Ze weet het niet meer? 10 signalen van twijfel

Ze weet het niet meer? 10 signalen van twijfel

 Twijfel over de relatie is vaak het begin van het einde. Als een vrouw twijfelt dan betekent dat zij zich niet langer veilig en comfortabel meer voelt in de relatie. Zowel mannen als vrouwen houden lijstjes bij wat goed gaat en wat fout gaat. Als een man meer goed dan fout doet, dan zal dit haar aantrekkingskracht tot de man vergroten en ze zal verliefd blijven. Doet de man meer fout dan goed, dan zal de vrouw langzaam haar aantrekkingskracht tot de man verliezen en niet meer verliefd zijn. Ze zal twijfelen en uiteindelijk de relatie verbreken. Simpele wiskunde.

 

Veel mannen denken vaak: “ik heb eindelijk een vriendin of ben getrouwd, ik kan nu achterover leunen en ben klaar” Fout, haar veroveren en haar aangetrokken houden is een proces wat nooit stopt. Of je nu aan het daten ben, in een relatie zit of zelfs getrouwd bent. Je moet dus weten wat je moet doen om haar aangetrokken te houden.

Signaal van twijfel: ze neemt emotioneel afstand

Als een vrouw twijfelt aan de relatie dan heeft dat al de nodige aanloop gehad en is ze al in de fase van emotionele afsluiting belandt, de op één na laatste fase voor het verbreken van de relatie. Sommige vrouwen willen je dan nog wel een soort van laatste kans geven, maar de marge om dan nog fouten te gaan is heel klein. Ook neemt een vrouw in deze fase op een merkbare manier meer afstand: ze reageert traag of niet meer op je berichtje.

Als je vriendin of vrouw dus twijfelt aan jullie relatie of huwelijk, dan moeten de alarmbellen direct gaan rinkelen en moet dit niet te licht worden opgevat. Beschouw het als een laatste kans. Maar welke factoren zorgen ervoor dat ze gaat twijfelen en wat kun je eraan doen om je relatie of huwelijk te redden en haar weer verliefd op je te laten worden?

 

Oorzaken van twijfel

 • Je zegt of doet dingen wat zwakheid communiceert. De vrouw gaat twijfelen aan je mannelijkheid en verliest haar aantrekkingskracht. Voorbeelden: je doet niet wat je zegt of je vertoont behoeftig en aanhankelijk gedrag. Je neemt vaker contact op met haar dan zij met jou, je stuurt haar een berichtje en wacht niet op een berichtje terug, maar stuurt direct weer een berichtje. Je laat haar de beslissingen en leiding nemen etc. Het lijken kleine dingetjes, maar het effect op aantrekkingskracht (in negatieve zin) is enorm.
 • Je bent gestopt haar te veroveren. Je doet je best niet meer voor haar. Ze heeft het gevoel dat je haar en de relatie niet waardeert. Vrouwen willen zich speciaal en gewaardeerd voelen, hoelang de relatie ook duurt.
 • Je hebt je zaken niet op orde. Geldproblemen, stress op het werk, ontslag, ziektes of dreigende huisuitzetting. Het kan ons allemaal overkomen, maar als man is het jouw taak om hier een oplossing voor te vinden en uit de problemen te komen en de vrouw hier zo min mogelijk mee te belasten. Maak van jouw problemen niet haar problemen.
 • Je hebt ruzie met haar. Een echte man communiceert op een kalme en volwassen manier met de vrouw. Discussiëren, ruzie maken, tegen haar schreeuwen, komt zwak en emotioneel onvolwassen over, is kinderachtig en sub communiceert een gebrek aan mannelijkheid, maar ook dat je haar niet begrijpt. Vrouwen vinden het heerlijk om af en toe communicatief de boel op te schudden en drama te creëren. Jij gaat daar niet in mee maar blijft kalm. Als een rots in de zee. Beschouw ruzieachtige uitbarstingen als een woeste golf die op je afkomt, maar blijf stevig op je plaats en laat het op je inslaan, praat het dan op een volwassene manier met haar uit. Achterhaal de onvrede, toon begrip en laat zien dat je haar begrijpt.

Van een vrouw ga je het toch verbaal niet winnen en ook al zou dat wel zo zijn, dan is er al meer kapot gemaakt dan geheeld kan worden. Vermijd daarom schreeuwen en ruzie maken met je vriendin of vrouw. Praat het op een volwassene manier uit. Jij bent de man en leid dus de onderlinge communicatie met haar. Jij bent dus verantwoordelijk voor het resultaat daarvan.

 

Signalen van twijfel

Aan jouw de taak dus om te detecteren wanneer de vrouw haar aantrekkingskracht tot je verliest. Signalen zijn:

 • Ze heeft weinig zin in seks of zelfs complete onthouding.
 • Is bitchy tegen je en reageert kil en afstandelijk.
 • Neemt weinig initiatief tot contact en reageert niet of traag op je berichtjes.
 • Heeft het opeens over een andere jongen (een collega).
 • Ze heeft een gespannen en nerveuze houding.
 • Toont weinig interesse.
 • Ze stelt zich opeens onverschillig op.
 • Vertoont bazig gedrag en communiceert op een niet liefdevolle en vooral mannelijke manier met je.
 • Ze sluit zich af. Armen over elkaar of blijft afstand houden.
 • Ze heeft het opeens weer over een ruzie of negatieve situatie van jaren geleden.

 

Achterhaal de twijfel

Aan jou de taak om één of meerdere van bovenstaande gedragingen te signaleren en de oorzaken daarvan te achterhalen en je eigen gedrag aan te passen. Je neemt daarmee haar twijfel weer weg en ze zal weer aangetrokken tot je worden.

Ze voelt zich dan weer comfortabel en veilig bij je. Ze is weer zeker van je en ze zal zich weer open stellen als een liefdevolle vrouw die vertrouwen in jou en de relatie heeft. Alleen op die manier zal een relatie of huwelijk in stand blijven. Nu en in de toekomst.

 

Zit jij nu in deze situatie en heb je advies of hulp nodig? Maak dan nu gebruik van coaching of lees mijn boek. Ik help je graag verder op weg.