Waarom oud en single hopeloos is

Waarom oud en single hopeloos is

 Single op oudere leeftijd is alles behalve leuk. Al eerder schreef ik dat hoe langer je single bent, des te frustrerender de situatie is. Zeker als man van middelbare leeftijd. Ontdek in dit artikel hoe dat zit.

De tijd vliegt voorbij en voor je het weet passeer je opeens de middelbare leeftijd en ben je nog steeds alleen. Je kijkt jezelf in de spiegel en ziet dat je huid begint te hangen, de eerste grijze haren doemen op, kwaaltjes verschijnen of plots de kruin en de slapen beginnen te kalen.

Wanhoop

Het besef dat je nog alleen bent, terwijl de mensen om je heen al gesetteld zijn, laat plots een gevoel van wanhoop voorbijkomen. Een man van in de twintig en tegen de dertig, kan prima alleen zijn. Hij heeft zijn kracht, energie en jeugd mee, maar op een gegeven komt het kantelpunt dat je simpelweg te oud begint te worden om de eeuwige vrouwenversierder uit te hangen.

Je merkt dat het steeds moeilijker wordt op de online datingapps en websites, maar ook in het openbare leven zien vrouwen je minder staan. Dat komt omdat de jeugd weg is en plaats heeft gemaakt voor volwassenheid en die overgang komt vaak sneller dan gedacht.

Je hebt niet alle tijd

In een flits zie je jezelf nog in de kroeg schitteren, je volgooien met alcohol en genieten van al die vrouwen die interesse hebben. Je geniet van het spel, de verleiding en de nacht met hen doorbrengen. Je ziet jezelf nog terug in de spiegel, de kracht spat er vanaf.

Je bent mooi gespierd, jeugdig, scherp en zit lekker in je vel. Het borrelt van het zelfvertrouwen, de testosteron en perspectief. Kortom, het leven kan niet meer stuk en je kunt de hele wereld aan. Tot op een dag de ouderdom als een golf op je afkomt en donderend op je inslaat.

Ja, zelfs de grootste playboys en players worden geveld door de ouderdom en ook zij worden in een mum van tijd weggevaagd van de datingmarkt. Zijn minder populair bij de dames, sterker nog, ze worden niet tot amper opgemerkt en komen in hetzelfde vaarwater als de single mannen die altijd al problemen hebben gehad bij de vrouwen.

De harde realiteit

Om je heen zie je gezinnen, oude vrienden die zijn getrouwd, kennissen die lang en breed gesetteld zijn om vervolgens te constateren dat het enige wat jij nog hebt herinneringen zijn en verder niks. Je bent oud en alleen en de mensen om je heen zijn verder gegaan met hun leven. Je hebt de boot gemist of wellicht de laatste afslag?

Oud en alleen is rampzalig, zeker als je al op middelbare leeftijd bent. Het is dan gewoon moeilijker om nog een partner te krijgen en ook de kansen worden minder. Vrouwen vinden het vreemd waarom je op een bepaalde leeftijd nog alleen bent en ook beginnen andere factoren een rol te spelen om een leuke vrouw aan te trekken.

Geld wordt belangrijker

Van je uiterlijk moet je het niet meer hebben, dus geld en bezit wordt belangrijker. De meeste vrouwen verwachten dan dat je je zaakjes op orde hebt. Als je niks te bieden hebt en ouder bent, is de kans om een leuke vrouw voor een relatie te vinden zo goed als nihil.

Gewilde single dames zijn veeleisend en verwachten gewoon dat je als single oudere man wat te bieden hebt. Een goede baan, een goedlopend eigen bedrijf, een eigen huis of een dikke bankrekening. Heb je dat niet, dan zijn er genoeg andere single mannen die dat wel bieden en word je dus gepasseerd.

Om die reden is het belangrijk, wat ik niet vaak genoeg kan benadrukken, om je geld en materiele zaken op orde te hebben. Hoe ouder je wordt, des te belangrijker dat is en zeker als vrijgezel. Het is dus zaak om je eigen leven serieus te nemen en daarmee aan de slag te gaan.

Frustrerend

Een tijdje alleen is niks mis mee, maar uiteindelijk breekt het je op om altijd maar weer alleen wakker te worden, geen leuke vrouw aan je zijde te hebben waar je tegen aan kunt kruipen, die tegen je zegt dat ze van je houdt. Op een handjevol kluizenaars na, doet dat iets met een man. Het maakt onzeker, gefrustreerd en wanhopig en hoe langer het duurt, des te groter de intensiteit van deze gevoelens.

Ontmoet je dan eindelijk een leuke dame, dan wil je al snel te graag. Je bent te enthousiast en je probeert haar een relatie in te haasten. Dat snap ik, je wilt van die verdomde datingmarkt af en een einde maken aan het eeuwige vrijgezelschap. Je schrikt alleen de vrouw ermee af en vervolgens wijst ze je af en moet je weer helemaal opnieuw beginnen.

Tot slot

Om die reden is het belangrijk om aan de slag te gaan je eigen leven op te bouwen en van jezelf een succes te maken. De drive, energie en het zelfvertrouwen wat het losmaakt is iets wat je aantrekkelijkheid verhoogt en een magnetiserende werking op vrouwen heeft.

De kansen nemen dan weer toe en af en toe verschijnt er dan een dame in je leven die interesse heeft, zonder dat je er zelf krampachtig moeite voor hoeft te doen. Een luxe positie, vooral als oudere single man, waar je graag in wilt zitten want er valt iets te kiezen. Een nieuw begin, perspectief en hoop en vrijwel de enige uitweg uit het miserabele bestaan van een eeuwige vrijgezel. Welke keuze maak jij?