Ze doet opeens afstandelijk? Dit is de reden

Ze doet opeens afstandelijk? Dit is de reden

 Een vrouw die opeens afstandelijk doet heeft daar een reden voor. Je denkt dat het goed zit tussen jullie en ineens doet ze afstandelijk tegen je. Of je bent een leuke vrouw aan het daten en vanuit het niets reageert ze koud en kil. Het is belangrijk om in dat soort situaties rustig te blijven en proberen de reden achter te halen van haar afstandelijk gedrag, zodat je daar je eigen gedrag op kan aanpassen.

 

Afstandelijk gedrag van een vrouw is meestal een reactie op zwak gedrag van de man.

Je hebt dus iets gezegd of gedaan wat haar gevoelens voor jou in de war maakt, waardoor de vrouw ruimte nodig heeft om daarover na te denken.

Of er is een andere man in het spel. 

 

Afstandelijk gedrag in een relatie

Wat is de oorzaak van afstandelijk gedrag in een relatie? Er kunnen diverse redenen zijn waarom ze afstandelijk doet. 

 

  • Je bespeelt haar. Ze heeft het idee dat je niet oprecht met haar bent en neemt even afstand om te testen of haar gevoel klopt.

 

  • Je doet weinig moeite voor haar. Ze heeft het gevoel dat je weinig moeite steekt in de relatie en er is iemand in het spel die wel moeite voor haar doet. Dat doet haar aan jullie relatie twijfelen en dus neemt ze even afstand om over jou en haar gevoelens na te denken.

 

  • Je bent needy. Needy gedrag is als jij meer contact met haar zoekt dan zij met jou. Je communiceert hiermee dat jij haar meer nodig heeft dan zij jou. Het is belangrijk het contact grotendeels van haar te laten komen en dat contact te gebruiken om een date of samenzijn met haar te plannen, of je nu date of in een relatie zit.

 

  • Er is een ander. Als een vrouw klaar is met de relatie en een andere man op het oog heeft, kan ze ook opeens afstandelijk doen. De reden hiervoor is dat ze zich emotioneel voor jou heeft afgesloten en voor de andere man zich is gaan open stellen. Ze zal zich daarom kil naar jou gedragen, maar juist liefdevol naar de ander.

 

  • Je doet niet wat je zegt. Kom altijd je afspraken, beloftes en je woord na. Vrouwen zullen je testen of je een man van je woord bent. Doe je niet wat je zegt, dan kan ze niet op je rekenen en zal ze je minder kunnen vertrouwen. De vrouw neemt dan afstand.

 

  • Ze is niet zeker van je. Ze twijfelt over haar gevoelens voor je. Als een vrouw twijfelt, neemt ze afstand om over haar gevoelens na te denken.

 

Afstandelijk gedrag tijdens het daten

 

  • Je bent haar type niet. Je date doet ineens afstandelijk? Een vrouw weet binnen enkele seconden of je de man voor haar bent of niet. Als een vrouw niet aangetrokken tot je is, kun je daar weinig aan doen. Ze neemt afstand om het signaal af te geven dat ze niet aangetrokken tot je is.

 

  • Ze is oncomfortabel. Je raakt haar aan terwijl ze daar niet open voor staat of je toont te snel je gevoelens. Je probeert haar te zoenen, terwijl ze je al afgewezen heeft of je gedraagt je vreemd en nerveus in haar bijzijn.

 

  • Je bent afgewezen. Een vrouw die je afwijst, neemt per direct afstand om jou duidelijk te maken dat ze geen interesse heeft.

 

 Begrijp dat vrouwen reageren vanuit emoties en dat deze emoties hevig heen en weer kunnen schommelen wanneer een man zich zwak gedraagt.

Een vrouw is aangetrokken en wil alleen binden met een man die zich opstelt als een man.

Met andere woorden: doe je meer goed dan fout, dan zal ze zich emotioneel beschikbaar stellen en zullen haar gevoelens voor je vergroot en versterkt worden.

Doe je meer fout, dan goed? Dan zal een vrouw zichzelf in bescherming nemen en emotioneel dichtklappen en dus afstand nemen.

Of je nu haar aan het daten bent of in een relatie zit, maakt niet uit.

Dit kun je herkennen aan koud en afstandelijk gedrag wat opeens de kop opsteekt.

Dit doe je als een vrouw afstand neemt

Als je merkt dat je vriendin of vrouw opeens afstandelijk doet, dan is het belangrijk om rustig te blijven en niet emotioneel of boos op de situatie te reageren.

Doe je dat wel, dan geef je haar nog meer reden om afstand van jou te nemen.

Vrouwelijke energie is in dat opzicht als een hevige storm die plotseling voorbij komt razen, maar van jou verwacht dat je stevig op je plaats blijft staan en zich niet omver laat blazen.

Dus wat gebeurt er als haar emotionele energie tegen je aan beukt?

Je blijft rustig, geeft haar de ruimte om afstandelijk te doen en communiceert, wanneer ze weer contact zoekt, op een volwassen manier met haar en achterhaalt haar afstandelijk gedrag.

Je ziet dat de storm dan weer gaat liggen en de vrouw zich weer emotioneel beschikbaar voor je stelt.

Afstandelijk gedrag steekt de kop op als de vrouw in kwestie zich bedreigd voelt, minder zeker van je is of aan je twijfelt.

Het is daarom belangrijk om haar de ruimte te geven en haar de gelegenheid te geven weer bij je terug te komen.

Raak niet in paniek als ze een vrouw opeens afstandelijk doet, maar achterhaal wel de reden en pas je eigen gedrag daarop aan en ze zal weer toenadering zoeken en haar hart weer voor je open stellen.

 

Wil je vrouwen écht leren begrijpen? Wil je weten hoe je voorkomt dat ze afstandelijk wordt en ervoor zorgt dat ze weer interesse krijgt? Maak dan nu gebruik van coaching of lees hier mijn boek