Hoe kom ik uit de friendzone?

Hoe kom ik uit de friendzone?

 Hoe kom ik uit de friendzone? Eenmaal erin, kom je er niet meer uit. Als ze heeft besloten om je in de friendzone te parkeren, dan blijf je daar meestal ook. Of toch niet? Is er een manier om eruit te komen? Lees snel verder.

Niets is zo frustrerend als gefriendzoned te worden door de vrouw waar je gek op bent. Als daar eenmaal sprake van is, is het bijzonder lastig om eruit te komen. Met andere woorden: als ze aangeeft je als een goede vriend te zien, dan is dat vrouwentaal voor geen interesse.

Het goede nieuws is dat een dame dit al vrij vlot aangeeft, zeker als je interesse toont of haar op date vraagt. Als de interesse niet wederzijds is, kan ze aangeven alleen als ‘ vrienden’ af te spreken, waarbij ze hoopt dat je de hint snapt en aftaait.

Maar soms ben je al intiem met haar geweest en geeft ze alsnog aan dat ze alleen vriendschap zoekt. Dat is pijnlijk, zeker als jij meer wil dan alleen vriendschap en al seks met haar hebt gehad. In deze bijzondere situatie bestaat er dan een kleine kans dat je alsnog later uit de friendzone kunt komen, maar daarover later meer.

Zo weet je dat ze alleen vriendschap wil

Het komt regelmatig voor dat vriendelijkheid wordt verwart met seksuele interesse. Als een dame vriendelijk tegen je doet, wil dat niet automatisch zeggen dat ze ook interesse heeft. Ze kan dat doen uit beleefdheid of gewoon omdat ze je een leuke vent vindt, alleen niet op een romantische manier.

Zo kende ik in mijn jongere jaren via via een dame die ik altijd tegenkwam tijdens het stappen. Ze was altijd vriendelijk tegen mij, maakte uit zichzelf een praatje, lachte naar mij en toonde belangstelling. Allemaal positieve signalen toch? Dat dacht ik toen ook en besloot om haar nummer te vragen.

Die kreeg ik, waarop we enkele sms-berichtjes heen en weer stuurden. Al vrij vlot vroeg ik haar uit en kreeg ik als antwoord: Ja is goed! Alleen dan wel als vrienden. Ik vind je een hele aardige jongen, maar we gaan dan wel als vrienden naar de bioscoop.

Vanzelfsprekend begreep ik de hint en gaf het direct op. Een dame die (seksuele) interesse zegt dit namelijk niet als je haar op date vraagt, maar reageert enthousiast en stemt direct in. Het heeft in dit geval dan ook geen zin om hoop te hebben en het later weer te proberen. Zeker als je nog niet intiem met haar bent geweest en ze geeft gelijk aan dat ze je als vriend ziet, dan is de interesse er niet en die komt er ook niet. Einde oefening.

In de friendzone en er weer uit 

We zetten de klok vooruit en naderen het jaar 2013. In dat jaar ontmoette ik tijdens het stappen een dame waar ik diezelfde avond al intiem mee was. Een week later hadden we een filmdate (bij haar thuis) waarbij we weer intiem waren, maar door geklungel in de slaapkamer was de tweede date minder geslaagd dan de eerste ontmoeting.

Uiteindelijk volgde een derde date (ze ging voor mij koken) maar al toen ze de deur open deed, zag ik direct dat ze niet haar best had gedaan. Ze deed open in haar huispak, geen make-up op, was afstandelijk en maakte een neutrale vriendschappelijke indruk (signaal van desinteresse).

Ze leek totaal geen moeite te doen, zocht geen toenadering en maakte het onmogelijk om haar te zoenen. Na het eten, gaf ze snel aan dat ze het niet te laat kon maken (vrouwentaal voor wegwezen) en al vrij snel daarna kreeg ik het berichtje dat ze het leuk met mij vond, maar het toch bij vriendschap wilde houden. Vervolgens verwijderde ze mij van Facebook en blokkeerde mij ook op WhatsApp.

We gaan naar 2015. Bij toeval ontmoette ik dezelfde dame in de kroeg, waarbij ze direct interesse toonde. Alsof ze de hele situatie met mij destijds weer vergeten was en we allebei weer met een schone lei begonnen. Blijkbaar had ze het geklungel vergeten (of vergeven?) en voelde ze toch een bepaalde seksuele aantrekkingskracht voor mij.

Op de dansvloer zocht ze oogcontact, ze lachte van oor tot oor, gaf mij een verleidelijke blik en begaf zich dansend in mijn richting. Ze drukte zich tegen mij aan, keek mij met een verwachtingsvolle blik aan en maakte het mij wel erg makkelijk om haar te zoenen. Wat ik dan ook deed.

In dat geval was ik na 2 jaar weer uit de friendzone gekomen. De tijd had de hele situatie goed gedaan en haar blijkbaar toch weer van gedachten veranderd.

Tot slot

Als je dus jezelf de vraag stelt: hoe kom ik uit de friendzone? Dan hangt het erg van je persoonlijke situatie af. Ben je al intiem met haar geweest? Is het antwoord ‘ nee’, dan sorry dude, maar dan maak je geen schijn van kans. Ze heeft dan geen interesse.

Ben je al intiem geweest, dan liggen de kaarten anders en is er soms nog een opening. In dat geval is het belangrijk om haar los te laten en voldoende tijd en ruimte tussen jullie te creëren. Als je haar op een later moment alsnog tegenkomt en ze geeft interesse signalen. Beschouw het dan als een tweede kans, doe net of er niks gebeurd is tussen jullie en maak je move als ze het licht op groen zet. Gefeliciteerd! Je bent uit de friendzone.