De reden waarom je vrouw altijd klaagt

De reden waarom je vrouw altijd klaagt

 Niets is zo vervelend als je vrouw altijd kritiek op je heeft of ontevreden is. Wat je ook doet, niks is goed en je hebt het gevoel op eieren te lopen. Bang dat je weer iets verkeerd hebt gedaan of weer wat vergeten bent. Maar wat is nu de oorzaak en is er iets aan te doen?

Waarom ze klaagt 

De intensiteit van geklaag verklapt iets over de kwaliteit van je relatie. Af en toe hoort erbij, maar als dit verandert in een dagelijkse ervaring dan is er wel iets aan de hand. 

Op de vlakte is geklaag een reactie op iets wat je hebt gedaan of gezegd wat haar aantrekkingskracht (tijdelijk) vermindert. 

Haar iets beloven, maar het niet doen, te veel je eigen ding doen en niet rekening met haar houden, zwak mannelijk gedrag, haar te weinig aandacht geven, slecht luisteren of afspraken niet nakomen, is vaak de reden van geklaag. 

Wat het echt betekent 

Hoe hoger de aantrekkingskracht, des te minder ze klaagt en andersom. Waar het mis gaat is wanneer het structureel wordt. De oorzaak ligt dan een stuk dieper en, wanneer actie uitblijft, leidt tot het begin van het einde van de relatie of je huwelijk. 

Op een dieper niveau betekent het dat ze het gevoel heeft niet geliefd te zijn. Een vrouw wil zich altijd geliefd voelen, ongeacht hoelang je al samen met haar bent.

Op het moment dat je haar voor lief neemt, geen moeite meer doet, meer fout dan goed doet en niet meer de man in de relatie bent, is irritant geklaag het resultaat.

De reden is omdat ze zich niet langer meer comfortabel voelt in de relatie en dit haar manier is om toch de nodige verandering af te dwingen. 

De meeste mannen begrijpen niet dat geklaag een uiting is van een relatieprobleem wat op de achtergrond sluimert en dringend aangepakt moet worden.

De onderste steen moet boven water om te achterhalen waar ze mee zit, zodat het klagen minder wordt en de onderlinge communicatie weer plezierig wordt. 

” Wanneer een vrouw zich niet geliefd, gehoord, gezien en gewaardeerd voelt, verliest ze aantrekkingskracht en daarmee haar liefdevolle en vrolijke aanwezigheid in de relatie” 

Begin van het einde?

Vreemd genoeg, gaan de meeste heren liever haar geklaag uit de weg en komt men in een negatieve spiraal terecht. In deze fase heeft ze ook minder behoefte aan seks of zelfs helemaal niet meer.

Andere uitingen van ontevredenheid over jou en de relatie is de wang geven als je haar wilt zoenen, meer afstand, spanningen en minder behoefte om geknuffeld te worden. 

Ook de behoefte om apart te slapen of zelfs je volledig uit de weg te gaan door bij vrienden of familie te overnachten is een ander teken. Het einde van de relatie is dan nabij, wanneer verandering alsnog uitblijft. 

Hoe je haar geklaag stopt 

Wil je dat het klagen stopt en ze terugkeert naar die liefdevolle en blije vrouw van welleer, dan moet je haar weer geliefd laten voelen.

Allereerst door het gesprek met haar aan te gaan en de oorzaak van haar ontevredenheid te achterhalen. Je weet dan wat je te doen staat. Goed luisteren wat ze te zeggen en aanpakken wat ze verandert wil zien.

Ook doorlopend aandacht voor kleine dingetjes is cruciaal voor het voorkomen van geklaag, zoals doen wat je zegt, belooft of met haar afspreekt.

Zelfs als het iets onbenulligs is zoals het vuil bij de container zetten (wat je al 10 keer beloofd had, maar nooit doet). 

Maar ook je vrouw weer daten doet wonderen. Zeker in lange relaties ligt sleur al snel op de loer, terwijl het veroveren van een vrouw nooit stopt. Want zodra de verovering stopt en je haar voor lief neemt, beginnen de problemen.

Om die reden is het van belang dat de relatie grotendeels een positieve ervaring is en haar aantrekkingskracht stabiel blijft. Als man heb je daar zelf de regie in, ongeacht hoelang jullie al samen zijn. 

Hoe je de relatie weer op de rails krijgt 

Dat doe je door haar te blijven veroveren, naar haar te luisteren, voldoende aandacht geven, te zorgen voor zowel persoonlijke als gezamenlijke doelen, door te geven (en niet alleen te nemen) en laten merken dat je van haar houdt, om haar geeft en waardeert. 

Af en toe een lief kaartje, regelmatig met elkaar op date gaan, een bosje bloemen, proactief haar meehelpen in het huishouden, spontaan een knuffel geven en haar hart laten uitstorten/verhaal laten doen en dan slechts luisteren zijn zaken die weinig moeite kosten, maar voor haar veel betekent.

Niet te veel, maar ook zeker niet te weinig. Maat is belangrijk, maar waar het om gaat is dat je regelmatig haar laat weten dat ze speciaal voor je is.

Ze wil het niet alleen horen, maar ook zien in de vorm van andere uitingen van liefde. Zowel in woord, gedrag, dingen als ervaringen. Het gaat om het totale pakket, wat moet staan als een huis en regelmatig gevoed moet worden. 

Door weten wat vrouwen op prijs stellen en veranderen wat ze verandert wil zien, in combinatie met aantrekkelijk mannelijk gedrag, valt de relatie weer in de plooi en krijg je weer die prettige vrouw terug waar je zo naar hunkerde.

Het is dan weer fijn thuiskomen en je kijkt weer uit naar de toekomst. Je merkt dat haar geklaag fors vermindert dan wel verdwenen is en jullie huis weer rijkelijk gevuld is met haar liefde, genegenheid, warmte en vrolijkheid. En welke man wil dat nu niet? Succes!