De kracht van heartfulness meditatie

De kracht van heartfulness meditatie

 Heartfulness meditatie is een levensveranderende en nogal overweldigende meditatietechniek gericht op het openen van je hart, zodat je gereinigd wordt van persoonlijke negatieve issues en spirituele smerigheid. Tegelijkertijd zorgt de oefening ervoor dat de liefde vrij door je heen kan stromen, je intuïtiever wordt, heling kan plaatsvinden en je transformeert naar een meer liefdevol persoon. De techniek is eenvoudig, direct merkbaar en verandert je leven ingrijpend. Ontdek in dit artikel alles over deze bijzondere meditatievorm.

Eeuwenoude meditatievorm

Heartfulness meditatie is een eeuwenoude oefening die al  20.000 jaar geleden in India werd beoefenend. Daarna raakte de techniek wat in de vergetelheid en lijkt de laatste jaren weer op te krabbelen om door steeds meer mensen wereldwijd beoefend te worden.

Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik vroeger weinig met meditatie had. Ik associeerde het altijd met zweverige figuren, boomknuffellaars en hippies. Ik heb wel een tijdje wat her en der geëxperimenteerd met meditatie, maar nooit voor heel lang.

Bij toeval ontdekte ik heartfulness tijdens het luisteren naar een podcast van een Amerikaan die in India had gewoond, die de techniek aanbeveelde en deze vorm ‘the real deal’ vond en verreweg de heilige graal onder alle meditatievormen.

Mijn ervaring met heartfulness

Ik dacht: weet je wat, ik probeer het gewoon en… was nogal overdonderd. De liefde gierde door mij heen en ik had een lach van oor tot oor. Deze vorm van liefde voelde als een soort van koestering wat zachtjes door mijn lichaam heen en weer bewoog.

In ieder geval een ander soort liefde, dan wat je ervaart als je verliefd bent of wanneer je een knuffel van je partner krijgt. Ik tipte de techniek dan ook een goede vriend, die bijna van geluk moest huilen toen hij de transmissie onderging.  

Het doel van heartfulness meditatie

Wat maakt deze techniek dan zo overweldigend? Wat is het geheim? Heartfulness is duizenden jaren geleden oorspronkelijk in het leven geroepen, om de beoefenaars ervan in contact te laten komen met de goddelijke bron van het leven. Kortom, de maker van het universum of universele kracht – God – en alles wat het voortbrengt.

Kortom, de techniek maakt het voor de gewone man mogelijk om direct de onvoorwaardelijke liefde te voelen, zonder poespas, zonder priester, guru etc, moeilijke rituelen of allerlei gebeden. De techniek is praktisch en op elk moment toepasbaar. Op een stoel, in je bed of zelfs als je wacht voor de trein.

Eerder schreef ik al dat je als mens 3 intelligentiesysteem hebt, hoofd, hart en buik. In dit leven gebruiken de meeste mensen het hoofd en de buik, maar het hart nauwelijks. Behalve het rondpompen van bloed door het lichaam, is het hart het enige instrument om rechtstreeks een connectie te maken met de bron. Helaas zijn de meeste mensen zich daar nauwelijks van bewust.

Het doel van heartfulness meditatie is om je hart zodanig te openen, dat de liefde van de bron er vrij doorheen kan stromen, je ziel weer vrij heen en weer kan bewegen en spirituele smerigheid verwijderd wordt (denk aan gewelddadige gedachten, hartstochten, verslavingen en lagere emoties zoals jaloezie, haat, afgunst etc). Kortom, je word weer teruggebracht naar je oorspronkelijke natuurlijke staat van zijn.

De bron van het leven

Nu is het goed om te weten dat de goddelijke bron van het leven niet ergens ver weg zit en ook niet een oude kerel met een baard is, die alles en iedereen overziet. Nee, de bron is in alles en overal om ons heen en de basis is pure liefde.

Wat de bron dan precies is, is niet te bevatten en vrijwel onbegrijpelijk. Geen enkele religieuze organisatie heeft er in ieder geval copyright op.  De bron is er voor iedereen, ongeacht achtergrond en via het hart voelbaar voor wie er open voor staat.

Een geoefend oog ziet dat ook terug in de natuur en merkt dat ook in de vorm van perioden dat opeens alles goed gaat en vanuit het niets allerlei goede dingen naar je toekomen, maar ook wanneer je diep in de shit zit en opeens een ingeving krijgt dat alles goed komt. Dat zijn momenten wanneer de bron er voor je is en zich aanwezig maakt.

Het bijzondere van heartfulness meditatie is dat je op elk moment ervoor kunt kiezen om een connectie met de bron te maken en de onvoorwaardelijke liefde te voelen. Het is een prachtige ervaring en levensveranderd.

De voordelen van heartfulness

Het verbetert je complete innerlijke opmaak en ruimt geestelijke troep en andere disfunctie op, zoals: rare gedachten, vreemd gedrag, negatieve ervaringen en indrukken, worden uit je hart verwijderd en je transformeert stapsgewijs naar een meer liefdevol persoon met meer compassie, wijsheid, waarheid, empathie en een ijzersterke intuïtie.

Belangrijk: je hoeft met deze meditatievorm niet bang te zijn, dat je transformeert naar een lieve, zachte, kruiperige nice guy. Nogmaals, een liefdevolle man is niet hetzelfde als een lieve man.

Heartfulness meditatie past goed bij een dominante, assertieve, zelfverzekerde, doelgerichte man, maar in dit geval een mannelijke kerel met een goed hart, een moreel functionerend kompas en een positieve energiebron voor andere mensen.

Een man die zichzelf op orde heeft, prettig in de omgang is en geen negatieve energiezuiger is, dat is de insteek van heartfulness.

Ook zorgt de techniek ervoor dat je transformeert van ‘nemer’ (egogericht) naar een ‘gever’ (er voor een ander zijn). De transmissie tijdens deze meditatievorm ervaren de meeste mensen als warm, koesterend, zonnig en liefdevol. Bij dagelijkse beoefening, ervaren sommige mensen zelfs bijna paradijselijke gedachten en ingevingen. Klinkt goed toch?

Hoe de techniek werkt

Heartfulness meditatie is niet een moeilijke techniek. Je gaat gewoon zitten en visualiseert eerst dat alle rotzooi, zoals negatieve gedachten, verslavingen etc) je lichaam (via de rug) verlaat in de vorm van rook.

Vervolgens visualiseer je een licht bij je hart. Het gaat er niet om dat er ook daadwerkelijk licht is, maar het visualiseren van licht bij je hart (en deze visualisatie vasthouden) zorgt ervoor dat je hart (chakra) geopend wordt en de liefde vrij kan stromen.

Ten slotte visualiseer je een fel krachtig licht voor je en breng je het licht van je hart daarmee in lijn. Geniet nu van de stromende liefde en de prachtige ingevingen die je gaat krijgen. Je bent nu één met de bron.

Het beste moment om heartfulness te beoefenen, is ’s morgens vlak voor zonsopgang of rond middernacht vlak voor de nachtrust. Bij voorkeur een vast tijdstip. 

Conclusie

Heartuflness is een prachtige meditatievorm die je leven compleet kan veranderen. Vroeger verborgen en alleen voor ingewijden, nu voor het eerst in de geschiedenis voor iedereen toegankelijk die de transmissie wil ervaren.

De techniek is geschikt voor mensen die willen reconnecten met de bron van het leven, van hun rare gedachtes, verslavingen en negatieve eigenschappen af willen (of deze onder controle willen houden) en echt de intentie hebben om hun eigen leven ingrijpend te veranderen in een meer liefdevol persoon, als vaartuig van de bron, klaar om een positieve impact op jezelf en anderen te maken.

Mij heeft deze techniek in ieder geval geholpen om mijn leven op diverse gebieden in positieve zin te veranderen en wil het daarom met jullie delen. Daar mijn website zich richt op mannelijke zelfontwikkeling en liefde wat mij betreft de basis daarvan is. Liefde voor jezelf, voor een ander en voor alles wat er in je leven gebeurt.  

Geef het daarom een kans. Ook voor de lezers die sceptisch zijn, wellicht denken dat het flauwekul is, daag ik uit om de transmissie zelf te ervaren. Niet geschoten is altijd…  De techniek heb ik je gegeven. Succes!