gaat is de intensiteit van haar contact. Wanneer dit contact slechts vriendschappelijk, zakelijk, neutraal of oppervlakkig is, ontbreekt het aan seksuele aantrekkingskracht.

Wanneer jij het probeert te sturen naar meer romantisch en seksueel vaarwater en je merkt dat ze daar niet op reageert, maar het graag vriendelijk en vriendschappelijk houdt, dan is er geen interesse. Zo simpel is het. Het is dan verstandig om je verlies te nemen en de vriendschap te verbreken.

Je houd jezelf voor de gek

Het is het niet waard om bevriend te zijn met een dame waar je gevoelens voor hebt en zij niet voor jou. Je houd niet alleen jezelf voor de gek, maar verspilt ook je kostbare tijd en hoe langer de vriendschap duurt, des te onzekerder en pijnlijker het wordt.

Want jezelf voor de gek houden, kan maar voor even. Uiteindelijk schreeuwt de hele situatie om een ontknoping, zoals een bal die onder water wordt gehouden en al te graag uit het water wil springen. De druk wordt dan te hoog om het slechts bij een normale vriendschap te houden. Wanneer je dan eindelijk de moed hebt om haar te versieren, dondert de hele vriendschap als een slecht in elkaar gezette tent in elkaar.

Zo kan een lange vriendschap met een dame (waar je stiekem gek op bent) plots voorbij zijn, waarbij ze je achterlaat met veel verdriet en een gebroken hart. Ze is alleen niet de schuldige, dat ben jezelf, want de kans is groot dat ze al een vroeg stadium heel duidelijk heeft gemaakt dat ze je ziet als een goede vriend en meer niet.

Je bent haar praatpaal

Op het moment dat een vrouw je in de friendzone plaatst, dan krijg je ook de behandeling van een goede vriend. Ze gebruikt je dan als praatpaal, schouder om op te huilen, hulpje of voor de aandacht. Het kan zijn dat ze wel in de gaten heeft dat jij haar leuker vindt dan zij jou.

In de meeste gevallen maakt ze dan al snel duidelijk dat ze je aardig vindt, maar meer ook niet. Daarmee is de kous voor haar af en gaat ze verder met haar leven. Dat jij dan alsnog voor de vriendschap kiest omdat je denkt dat ze later wel bijdraait of je een kans geeft, is niet haar probleem.

Tot slot

Om die reden is het zo belangrijk om snel romantisch te escaleren bij de dame die je leuk vindt, alleen dan kom je erachter of de interesse wederzijds is. Dat betekent haar snel op date vragen en wanneer je de date hebt, voor de zoen gaan. 

Wanneer je hiermee te lang wacht en kiest voor een veilige maar kansloze vriendschap. Is de potentiële romantiek ten dode opgeschreven. Zeker als ze jou wel leuk vindt, het is dan vreemd voor haar dat je geen actie durft te ondernemen maar gewoon vrienden met haar wilt zijn.

Het verwart haar en prille interesse verandert al snel in desinteresse. In dat geval accepteert ze de vriendschap, maar bewaart ze haar hart voor een andere man. Eenmaal in de friendzone, kom je er ook niet meer uit. Bezint eer ge begint dus, zeker met vrouwen. Succes!