De reden waarom ze je leuk vindt maar geen relatie wil

De reden waarom ze je leuk vindt maar geen relatie wil

 Ze vindt me leuk maar wil geen relatie. Ik kan mij nog goed herinneren dat ze dit tegen mij zei toen we hand in hand door de wijk liepen en ik voorzichtig aangaf dat ik wel meer zou willen dan alleen af en toe afspreken en bij elkaar slapen. Ik begreep het niet, want we waren intiem en zagen elkaar regelmatig, waarom wilde ze dan niet iets serieus? Pas jaren later viel het kwartje.

Vanaf de eerste zoen in de club tot aan het moment dat ik haar trots aan mijn ouders voorstelde als een ‘ goede vriendin’ Blij en verliefd maakte ik mijn vreugdesprongetje en dacht voortdurend aan haar.

Die prachtige intelligente meid uit Amsterdam met dat kleine neusje en lange bruine haren tot aan haar billen, had ik toch maar gefixt.

Blind van verliefdheid zaten we regelmatig nachtenlang te bellen en in gedachten zag ik ons al zwijmelend als setje. Ondertussen had ik niet door dat ik veel te snel ging. 

Signalen

Al snel hield ze de boot af als ik weer een afspraak voorstelde. Ze waardeerde het niet als ik haar enthousiast aan bekenden voorstelde als we samen op stap waren en af en toe liet ze vallen dat ze het leuk met mij vond maar verder niks serieus wilde.

Het werd steeds moeilijker een afspraak met haar te krijgen en op een dag kreeg ik een mail, waarin ze mij vertelde over de reden: ze had een andere jongen leren kennen en werd al serieus. Mijn hart brak.

Waarom ze (nog) geen relatie wil

Pas later ontdekte ik dat ik alles fout had gedaan, wat je maar fout kunt doen als je een leuke dame aan het daten bent en meer wil.

Relaties is het terrein van vrouwen. Het is niet aan de man om over relaties te beginnen.  Te snel gaan en zeuren om een relatie, terwijl ze er niet klaar voor is, komt zwak en wanhopig over.  

Ook al vind ze je leuk, aantrekkelijk, hebben jullie seks, voel je een band of hebben jullie samen de grootste lol, dan nog is er geen enkele garantie op een relatie.

Geef haar de tijd

Doorgaans heeft ze tijd nodig om uit te vogelen wat ze precies voor je voelt en wil ze daar zekerheid over. Vanzelfsprekend komt ze daar niet achter als je constant jezelf opdringt en over een relatie begint.

Het zorgt ervoor dat haar interesse afneemt en geleidelijk zichzelf open stelt voor een man die wel weet wat hij doet.

Om die reden zie je vaak dat ze in dat geval geen relatie met jou maar wel met een andere man wil. Simpelweg omdat je concurrent haar blijkbaar wel de ruimte geeft. 

Conclusie

Als ze je leuk vindt, maar geen relatie wil, doe dan een stapje terug. Het betekent dat je te snel gaat en needy bent. Het beste is om zonder verwachtingen haar te daten, voor intimiteit te zorgen en lol te hebben.

Laat haar naar jou toekomen en contact opnemen wanneer ze het voelt. Wanneer ze klaar is voor een relatie, begint ze er zelf wel over. 

Soms wil ze oprecht geen relatie, zelfs als je alles goed doet. Houd er dan rekening mee dat ze je dan meer ziet als een scharrel ‘ voor de leuk’  Zo niet, stug door blijven daten en wachten totdat ze er zelf over begint, hoelang het ook duurt. Succes!