3 eigenschappen die een echte man van je maken

3 eigenschappen die een echte man van je maken

 Wat maakt een man een man? Er bestaan zoveel eigenschappen van een mannelijke man, maar in dit artikel belicht ik de kern van man-zijn. De harde basis, die je niet alleen omtovert in een authentieke man, maar ook in een man die onmiddellijk opvalt bij een vrouw. Lees snel verder!

1. Liefdevol zijn

Je hebt van die mannen die, als ze een kamer binnenlopen, altijd een zwarte wolk boven hun hebben hangen. Je weet vast welke types ik bedoel, je denkt dan gelijk: oh shit, heb je hem weer..

Oordelend, arrogant en altijd negatief. Ze hangen rond in verslavingen en hebben altijd problemen. Ze kennen geen liefde (hoewel ze doen alsof) zijn egoïstisch, opportunistisch en zelfsaboterend ingesteld.

Los daarvan bezitten ze ook vaak een zee aan andere negatieve eigenschappen, zoals jaloezie, manipulerend gedrag en roddelend ingesteld. Onuitstaanbare figuren die jou maar al te graag willen meesleuren in hun eigen ellende en die je niet in je vriendenkring wilt hebben. Want:

“Misery loves company” – John Ray

 

Een liefdevolle man is het tegenovergestelde hiervan. Hij heeft een open hart, zit goed in zijn vel en is in staat om te geven. Hij trekt allerlei mensen aan, vaak onbewust, en straalt positieve energie uit.

Het betekent een positieve houding, gemakkelijk in de omgang en een fijne persoonlijkheid. Je bent in staat je ego los te laten en denkt meer in wat je voor een ander kunt betekenen. Hoe kan jij het leven van je vrienden, familie, vriendin of een ander nog beter maken.

Betekent dat je dan je eigen doelen moet vergeten? Jezelf wegcijferen? Zeker niet! Het gaat om een gezonde balans tussen hard werken om je eigen doelen te bereiken, maar om er ook voor een ander te zijn en dat zit hem juist in hele kleine dingetjes, zoals: luisteren, interesse tonen, een liefdevol gebaar of iemand helpen zonder er iets voor terug te verwachten.

Merk je dat de ander het niet waardeert, laat dan in stilte de ander los, ga je eigen weg weer en stop je energie in de mensen die jouw aandacht wel waarderen.

Let op: liefdevol zijn is niet hetzelfde zijn als lief zijn. Het eerste trekt vrouwen aan, maar lief zijn stoot vrouwen juist af, vooral als je single bent.

Liefdevol zijn is een prachtige eigenschap die je gemakkelijk kunt ontwikkelen en je leven positief beïnvloed in vrijwel alle gebieden (relaties, werk, familie etc). Persoonlijk gebruik ik hiervoor de heartfulness meditation techniek. Meer over deze levensveranderende vorm van meditatie in een volgend artikel.

2. Wijsheid

Alles accepteren wat jou overkomt (goed en slecht) en je aandacht geven wat werkt en loslaten wat niet werkt, is wijsheid. Probeer altijd de verstandigste te zijn.

Een andere vorm van wijsheid is constant relativeren en reflecteren. Het leven is veel te kort en kostbaar om je over alles en nog wat druk te maken. Heb vertrouwen in jezelf en maak je dus niet al te druk.

Of zoals de wijsgeer en Romeins filosoof zegt: kort is het leven van de mens, twee generaties later en iedereen is je alweer vergeten. Alsof je nooit bestaan hebt! Aurelius flirt voortdurend met de dood en houdt ons bestaan tegen het licht.

Volgens de Stoa is je tijdelijk leven hier slechts een nietig stipje in de totale geschiedenis van het universum, de aarde en menselijke beschaving. Al vele generaties zijn inmiddels heengegaan en vergeten. Ook vele “belangrijke” figuren van die tijd!

Mensen die zich over alles en nog wat druk hebben gemaakt, maar niemand meer kent. Ook jij ontkomt hier niet aan, dus bedenk altijd of het de moeite waard is om je ergens over op te winden of verdrietig te zijn. Accepteren zoals het komt, loslaten, ervan leren en weer verder gaan is waar het uiteindelijk om draait.

3. Waarheid

In een politiek correcte wereld van leugens en deceptie is steeds minder waarheid te vinden. Eerlijkheid wordt schaarser en je weet, wat schaars is, meer waard is! Kom daarom altijd op voor de waarheid en verdedig deze. Wees betrouwbaar. Ga niet uit mentale luiheid altijd mee in wat de meerderheid vindt. Vraag altijd jezelf af: klopt dit wel?

Onderzoek! Want de mening van de meerderheid berust vaak op desinformatie of zelfs klinkklare onzin. Aannemen wat de meerderheid zegt, zonder zelf kritisch na te denken, lost het probleem niet op, maar maakt jou onderdeel van het hele probleem.

Alles wat je ziet, alles wat je hoort, of het nu via media, vrienden of familie binnenkomt, onderwerp het altijd aan je eigen kritische denkvermogen, Intuïtie en durf voor je mening uit te komen, ongeacht de reactie van je omgeving. Kortom, vertel altijd de waarheid en niet wat een ander wil horen.

Tot slot

Het ontwikkelen van bovenstaande eigenschappen is een must voor elke man. Je krijgt ten slotte wat je uitstraalt, zowel binnen als buiten. Want uiteindelijk gaat het niet alleen om wat je zegt en doet, maar vooral om wie jij bent. Maak een keuze.