Zal ik vreemdgaan? Waarom je het niet moet doen

Zal ik vreemdgaan? Waarom je het niet moet doen

 Zal ik vreemdgaan? Een veelvoorkomende gedachte bij mannen die in een ongelukkige relatie zitten en met het idee spelen. De waarheid is dat vreemdgaan nooit de oplossing is, maar de situatie juist erger maakt en ook gevolgen heeft voor jou persoonlijk (zelfs als je het geheim houdt). Ontdek hier de redenen waarom je haar nooit moet bedriegen.

Er kunnen diverse redenen zijn waarom je flirt met het idee om haar te bedriegen. Misschien ben je uitgekeken op je vriendin of vrouw, is de relatie in een sleur belandt, ontbreekt de seks in de relatie of is er altijd ruzie. Kortom, je hebt relatieproblemen. Maar heel vaak ben jij het probleem in de relatie. Het gedrag van je vriendin of vrouw is namelijk een reactie op wat je zegt en doet (of juist niet).

Vreemdgaan is dus niet de oplossing. Integendeel, het maakt de situatie alleen maar erger, zelfs als je het verborgen houdt. Het zorgt voor veel verdriet, stress, pijn, schuldgevoelens, wantrouwen en emotionele drama.

Je laadt een grote schuld op jezelf

Alles wat je denkt, zegt en doet, heeft gevolgen en komt in wat voor vorm dan ook weer bij je terug. Vreemdgaan betekent een grote schuld op jezelf laden, zelfs als ze er nooit achter zou komen.

De basis van een relatie is namelijk vertrouwen en vanaf het moment dat je vreemdgaat, is daar geen sprake meer van. De voortgang van je relatie leunt dan op een leugen, waarbij het schuldgevoel steeds de kop op steekt en een slecht gevoel over jezelf geeft.

Zoals met elke schuld, moet de rekening uiteindelijk betaalt worden. Denk niet dat je ermee wegkomt. Vertel haar daarom gewoon de waarheid, hoe verdrietig haar reactie ook is.

Verontschuldig jezelf en laat haar zien dat je gaat veranderen. Achterhaal ook waarom je vreemdgegaan bent. De kans is groot dat ze je dumpt, maar zelfs als ze je vergeeft, dan nog wordt de relatie vaak niet meer zoals het was en blijft het bedrog op de achtergrond sluimeren.

Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel en bij vreemdgaan is dat niet anders. Uiteraard, je kunt ervoor kiezen om het niet te vertellen en daarmee de schuld nog groter te maken, dan het al is.

Ze voelt namelijk wel aan dat je wat uitgevreten hebt of iets voor haar verborgen houdt. Ze ziet het aan je lichaamstaal en ruikt het. Onderschat een vrouw nooit, ze kennen je vaak beter dan jij jezelf kent. Het vermoeden dat je haar bedrogen hebt, of de ontkenning daarvan, is voor haar nog pijnlijker dan haar gewoon de waarheid zeggen.

Ze merkt kleine verschillen in gedrag bij je op en wordt op haar hoede. Ook al heeft ze geen bewijs, haar intuïtie vertelt haar dat je iets hebt gedaan en daar niet eerlijk over bent. Je merkt dat als ze opeens dingen zegt als:

“Is er wat gebeurd? Je doet ineens anders..” 

Ze geeft je dan de gelegenheid om alsnog eerlijk tegen haar te zijn. Blijf je ontkennen, dan vreet het schuldgevoel je uiteindelijk wel op en spat de relatie alsnog uit elkaar. Vreemdgaan wat verborgen wordt gehouden is als een tikkende tijdbom en legt een ondragelijke stress op de relatie.

Vreemdgaan maakt de relatie goedkoop

Wanneer je vreemdgaat, haal je de waarde van de relatie eraf. Het hele idee van een relatie is gezamenlijk iets opbouwen en dit gebeurt wanneer je ook in moeilijke momenten bij elkaar blijft en samen de problemen overwint, zodat er verdieping plaatsvindt en jullie er samen sterker uitkomen en dus de relatie meer waard wordt.

Vreemdgaan zorgt voor een goedkope ervaring, niet alleen voor haar, maar ook voor jou. Immers, wat is de relatie nog waard als ze je niet meer kan vertrouwen of jij haar niet respecteert? Wat voor nut heeft dan de relatie dan nog.

Je bedriegt jezelf

Met vreemdgaan, bedrieg je niet alleen haar, maar ook jezelf. Je bedriegt je eigen mannelijkheid. Alles wat een man een man maakt, zoals kracht, betrouwbaarheid, integriteit en eerlijkheid, vervalt wanneer je vreemdgaat.  

Een verantwoordelijke en eervolle man kiest daarom nog eerder om de relatie te verbreken dan zijn eigen vrouw te bedriegen. Vreemdgaan is raar gedrag en getuigt van een gebrek aan karakter. Bovendien, niet alleen je vrouw, maar ook andere mensen kunnen je niet langer meer vertrouwen.

Tot slot

Elke relatie gaat door pieken en dalen en kan niet constant rozengeur en maneschijn zijn. Het hele idee van een relatie is dan ook de geleidelijke transformatie van lust, verliefdheid naar een innige band en het creëren van een sterke unie, gericht op vertrouwen, onderling respect en gezamenlijke groei.

Al het mooie, komt met het nodige geduld en bij een goede relatie is dat niet anders. De liefde wordt dan ook regelmatig getest, door de creatie van moeilijkheden en problemen. De meest solide koppels kunnen deze obstakels makkelijk overwinnen.

Niet alleen je relatie, maar ook jij als man wordt regelmatig getest op je karakter. In hoeverre sta jij je mannetje als het moeilijk wordt? Ga je het zoeken bij een andere vrouw of ga je aan de slag om je eigen relatie weer beter te maken.  Aan jou de keus.