7 signalen dat je vrouw geen respect voor je heeft

7 signalen dat je vrouw geen respect voor je heeft

 Hoe weet je als ze geen respect voor je heeft. Wat betekent dit en wat zijn de signalen? Ontdek het in dit artikel.

Respectloos behandelt worden door je vrouw is een signaal van gebrek aan aantrekkingskracht en desinteresse. Het is een teken van een ongezonde destructieve relatie en vaak ook het begin van het einde. Hoe dichter bij de breuk, des te intenser de signalen en haar respectloze gedrag.

1. Roddelen

Je gaat negatief over de tong bij haar vriendinnen, familie en collega’s. Ze vertelt aan hen wat je allemaal niet goed doet en waar ze zich aan stoort en gezamenlijk lachen ze erom op een gemene manier. Ze deelt verhalen over jullie die in een gezonde relatie privé horen te zijn. Wanneer je van bekenden hoort dat je vrouw of vriendin over je roddelt, is dat een duidelijk signaal van disrespect.

2. Ze zet je voor schut

Ze zet je voor paal waar anderen bij aanwezig zijn. Ze maakt nare opmerkingen over je gedrag, hoe je eruit ziet of wat je hebt gedaan waar bekenden bij zijn, maar waar je zelf om schaamt of liever privé houdt (wat ze weet). Ze zet je voor lul bij je eigen familie of haar vriendinnen en wanneer je moet blozen of onzeker wordt, lachen ze erom en lacht ze mee.

3. Vreemdgaan

De nummer een disrespect is wanneer ze vreemd gaat. Wanneer je erachter komt dat je vrouw vreemd is gegaan, is alle respect verdwenen. Zelfs in de meest nare relaties is er toch een minimaal respect voor de man aanwezig, waardoor ze geen affaire begint, maar nog liever de relatie beëindigd.

4. Naar je schreeuwen

In een gezonde gelijkwaardige relatie, loop je hand in hand naast elkaar. Wanneer je vrouw een paar meter vooruit loopt en naar je schreeuwt dat je moet opschieten (zoals een ongeduldige moeder haar kind toeschreeuwt) of steeds naar je schreeuwt dat je dit of dat moet doen is dat een duidelijk signaal.

5. Ze commandeert je

Ze is bazig, controleert en micromanaged je. Ze is bot tegen je en commandeert je in het rond. Ze zegt steeds wat je moet doen, wat niet goed gaat en hoe het beter moet. Ze behandelt je alsof ze je supervisor is en vertrouwt je niet met de taken die je toegewezen krijgt. Je hebt het gevoel op eieren te lopen in haar aanwezigheid en wat je ook doet, niks doe je in haar ogen goed.

6. Pesten

Ze werpt zich op als treiteraar en begint je namen te geven, waarvan ze weet dat je het niet prettig vindt, maar doet het alsnog. Stel dat je kalend bent en ze weet dat je daar onzeker over bent en ze noemt je opeens kale of wijst smalend naar je kale kruin of inhammen. Of je hebt bijvoorbeeld twee linker handen en ze benoemt steeds dat je niks kunt en een prutser bent. Een vrouw die van je houdt, doet dit niet.

7. Ze luistert niet

Ze is steeds aan het woord (vaak negatief) en wanneer jij haar iets wilt vertellen wat je dwarszit of wat je belangrijk vindt, luistert ze niet. Sterker nog, ze trekt het gesprek weer naar haarzelf en benoemt wat haar dwarszit. Hoe jij je voelt, boeit haar niet.

Conclusie

Gebrek aan respect is een dooddoener in elke relatie. Wanneer het ter sprake komt is dat een teken dat ze klaar met je is, het gevoel verdwenen is of niet meer van je houdt. In ieder geval zit er iets niet goed in de relatie. Wanneer je merkt dat je vrouw je zo behandelt is het verstandig om de relatie eens tegen het licht te houden en een beslissing te nemen. Succes!