Eerste date? Dit kun je ervan verwachten

Eerste date? Dit kun je ervan verwachten

 Eerste date? Een eerste date is voor de gemiddelde man een spannend moment. Vooral als hij erg enthousiast is over de dame met wie hij op date gaat. De bedoeling van een eerste date is echter om elkaar te leren kennen en een indruk van elkaar te krijgen. Het is dus belangrijk om niet al te hoge verwachtingen te hebben en je enthousiasme onder controle te houden, ook al is ze nog zo mooi. Het kan namelijk nog alle klanten op. Ontdek in dit artikel hoe je het beste voorbereid op een eerste date.

Eerste date? Heb geen verwachtingen

Het hele idee van een eerste date is om elkaar zonder verwachtingen en in een ongedwongen sfeer te leren kennen. De meeste vrouwen benaderen de eerste date op een andere manier, dan de meeste mannen.

Dat komt omdat het voor veel mannen nogal wat moeite kost om überhaupt een date te krijgen. Hebben ze eenmaal die date, dan lopen ze te ver op de zaken vooruit en doen ze net alsof ze de jackpot al gewonnen hebben.  

Ze kijken al direct naar de toekomst en fantaseren al hoe het zou zijn om een relatie met haar te hebben. Vooral als ze een date hebben met een leuke vrouw waar ze een (online) klik mee denken te hebben.

Een eerste date kan alle kanten op

Dit geldt niet voor de vrouw met wie je date. Ze leeft meer in het moment en het is de nieuwsgierigheid die haar doet besluiten om met je op date te gaan. Ze wil weten wie jij bent, wat je te bieden hebt, of jullie chemie hebben en wat voor gevoel je haar geeft.

Verder weet ze binnen 60 seconden of je haar type bent of niet. Hierbij kijkt ze vooral naar het visuele plaatje en wat voor gevoel je haar geeft. Denk hierbij aan: je indruk, de energie die je afgeeft, persoonlijke verzorging, zelfvertrouwen, je geur etc.

Is ze tevreden met wat ze ziet, dan wil ze meer over je weten en verloopt de date aangenaam. Is ze niet tevreden, dan kun je rekenen op een stroeve start van de date en blijft het meestal bij één date.

De eerste date is dus nogal fragiel en kan alle kanten op. Juist hier schuilt de grootste mismatch in verwachtingen en lopen de meeste eerste dates op een mislukking uit. Dat komt omdat de meeste mannen signalen van desinteresse niet goed herkennen of te laat opmerken.

Het gebrek aan interesse wat al binnen 60 seconden duidelijk is, is voor de gemiddelde man onacceptabel en dus besluiten ze, tegen beter weten in, om te proberen dat ze hem toch leuker gaat vinden.

Signalen van een goede eerste date

Met andere woorden: hij probeert de date leuker te maken dan het in werkelijkheid is, wat niet werkt en altijd op een teleurstelling afloopt. Heeft ze vanaf de start al interesse in je, dan voelt de date als op een roltrap staan die aangenaam rustig naar beneden rolt. Het geeft energie, de sfeer is prettig en jullie hebben het leuk samen.

Dat komt omdat ze de deur wijd open zet, ze maakt het je makkelijk. Ze opent zich emotioneel voor je, raakt je aan, ze stelt je veel vragen, is vrolijk en geeft je de gelegenheid om haar te zoenen.

Na de eerste date gaat ze dicht tegen je aan staan, zodat je haar kunt zoenen, ze stuurt je berichtjes, ze zegt ‘ja’ als je een tweede date voorstelt etc. Ze voelt je en heeft interesse. Tip: hebben jullie een leuke eerste date? Ga dan altijd voor de zoen!

Signalen van een slechte eerste date

Vind ze je niks?  Dan laat ze dat ook snel merken. Het voelt dan als tegen de stroom in zwemmen. Vermoeiend, frustrerend en kost veel energie. Dat komt omdat ze deur stevig dicht houdt en obstakels opwerpt.

Dit merk je vooral als ze de hele tijd haar armen over elkaar houdt, zich afstandelijk gedraagt, saai is en kortaf op je vragen reageert. Ze geeft je niet de gelegenheid om haar te zoenen en als je haar al probeert te zoenen, dan krijg je de wang.

Na de date hoor je niks meer van haar. Ze reageert ook niet op jouw berichtjes of wijst ze je alsnog af als je vraagt om een tweede date. Ze heeft geen interesse.

Zo bereid je je goed voor

De beste voorbereiding voor een eerste date is dus om er niks van te verwachten. Het is daarom belangrijk de date kort en luchtig te houden, zodat je op elk moment kunt vertrekken als het niks is. Een eerste date zou om die reden niet langer dan een uur moeten duren.

Pak samen een terrasje, ga poolen, eet een ijsje of drink een alcoholische versnapering en kijk het gewoon aan. Vraag jezelf eerlijk af tijdens de date: hoe doet ze tegen mij, hebben we veel gemeen samen, Is ze enthousiast, is de sfeer goed en toont ze belangstelling in mij?

Allemaal positieve signalen. Merk je het tegenovergestelde? Dan kun je beter afrekenen en weer je eigen weg gaan. Ze heeft dan geen interesse

Ga alleen op eerste date als ze enthousiast is

Om die reden is het belangrijk om alleen af te spreken met een date die duidelijk heeft laten merken dat ze interesse heeft. De kans op een leuke date met haar is dan groot.

Merk je dat ze niet enthousiast is als je haar op date vraagt? Dan heeft ze geen interesse. Mocht ze, na lang aandringen van jou, toch toestemmen om af te spreken, houd dan rekening met een teleurstelling.

Persoonlijk heb ik de leukste dates gehad met dames die hunkerden om met mij af te spreken. Eerste dates die moeilijk te krijgen waren, omdat ze lastig deden om af te spreken, liepen altijd op niks uit.

Zo weet je of de eerste date een succes was

Is de eerste date voorbij? Zoals gezegd, kan alles nog gebeuren. Na afloop kijk je daarom vooral wat ze doet. Vond ze de eerste date ook geslaagd? Dan kun je rekenen op een berichtje van haar. Stuur in ieder geval niet zelf een berichtje, maar laat het initiatief bij haar.

Zelfs als je een paar dagen niks van hoort. Wees niet needy en wanhopig, want een vrouw die interesse heeft,laat altijd wat van haar horen. Hoor je niks, dan is de interesse niet waar het moet zijn, ook al hadden jullie het nog zo leuk tijdens de date.

Kennelijk is ze dan van gedachten veranderd. Geen probleem. Respecteer haar besluit en laat haar gaan. Krijg je wel een (vrolijk) berichtje? Voorkom te veel heen en weer ge-app en vraag haar snel om een tweede date. Succes!