Dit is het geheim van een gelukkige relatie

Dit is het geheim van een gelukkige relatie

 Het geheim van een gelukkige relatie is eenvoudiger dan je denkt. Een relatie hoeft geen lijdensweg of drama te zijn, maar kan juist verdomd makkelijk zijn mits je de juiste vrouw kiest en de dingen doet die de liefde tussen jou en haar blijft aanwakkeren, ongeacht hoelang jullie al bij elkaar zijn. Hoe doe je dat?

 

 

1. Kies de juiste partner

Het begint met de juiste vrouw te kiezen. Hoe weet je dat ze de juiste is? Simpel, kijk naar je vriendin en geef eerlijk antwoord op de volgende vragen:

  • Kan ik mezelf zijn bij haar?
  • Maakt zij mij blij?
  • Zie ik mezelf een toekomst opbouwen met haar?

Kun je bovenstaande vragen met ‘ja’beantwoorden? Dan heb je de juiste vrouw gevonden. Een ander belangrijk signaal is als de relatie vanaf het begin al moeiteloos verkoopt. De relatie voelt natuurlijk aan en je kan het goed met haar vinden. Ze kan ook goed overweg met je familie en vrienden.

Een goed teken is als er niks in haar karakter is wat je wilt veranderen en je niet ergert aan haar gedrag. Mensen veranderen zelden, dus als je al in het begin van de relatie primair onacceptabel gedrag constateert waar je niet mee kunt leven, dan zijn jullie niet compatibel en is het verstandig de relatie te verbreken.

 

2. Jullie werken samen

De meest succesvolle relaties ontstaan wanneer man en vrouw met elkaar samenwerken als een hecht team en elkaar helpen in het bereiken van doelen en persoonlijke groei. De bedenker van het concept is Napoleon Hill en werkt als volgt: wanneer twee geesten bij elkaar komen en positieve energie, harmonie en doelen met elkaar uitwisselen, treedt automatisch een derde geest in werking, de mastermind.

De mastermind is een oneindige bron van inspiratie, kennis en ideeën waar het stel uit kan putten en ondersteunt wederzijdse zelfverbetering en persoonlijke groei in de relatie. Je kunt het vergelijken met een echtpaar die samen een boek schrijft, een succesvol bedrijf runt of samen hard traint en het nationaal kampioenschap dansen wint, wat het ook is wat die stellen doen, al deze relaties bezitten de derde geest van de mastermind die hen verbindt, bijeenhoudt en verbeterd in liefde en harmonie.

 

3. Je zit in een relatie om te geven

Focus je op haar. Laat je ego los en leer compromissen sluiten. Je zit in een relatie om te geven. “You can’t have your cake and eat it too’ Je kunt niet een relatie hebben en je blijven gedragen als een vrijgezel, dus alleen maar aan jezelf denken, je eigen gang gaan en alleen maar nemen. Begin met geven en denk aan jullie gezamenlijk belang. Geef haar een reden om voor jou te blijven kiezen.

Je focus moet zijn wat je haar kunt geven, wat je voor haar kunt doen en hoe je haar leven nog beter kunt maken. Denk niet wat ze voor jou kan doen, maar vooral wat jij voor haar kunt doen. Hoe kun jij van waarde voor haar en de relatie zijn. Dit doe je door haar te helpen, voor haar te zijn,  naar haar te luisteren, haar welgemeende aandacht te geven of iets voor haar te doen wat haar gelukkig maakt.

Het begin van een relatie moet je beschouwen als een groot brandend vuur vol passie en romantiek wat langzaam uitdooft als je stopt met geven en niet langer meer je best voor haar doet. Gooi daarom takjes op het vuur, en af en toe een brok hout, en ze blijft van je houden en de relatie wordt sterker en dieper.